Aamupäivä meni tänään kyllä yhdessä hujauksessa, kas kun tätä täytekakkua touhusin. Ja tämä kakku kuuluu ehdottomasti sarjaan "kun kaikki menee metsään"...

1284369665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Väri ja täytteet on kokolailla ainoat jotka sujui varsin mallikkaasti mutta muilta osin... Pläääääh! Ihan ensin ihmettelin kakkupohjaa paistaessani että mitäs ihmettä, kovinpa se nyt nousee hitaasti uunissa. Tämä ihmettely ajoittui parinkymmenen minuutin paistotulosta tuijotellessa ja vartin päästä avasin uunin luukkua, kakku oli tuolloin jo noussut kuosiinsa ja ihmettelin kovin miten se tuntuisi varovasti pintaa koskettaessa olevan ihan höttöä vielä sisältä.

Just. Spede, tuo äidin ihana pieni prkleen esiaste suunnilleen, oli vääntänyt uuninlämmön 125 asteeseen. Ilmanko himpan kesti nousta ja kypsyä. Huoh! Ihme juttu tosin, kakkupohjasta tuli paljon paljon kuohkeampi kuin yleensä kun sen viimein tunnin paiston jälkeen uunista otin. Välissä säätelin sen lämmönkin takaisin sinne 175 asteeseen missä sen pitikin olla.

Täyttäminen sujui onneksi ongelmitta samoin kuin MMF-massan kauliminen päälle mutta pursotukset. Ei, älkää kysykö mitä hittoa ajattelin kun niitä aloitin. En tiedä näet itsekään. Muutaman koukeron tehtyäni totesin että htti niin, ei minun näin pitänyt näitä laitella vaan samaan tapaan kuin aiemmissakin täytekakuissa mitä olen tehnyt kevään ja kesän aikana. Argh!!!

No, koristeet sentään onnistui kivasti, samoin kuin se täyte ja kakun maku on näin ollen, oletan ainakin, hyvä. Mutta silti. Ketuttaa kovin itseä nyt. Höh! Ja kyllä, jälleen mentiin tällä omaksi, ja monen muunkin kakkua maistaneen, suosikiksi nousseella mandariinitäytteisellä suklaakakulla. Huomenna onkin sitten ohjelmassa Mehevä Suklaakakku, jonka ainesosat aiheuttavat minulle lievää päänsärkyä.

Muscovadosokeria? Ei taida ihan lähiksestä löytyä. Suolaton voi tuskin sentään on ongelma. Saapa nähdä muokkailenko ohjetta ja kuinka paljossa määrin, jopa täyttämiseen ajateltu Marsacpone-juusto saa minut mietteliääksi. Minä kun olin kauheasti ollut ajattelevinani kuvan perusteella että täyte on valkosuklaaganachea jonka valmistukseen olin jo varannut aineetkin... Ihme sählä taas tänään. Höh! Rankaisen itseäni siis... Teekupposella ja serkkulikan toisen sukan valmiiksi kutomisella?

Hauskaa päivänjatkoa kaikille!