Lapsoset, nuo kaksi höyrypäistä alakoululaista siis, vetivät aamulla vaatteet niskaansa ja painelivat hiihtämään vaikka mittari näytti -16 astetta. Hyrrrrrrr. Ihmeen pitkään vielä viihtyivät, joudin hyvin tekemään kanakeiton lähes valmiiksi lasten sivakoidessa taloa ympäri. Jotenkin tuo pakkanen sai itseni miettimään miten sopasta saisi samaan tapaan lämmittävän version kuten rosvosoppa on ja näillä mentiin lopulta:
1,5-2 kiloa pottuja
babyporkkanoita pussinjämät pakkasesta
200 g sipulikuutioita
vettä niin että potut, porkkanat ja sipulit peittyy
900 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
tomaattipyrettä kunnon pruittaus (liekö puolisen desiä, ehkä jopa desi)
3 kanaliemikuutioa
1-2 mm currya
1 tl kuivattua basilikaa
broilermaustetta maun mukaan (0,5-1 tl taisi itsellä lurahtaa)
ranskankermatölkki
Paistoin broilersuikaleet ja pienin niitä himppasen, oli julmetun isoja seassa, paiston loppuvaiheessa maustoin currylla. Meillä on jostain syystä todella tulista currya ollut tämä iso purkki mikä maustehyllyssä nököttää, olen kokenut eräänkin karvaan ja polttavan yllätyksen käytettyäni maustetta ruokaohjeiden mukaan joten tätä nykyä olen todella varovainen sen kanssa. Jotain tulisuudesta kertonee se, että tämä käytetty määrä oli juuri sopiva antamaan sitä lämpöä n. parille litralle nestettä ja muita emmeitä. Kippasin paistetut suikaleet kattilaan perunoiden, sipulien, porkkanoiden ja liemen päälle ja vippasin kanaliemikuutiot ja muut mausteet sekaan. Kun perunat alkoi olla kypsiä, nakkasin joukkoon vielä ranskankerman ja tarkistin maun.
Tuli muuten todella hyvä keitto, kannattaa kokeilla! Jos kaapeista olisi löytynyt, olisin lisännyt keittoon vielä paprikasuikaleitakin vaikka ukko niistä ei pidäkään enkä sano, etteikö tähän sopisi ananaskuutiotkin joukkoon. Niitä olisi ollut kaapissa mutta siviilirohkeus loppui kesken koska tiedän kuinka valtava kauhistus ukolle on makean ananaksen ja ruoan yhdistelmä. Höh.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.