Suosittelen ehdottomasti siveämpiä lukijoita hyppäämään isoilla kirjaimilla kirjoitetun kohdan yli sillä nyt on luvassa painokelvotonta tekstiä. PERKELEENPERKELEEN HELVETIN TULENMAAN VITTU! Just sitä ihteensä. Että voidaan vääntää hermoa ja hyvin! Argh! Irkku joutuu todennäköisesti ostamaan ihan näillä näppäimin itselleen nyrkkeilysäkin johon purkaa agressioita yöllä ja aamutuimaan. Helketti soikoon!

Niin. Tämä päivä ei alkanut mitenkään kukkeissa merkeissä, eikä yössäkään ole hurraamista. Tosin spede ei ollut se joka teki yöstä vähemmän mukavan, ehei, ne oli ihan unet. Nyt tiedän mitä jotkut ihmiset tarkoittaa kun sanovat krapulapäivän jälkeisen yön olevan varsinainen liskojen yö. No sitä viime yö todella oli ja ihan ilman krapulaa. Taisin olla puolet yöstä puoliunessa, yhden kolmanneksen oikeasti unessa nähden painajaisia ja lopun sitten hereillä hereillä.

Ja ne unet oli kyllä elävyysluokaltaan +100 eli juuri elävämpiä ne ei olisi voineet olla. Ja niissä unissa kuulkaa pelossa riitti ja kun ei ollut pelkoa niin sitten oli jännitystä tyyliin "mulla on täällä kaks tupakkaa piilossa, miten poltan ne salaa". Just. Arvatenkin touhu oli yhtä hereille havahtelua, puoliunessa uudelleen roikkumista jolloin kuulosteli ympäristöä ja koetti torkkua näkemättä mitään ja annas olla kun nukahdit kunnolla niin taas yhtä helketin kauhukammioa tai jännitysnäytelmää. ARGH!

Eikä asiaa millään tavalla auta se, että edellinenkin yö meni harakoille. Saati se, että eilisen aamupäivän kärventelin, korventelin ja kiroilin ja olin kerran jos toisenkin valmis säntäämään tupakkaostoksille ja hyvä etten itkua välillä vääntänyt. Ja että eilinen iltakin meni hanurilleen, käpälilleen ja vaikka mihin, tosin se ei johtunut tupakanhimoista. Ja vielä vähemmän sitä auttaa tämän aamun heräämistapa klo 5:47 made by spede.

Niin. Meillä huudettiin. Ja huudettiin vähän lisää. Ja lopulta hiljennyttiin kun lykkäsin aamuvellipullon käteen mutta vain puoleksi minuutiksi jonka jälkeen paitsi huudettiin myös rymisteltiin tittua huutaen olkkariin jossa nakottiin tavaroita pöydältä lattialle. Ja siinä vaiheessa kun irkku sai releet niskaansa meillä huudettiin vielä vähän lisää tyyliin "ee poit ee poit". Johon irkku vastasi kävelemällä keittiöön, kähisemällä kuviteltuun partaansa tyyliin "nyt olis syytä lakata huutaminen tai tuuppaan sut viikoks vessaan". Jonka irkku sitten tekikin hetken kuluttua. Tosin ei nyt sentään viikoksi.

Tämä vessaan tuuppaus taisi olla spedelle totaaliyllätys koska huuto vaimeni oitis lähinnä ihmetteleväksi kätinäksi. Mitvit äitikö oikeestiko lykkäs mut, olettaisin speden miettineen. Saatuani kaksi ilahduttavaa ja elähdyttävää nikotiininappia kieleni alle, teeveden kiehumaan ja sälekaihtimet avattua avasin vessan oven ja kysyin joko loppui. Vai oletko viikon. Joku hiton roti tähän rähinään ja nyt! Äiti EI jaksa jatkuvaa kiukkuamista väsyneenä, ei!

Sopuisa lapsi siirtyi sohvalle. Otti vellinsä ja söi. Otti tutin, nunnun ja mikin ja antoi peitellä itsensä ja oli hiljaa kuin hiiri kun irkku totesi että äidillä on aamutee nyt. Että tällainen hehkeääkin hehkeämpi tapahtumasarja näin aamutuimaan. Ja tätä hehkeää aamutapahtumaa sekä liskojen yötähän edelsi irkun toteamus siitä kuinka ukko on kyntensä näyttänyt ja ukon kynnet tullaan ehdottomasti poistamaan.

Kas kun spedehän oli superhyperräkäinen eilen. Iltapäivällä tämä oli paitsi räkäinen myös väsynyt ja kas, simahti isänsä viereen sänkyymme neljän kanttiin. Johon irkku luonnollisestikin totesi että voi htinprse, se on pakko herättää ihan kohta, muuten on ihan turha edes toivoa että lapsi nukkuu illalla alkuunkaan normaaliin aikaan. Ukon mielestä tämä oli silkkaa liiottelua, lapsihan on pipi joten annetaan nukkua nyt. Aha.

Tästä on ennenkin väännetty ja irkku on pitänyt päänsä joten lapsikin on nukkunut about toivottuun aikaan yöunilleen mutta joka aivaten ainoa kerta ukko on ollut sitä mieltä että irkku on julmuri. Joka irkku toki mielellään tässä kohtaa onkin, mikäänhän ei ole ihanampi kuin kesken unien herätetty kiukkuinen rähisevä ja huutava spede, eihän? Eilen en jaksanut alkaa vääntää vaan totesin että siitä sitten vaan, herra on hyvä ja hoitelee illalla. Minä menen nukkumaan juuri silloin kun tahdon ja sillä siisti.

Spede heräsi kuuden aikaan. Ollen virkeä, sirkeä ja huomattavasti räättömämpi versio. Jota tämä oli sitten vielä kasin aikaankin kun oli syönyt iltapalansa ja ukko päätti antaa tälle oikein vierihoitoa eli meni itsekin makoilemaan makkariin speden kömpiessä sänkyynsä. Hetken kuluttua spede tuli makkarista todeten menevänsä pissalle. Paluu makkariin, ukko kehotti toista olemaan hiljaa ja pistämään silmät kiinni eikä aikaakaan kun ukko tuli makkarista todeten että spedellä on muka edelleen nälkä ja hän kuorii tälle omenan.

Tätä ravia kesti yhdeksään jolloin komensin junnun ja prinsessan hammaspesulle ja peteihinsä. Sen jälkeen makkarista kuului aika-ajoin komentelua siitä että junnukaan ei enää pulise, spede ei pulise, junnu ei ala nyt touhaan, spede ei poistu sängystään, spede on nyt hiljaa kun junnu nukkuu jo jne jne. Saanette kuvan. Kymmeneltä makkarista tuli ukko joka totesi että joko minä haluan sinne sänkyyn. No en, olin juuri saanut käsityön kohtaan jossa en sitä malttanut käsistäni laskea. Että josko puoli yksitoista.

Puoli yhdentoista kanttiin siirryin sänkyyn. Havahduttaen juuri simahtaneen speden hereille ja kas, kiukkukohtaustahan tuo ensimmäisenä kehitti. Hän nousee nyt. Eikä nouse, hän nukkuu nyt. Hän tahtoo isin. No sori, isi on nyt nakattu pois makkarista joten lapsi on hyvä vaan ja tuuppaa päänsä tyynyyn ja nukkuu. Hän ei tahdo nunnua, ei mikkiä eikä tuttia ja kas, jokainen kapine lensi kaaressa sängystä. No, hän on sitten ilman niitä. Ja siitähän se huuto vasta alkoikin koko teholla. Isiiiiii isiiiiii iiisiiiiiii. Juu ei, isiä ei ole nyt tyrkyllä.

Pari minuuttia ja lapsi rauhoittui huudettuaan pahaa mieltään ja tarjosin tälle tutin, nunnun ja mikin. Jotka tämä sitten ottikin ja kas, simahti unilleen. Että kyllä, ukko on nyt poistettu näistä speden nukkumiskuvioista täysin. Ja luulenpa että ukkokin saattaa olla samaa mieltä, siinä määrin kypsän näköinen tämä oli puoli yhdeltätoista päästessään makkarista pois. Ja ehkä tämä iltakeikkuminen osaltaan taas aiheutti sen että lapsi oli vähintäänkin helvetinkone herättyään. Eihän tämä ressu nukkunut kuin... 7 tuntia yöunia ja se ei riitä ei. Luvassa on siis todennäköisesti rähinää tänään pitkin päivää. Josta aion muistaa kiittää ukkoa joka kerta.

Mutta oli eilisessä kyllä puolensakin. Kun olin siitä aamun ja aamupäivän kamalasta olosta selvinnyt niin iltapäivä sujui jo vallan mukavissa merkeissä. Aamupäivällähän hoitelin niitä pahimpia tuskiani mm leipomalla kakun lapsille, kokkaamalla ruokaa, vaihtamalla pölynimurin pussia ja imuroimalla ja hankaamalla vessanpyttyä ja lavuaaria tyyliin hammasharjalla. Iltapäivällä istuskelin olkkarissa tuijottamassa ukon vuokraamaa leffaa ja sen perään sihtasin telkkaria. Teini kävi toteamassa selkäni takana että sä et äiti ole kyllä ollut vielä kertaakaan tän lakon aikana ollut noin hyvällä päällä.

Toivoa siis on! Ja onhan minulla minun vertaistukeni eli etenkin sisko, toki ukostakin on apua samoin kuin pojasta 16v joka ainakin väittää että ei ole polttanut tupakan tupakkaa, tosin eilen oli kuulemma ottanut jämät joltain kaveriltaan koulussa. Sisko näet kärvisteli eilen yhdessä kohtaa päivää ja sitä sitten tsempittiin kaksin, osui sellaiselle hetkelle kun en itse kärvistellyt. Illalla vaihdettiin naamiksessa kuulumisia ja kummallakin oli suhtkiva olo. Ja tänä aamuna, sisko tekee siis pelkkää yötä tätä nykyä, tämä viestitti töistä käsin naamiksen kautta että olo on pelottavan röökihimoton ja mites mulla.

No itsellä on nämä aamut näemmä tiukempia mutta tämä aamu ei sentään ole alkuunkaan niin kaamea röökiosastolla kuin eilinen. Edes speden rähinöidessä ei tullut epätoivoista oloa tyyliin röökille ja pian. Tosin nakkasin ihan suosilla heti noustuani kaksi tabua kielen alle ja hieman myöhemmin vielä kolmannen. Luulenpa että tämä aamupäiväkin menee paremmin, ukon kanssa kun on tarkoitus suunnata ikeaan jahka junnukin on lähtenyt kouluun.

Ja huomenna taas on ohjelmassa kakun tekoa sekä koristeiden kyhäystä joten huominenkin aamupäivä lienee sillai hilpiästi kulkeva. Toivon ainakin. Tänään taidan ostaa itselleni pari pokkaria luettavaksi niihin tekemättömiin hetkiin, niitä kun tuppaa tulemaan aika taajaan etenkin aamupäivisin ja se varmasti tekee sitten siitä touhustakin niin superkurjaa. Väsyneenä kun ei jaksaisi ihan oikeasti jatkuvasti touhutakaan niinä kurjina tekemättöminä hetkinä.

Vaan nyt. Luulenpa että joudun siirtymään herättelytoimiin yläkerran suuntaan. Tänään on kaikilla tenavilla ns pitkä päivä, paitsi junnulla jolla on neljätuntinen. Prinsessa on koulussa 7 tuntia ja se on minusta käsittämättömän paljon neljäsluokkalaiselle. Saman ajan on poika 14v nyt seiskalla kahtena päivänä ja se jo jotenkin käykin nuppiini mutta prinsessa? Ei ymmärrä. Illansuussa meillä on siis takuuvarmasti vihainen lapsi torpassa.

Se on moro ja viettäkää mukava torstai, minä ainakin pyrin siihen!