Mistä näitäkin aina tulee, kysyn vaan. Tänäkin aamuna olisi uni maittanut paljon pidempään kuin speden mielestä oli kohtuullista, ja se speden mielestä kohtuullinen aikahan oli seiskalta. Toisaalta ihan hyvä, eipä tule valvottua juuri kymmentä myöhempään tänäänkään. Eilen sentään sitkittelin tosissani illalla ja pysyttelin tiukasti hereillä aina puoli kahteentoista asti. Sitten olikin pakko myöntää tappionsa ja nakattava silmälasit hyllyyn eikä aikaakaan kun olin jo umpiunessa.

Eilinen päivä meni mielihalujen tyydyttämisessä. Jo aamulla siinä kahvin lomassa tunsin mieletöntä himoa pizzaan. Pakkasmittari näytti tiukasti pariakymmentä astetta ja koska voldemar on tosiaan epäkuntoinen, en halunnut lähteä ajelemaan kaupalle aineita hakemaan. Puolilta päivin mittarissa oli "enää" -17 ja olin jo kahden vaiheilla josko pakkaan penskoille vaatteet päälle ja lähden kävellen lähimarkettiin mutta niin. -17 on aivan liikaa tälle naiseläjälle. Vielä vähemmän tunsin halua lähteä ulos kun hoksasin pesukoneen hanan jäätyneen vaikka se on jollain ilveellä saatu pysymään auki näiden paukkupakkasten ajan.

Ukko siirtyi siis kellariin sulattamaan vesijohtoa jonka jäätymisaste oli todella onneton tällä kertaa, se kun aukesi lähes samantien kun ukko sinne kellariin asti pääsi. Minä latailin pyykkikoneen päälle ja jatkoin pizzahimoissa kärvistelyä kunnes en enää pystynyt olemaan aloillani. Ensimmäinen autoilukeikka epäkuntoisen voldemarin kanssa sujui hyvin ja ei aikaakaan kun pääsin kotosalle vääntämään pizzoja. Nam! Kinkkua, jauhelihaa, ananasta, fetaa ja säilykepaprikaa, ei juuri parempaa voi ollakaan. Tuijottelin telkkaria, höpötin junnun kanssa, luin lehtiä, siivoilin köökkiä ja sitten se iski. Julmettu pommac-himo ja kiroilin mielessäni etten ollut tajunnut ostaa tuotakin kaupalta.

Illalla, speden mentyä nukkumaan ja junnun ja prinsessan pelaillessa nettipelejä rohkaisin mieleni ja kiskoin päälleni paitsi toppahousut myös villapuseron, fleecepusakan ja ulkokamppeet ja suuntasin kiskalle pommacia hakemaan. Menomatkalla tuumailin että eihän täällä nyt ihan niin kylmä olekaan kuin oletin, mutta takaisintullessa olin jo erimieltä kun tuuli osui kasvoihin. Että minä inhoan pakkasta! Talvi on muilta osin kaunista aikaa, luminen maisema ja auringonpaiste on yksi maailman kauneimmista yhdistelmistä mutta minkä hiton takia pitää olla kylmä! Yäk!

Oletteko muuten huomanneet, että maikkari ja sub ovat muuttaneet mainoskatkonsa kestämään lyhyemmän ajan ja tulemaan taajempaan? Hitto että itseäni risoo tuo tehty muutos, ohjelma katkeilee jatkuvalla syötöllä ja katko on kuitenkin niin lyhyt ettei siinä ehdi kunnolla oikein mitään. Todella upeeta että on pakko matkia jenkkejä jopa tämän mainoskatkopolitiikan kanssa. Räyh! Muiltakin osin tv-tarjonta on aika hiton onneton etenkin lauantaisin. Vanhoja kymmeneen kertaan esitettyjä leffoja ja sarjoja. Tosin Alfie oli ihan kiva katsella uudemman kerran mutta silti.

Kaiken kaikkiaan joudun siis toteamaan että tämä päivä vaikuttaa nyt kovin negatiivissävytteiseltä, kiitos mielialani joka ei todellakaan ole mikään jipijipihurraa-fiilis. Pakkanen on onneksi lauhtunut joissain määrin mutta sori, tuo -11 on edelleen liikaa. Hitsi, tulisi jo kevät ja kärpäset! Vaan nyt, toivotan silti kaikille oikein mukavaa sunnuntaita ja se on moro, siirryn kotihommien pariin joita riittää aivan samaan tapaan kuin muinakin päivinä.