Jyvän nääs. Siis ajatelkaapa, minä olen voittaja! Kyllä, pitkällinen näpyttelysessioni amatööriputkimiehen kommenttilootassa tuotti tulosta ja niin vain korjasin potin ja voitin palkinnon, jota nyt odottelen jo malttamattomana kuin pikkulapsi joulua konsanaan. Jei! Hurraa! Fanfaarit itselleni ja amatööriputkimiehelle! Taulun paikkaakin on jo mallailtu, minä kun olen jotenkin kovin tykästynyt kyseiseen käsien tuotokseen.

Huomasitteko muuten, että siellä paistaa aurinko? Tai ainakin täällä meidän kulmillamme paistaa. Sehän tietää sitä että jarrut ei toimi eli todennäköisesti olen vinhalla vauhdilla kohta toimittamassa kotihommia, joka on ihan järkevääkin, jos rehellisiä ollaan. Eilinen väsymystila aiheutti näet sen että juuri lasten ruokkimista kummoisempiin kotitöihin en jaksanut ryhtyä ja sehän taas tarkoittaa sitä, että etenkin keittiö näyttää pommin putoamisalueelta. No, pianko minä tuon pommin taltutan, toisaalta se pommin pudotusalue rajoittuu kuitenkin onneksi vain tiskipöydän alueelle.

Kuten arvelinkin minua ei viety eilen syömään. Ehei. Sen sijaan minulle todettiin että siellä on jääkaapissa lounasta vaikka kuinka ja paljon että ei kun rouva lämmittää vaan. Totta. Ja hyväkin niin ehkä, säästyipä nekin roposet muihin tarkoituksiin. Kuten nyt vaikka torstaiksi jolle suunnittelin prinsessan 10v juhlia sukulaisille. Kaverikekkeripäivä on vielä täysin auki, alunperin sekin oli suunnitelmissa samaiselle päivälle mutte todettuani että a. ukko on aamussa ja b. tämä nukkuu noin neljään töistä tultuaan ja vielä perään c. keleistä ei voi mennä takuuseen eli onnistuuko kekkerit sittenkään ulkoiluversiona, jouduin luovuttamaan ja siirtymään ajatukseen jonka mukaan pidän mokomat hippalointipippalot vasta ensi viikolla.

Teinillä alkoi tosiaan se loma. Viimeinen kesäloma ennen valmistumista, jos tarkkoja ollaan ja sehän se vasta kuulostaakin jotenkin todella lopulliselta. Tänään menemme lääkäriin teinin kanssa ja illemmalla he siirtyvät poikaystävän kanssa isompien isälle ja ilmeisesti teini tulee poikaystävineen sitten perjantaina takaisin niin että viettävät viikonlopun täällä. Me tosin emme todennäköisesti ole viikonloppuna kotona vaan mökkimaisemissa mutta jostain kumman syystä tämän poikaystävän kanssa uskallan luottaa talon heidän käsiinsä pariksi yöksi tuosta vaan.

Samalla kun piipahdan teinin kanssa lekurissa ajattelin kysäistä lekurilta myös prinsessasta, tämä näet on ilmeisesti allergisoitunut ja huolella jollekin tällä hetkellä ilmassa kieppuvalle siitepölylle. Eilen illansuussa prinsessa tuli itkien trampalta sisälle, silmät kun kutisi ihan tuhatta ja sataa. Enkä muuten ihmettele, kumpikin silmä oli kirkuvanpunainen ja turpoamassa hyvää kyytiä umpeen. Pikaisesti suuhun nakattu antihistamiini sai onneksi turpoamisen talttumaan mutta sitä kutinaa sekään ei vienyt. Koivuhan nyt kukkii ja koivujahan tuossa rajallakin kasvaa eli kaipa trampalla on sitten ollut siitepölyä reippaanlaisesti ja prinsessa on todennäköisesti onnistunut hieromaan sitä vielä lisää silmiinsä siellä hyppiessään. Hittolainen!

Pitäkääpäs muuten peukkuja että se telkkariasentaja soittelisi tänään ja saisin tämän asian nitkautettua eteenpäin, se pieni ja sievä telkkari olkkarissa alkoi näet ryppyillä minulle. Vielä perjantaina katselin LIViltä Amyn illalla olkkarissa ja, tämä on kyllä niin henkimaailman juttuja taas, eilen LIViä ei enää töllöttimestä löytynyt. Tai löytyi, nyt valehtelen, LIVin nimi vilahti kanavalistassa paikalle 36 mutta ei sitä siellä ollut vaikka kuinka koetti asentaa uudelleen ja uudelleen. Jos tämä ei vielä hämmästytä riittävästi, niin oman lisänsä hämmästykseen tuo se että kanavapaikka 8 on kadonnut täysin. Koko numeroa ei ole, ei sen enempää valitessa kyseisen numeron suoraan kapulasta kuin koettaessa nuolinäppäimillä siirtyä kanavanumerosta 7 siihen kasiin. Seiskan jälkeen tulee näemmä suoraan 9 eli digiboksi ei ole nyt kyllä täysin mukana lukusanoissa.

Se nitkahtaa sitten viimeinen kouluviikkokin käyntiin tänään ja se jos joku on mukavaa. Poika 15v tosin ei mene tänäänkään kouluun, onpa yksi pimahtanut vähemmän vahdittavana sillä puolitetulla opettajaporukalla joka koululla on lomautusten seurauksena ollut nyt perjantaisin ja maanantaisin. Sen sijaan poika aikoo paikata polkupyörien kumeja tänään, ensin omansa ja sitten pojan 13v kumin. Molemmat kun tarvitsevat pyöriään keskiviikkona jolloin poika 15v menee luokan kanssa keilaamaan ja syömään, poika 13v taas oman luokkansa kanssa vain syömään. Leirikoulukassoihin oli jäänyt reippaanlaisesti rahaa, näin minulle kerrottiin.

Vaan nyt, siirryn ihan suosilla aamusauhun kautta tyhjentämään tiskikonetta että pääsen sitä sitten myös täyttelemään ja raivaamaan tätä pommitusaluetta puhtaaksi. Se on moro ja viettäkää mukava maanantai!