Siinä se nyt lepää. Kokeiluni tulos ja pakko myöntää että olen enemmän kuin tyytyväinen. Paitsi tähän kakkuun myös MMF-massaan jonka tein nyt lähes tarkalleen Mimmin Pionilta kopsaamalla MMF-ohjeella. Sen verran tein muutoksia massaan, että vähensin veden määrää teelusikallisella ja korvasin sen nestemäisellä punaisella elintarvikevärillä.

Kakkupohja:

5 munaa

2,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi, joukkoon lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paistoin kakun voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuoassa jonka halkaisija oli 25 senttiä. Uuniin lämpöä 175 astetta ja noin 35 minuuttia keskitasolla.

 

Täyte:

3,3 dl kuohukermaa

200 gr maitorahkaa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

500 g pakastemansikoita kohmeisina

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka ja sokerit, vatkaa pikaisesti tasaiseksi. Laita liivatelehdet likoamaan pieneen vesitilkkaan. Pilko kohmeisia mansikoita pienemmiksi paloiksi, itse jaoin isommat mansikat ensin puolikkaiksi jotka pilkoin vielä 4 osaan. Älä hosu mansikoita vielä kermarahkan joukkoon vaan kuumenna ensin tilkka vettä höyryäväksi, liota liivatelehdet vesitilkkaan (muista puristella liivatteista ainakin isoimmat vedet pois ennen liotusta) ja sekoita liivateneste ohuena nauhana kermarahkan joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Lisää pilkotut mansikat ja sekoittele tasaiseksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2-3 osaan ja täytä välikerrokset mansikkakermarahkalla, voit halutessasi kostuttaa pohjakerroksia mutta itse en niitä kostuttele koska täytän kakun aina edellisenä päivänä tekeytymään jääkaappiin. Kostutukseen käy lähes kaikki makea neste aina spritestä maitoon asti.

Päällinen MMF-massaa jonka kaulitsin n. 2 mm vahvuiseksi. Päällisen alla on ohut kerros kermarahkaa jonka erotin täytteestä ennen liivatteiden ja mansikoiden lisäämistä koska leikkasin kakkupohjan vain 2 osaan ja kermarahkaa olisi ollut turhan paljon.

Pursotukset flora vispiä, kaksi purkkia vatkasin ja sitä jäi vielä ylikin. Todella hyvänmakuinen kakku ja tuo MMF on aivan ihanaa käsiteltävää. Mausta tulee itselleni mieleen lähinnä mansikkahattara, kiitos mansikkatomusokerin jota massassa käytin. Koska massaa oli kuitenkin noin ohuesti kakun päällä niin sekin tuli lusikoitua reippaasti suuhun, antoi todella mukavan maun pieninä määrinä.

Todettakoon vielä että massa leikkautui todella hyvin viitisen tuntia paikoilleen laittelun jälkeen eikä tarrannut edes kakkulapioon kiinni samaan tapaan kuin esim kinuskilla on tapana. Kannattaa kokeilla!