Speden kohdalla. Nenä nyt vuotaa edelleen mutta viime yötä voisi sanoa jo köhimisvapaaksi. Enpä olisi junnun jälkeen uskonut saavani lasta jonka tauditkin menee ohi tuosta vain suitsait sukkelaan ja joka sairastaa normaalisti ja silti suhteellisen harvoin. Odotusaikana näin sieluni silmin kuinka seuraava tulokas on vähintään astmaattinen ja saalistaa itselleen joka lenssun puhumattakaan siitä että joka lenssusta ollaan vähintään terkkarissa ja mahdollisesti jopa sairaalassa. Positiivinen heppu sanon mä!

Tämä aamu ei kuulu sittenkään sarjaamme loistavia. Ehei. Poika 13v on saanut unitartunnan pojalta 15v eli herättelyä hoidettiin kerran jos toisenkin ilman tulosta. Minusta ei olisi tuohon, hyppäämään sängystä ylös, kiskaisemaan vaatteet niskaani ja haukkaamaan äkkiseltään leivän niin että vartin päästä heräämisestä olisin jo menossa. Tai olisi jos pakko olisi, mutta kyllä siinä olisi koko päivä pilalla. Vaan ei pojilla, näille tämä tekniikka tuntuu käyvän vallan mainiosti, samoin kuin teinille joka myös säntää suunnilleen suoraan sängystä koulua kohti.

Prinsessa ei onneksi ole tänään herätysvahvuudessa, tämä meni eilen suoraan koulusta serkkutytölleen ja jäi tuolle tielle myös yöksi. Mikäs siinä, on ainakin takuuvarmasti kitinävapaa aamu. Tälle päivälle ohjelmoin itselleni silmälasiliikekäynnin, junnun lasien saamisessa kun menee kuitenkin se likemmäs pari viikkoa ellei pidempäänkin joten homma on pakko hoitaa pois samantien. Blondin piuhat on kuitenkin suhteellisen pitkät, näin ollen blondi hoksasi vasta illalla että eihän niitä rillejä ole pakko kokonaan uusia. Riittää kun hankkii uuden linssin kadonneen tilalle. Hitto että välillä leikkaa vaikkakin hitaasti.

Oman jännityksensä kyseiseen toimeen tuo kuitenkin se käynti siellä liikkeessä. Auto kun ei todellakaan toimi normaaliin tapaan ja ukko selvitti iltasella ajotekniikkaa jota voldemarin kanssa joutuu nyt käyttämään. Eli risteyksissä vasemmalla jalalla jarru pohjaan ja kevyesti kaasua oikealla niin auto pysyy käynnissä. Tässä se pienimuotoinen ongelma sitten saattaakin olla, miten ihmeessä osaan painaa jarrua vasemmalla? Veikkaanpa, että voldemar sammuu kerran jos eräänkin risteyksissä tämän naisihmisen alla. Hittolainen!

Pitäkää nyt kaikki peukkuja että auto saadaan huoltoon mahdollisimman pian, pakollisia menoja kun on säädettynä ensi viikolle ja jotenkin tunnen kärsimystä jo etukäteen kun ajattelenkin itseäni pelleilemässä voldemarin kanssa. Kyllä minä ymmärrän ukkoa joka totesi eilen että tämä on nyt se auto jota joku ei tahdo vaihtaa, ymmärtääköhän ukko minua kun totean edelleen että autolaina ei todellakaan kiinnosta? Ja kun kyseessä on justaansa kymmenen vuotta täyttävä kärry niin minusta on jopa järkeenkäypää että sitä joutuu huoltamaan ja osia uusimaan ja kuitenkin nämä menot on ajoittaisia, ei joka kuukausi automaattisesti toistuvia kuten autolaina olisi. Hmmm.

Ja nyt, olen saanut ovesta tuupittua koulua kohti paitsi pojan 13v myös teinin ja junnun joten siirryn suosilla pyykkiosaston pariin. Viettäkääpä mukava ja huoltovapaa perjantai, se on moro!