Jopa se taas meni vauhdilla. Ensin oli perjantai ja kas, nyt on jo maanantai. Osansa kiitolaukkatunteeseen teki varmasti se että spede on nukkunut kuin tukki yöt ja luonnollisestikin niin olen tehnyt minäkin, univelkaa ehti kertyä aika mukavasti sekä lapselle että meille vanhemmille. Lauantaina talossa oli menoa ja melskettä pitkin päivää, eikä se hiljentynyt vielä iltasellakaan kunnolla vaikka spede normaaliaikaan kellistyikin unilleen.

Perjantaina tosiaan keskustelimme ukon kanssa pitkään ja hartaasti pojan 16v touhuista ja yleensäkin yhteiselämästä tällä sakilla. Koska minä olen kotona aamusta iltaan ja illasta aamuun, niin minä ehkä siksikin koen kaikki ristiriitatilanteet ukon ja kenen tahansa tenavan välillä kovin raskaasti. Olen näet miettinyt sitäkin, että jos en olisi kaiken aikaa kotona niin ehkä en ehtisi samalla tavalla huomioida ristiriitoja ja surra niitä? Mene ja tiedä.

En minä hyväksy, en niin millään muotoa, sitä että kukaan lapsista ottaa luvatta rahaa tai mitään muutakaan ja vielä vähemmän minä hyväksyn sitä isommilta lapsilta jotka varmasti jo ymmärtävät ettei niin saa tehdä. Spede nyt on vielä niin onneton pieni että tämä on ainoa jonka kohdalla en katsoisi rahan ottamista varastamiseksi, ja se lienee ymmärrettävää. Mutta muut, heistä jokainen on varsin monesti kuullut ettei toiselta oteta mitään ilman lupaa, oli se sitten rahaa, karkkia tai toisen tavaroita.

Pojan 16v tultua kotosalla käymään perjantaina ukko keskusteli tämän kanssa pitkään. Toivottavasti nyt sinne kuukunaan alkaisi uppoamaan jotain, syytä ainakin olisi. Tämän viikon poika onkin jälleen isällään, kas kun niitä töitä ei ollutkaan vielä viime viikolla ja tällä viikolla niitä kaiketi olisi. Teini puolestaan viettää isällään vielä tämän ja ensi viikon, sitten tämän kesätyörupeama on ohi. Tai melkein ohi, heinäkuussa hänellä on viikon hoitokeikka naapurustossa.

Lauantaina ukon serkku istuskeli meillä puoli päivää tyttärensä kanssa, kovasti suunnittelivat porukalla juhannusta. Meidänhän on tarkoitus lähteä mökille juhannukseksi ja sen tiimoilta soittelin appiukollekin. Kas kun mökkiytyvän väen määrä on nyt vielä haussa eli meiltä lähtee joko 5 tai ehkä jopa 10 henkeä. Lähinnä tiedustelin papalta jaksaako tämä jos sitä sakkia tuleekin reippaasti, meidän lisäksemme kun sinne on tulossa varmuudella ukon sisko eksänsä, heidän ystävänsä ja lasten kanssa eli 5 henkeä.

Meiltä taas tulee mahdollisesti kolmen pienimmän lisäksi poika 13v, poika 16v tyttöystävänsä ja teini poikaystävänsä kanssa sekä kenties tosiaan ukon serkkupoika tyttöystävineen. Minä laskeskelin makuupaikkoja mökillä ja tämän sakin sinne nakkaa kevyesti sisätiloihin nukkumaan, otan tosin varoiksi makuupusseja mukaan vielä lisäksi jolloin teinitiimistä voi osa niin halutessaan nukkua vaikka meidän automme perässä, siellä kun on aiempinakin kesinä tahtonut kuka kulloinkin "retkeillä" mökin pihassa.

Lauantai-iltana speden mentyä nukkumaan vietimme vielä pienimuotoisia illanistujaisia kuistilla. Ukon sisko, tämän eksä ja heidän ystävänsä tulivat piipahtamaan anoppi mukanaan. Näiden lähdettyä yhdentoista kanttiin kotiin ovesta pyörähtikin sisälle teini poikaystävineen eikä aikaakaan kun paikalle paukautti poika 16v kaverinsa kanssa. Poika 16 halusi lämmitellä vielä saunan itselleen ja kaverilleen ja he jäivät saunomaan meidän lähtiessä vähitellen kyljellemme.

Eilen teini lähti poikaystävineen provinssirockiin ja tänään tällä onkin sitten työpäivä eli provinssista siirtyivät isän päähän. Poika 16 puolestaan lähti yökyläilemään vuorostaan sinne kaverilleen ja tottakai poika 13 kysyi näin ollen saako hänen kaverinsa tulla vuorostaan meille yökylään. Ihmisiä siis menee ja tulee kiihtyvällä tahdilla ovessa, huomaan mä.

Vaan nyt taidan siirtyä ihan suosilla lähikaupan suuntaan, jääkaapissa kun on maitovajetta havaittavissa. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, se on moro!