Tämä rouvaihminen on tänään lähdössä Poriin. Kyllä. Siis ihan näin suitsaitsukkelaan melkein ex tempore-tyyliin. Siis melkein, ei ihan. Onhan tämä lähtö ollut nyt jo tiedossa useamman tunnin tässä, sanoisin jopa että puoli vuorokautta. Niin, minä en ihan tarkalleen tiedä mistä johtuu se että mies on levottomanpuoleinen näin syysaikaan. Kovasti pitäisi olla kaikkea touhua ja toimintaa ja menoa ja meininkiä.

Iltapäivällä tämä sai sitten yhtäkkiä kuningasajatuksen. Että josko lähdetäänkin katsomaan Ilveksen peliä Poriin. Minähän olen Tappara-fani henkeen ja vereen ja ukko taas kannattaa Ipaa ihan sataa joten ymmärrettävästikään ukkoa ei kovin kummoisesti kiehtonut Hakametsän lauantai-illan peli. Minulle taas ei ole niin tarkkaa mitä peliä katselen, Ilves passaa siinä missä Ässätkin. Hieman kyllä epäilin silti ukon juttuja tämän tutkaillessa pelin alkamisaikaa ja tuumaillessa josko vaimo sitten tutkailisi olisiko Porissa hotellihuonetta saatavilla.

Jep jep, niin varmaan. Keskityin tiukasti kutomiseen ja töllöttimen tuijotteluun, ukko jatkoi aikansa sitä tärinäänsä peliasioiden parissa kunnes paineli lämmittämään saunaa. Saunassa tuo otti sitten asian uudelleen puheeksi. Kas kun mehän voidaan käyttää se ilmainen hotelliyö nyt samalla kertaa. Mennään junalla, tullaan junalla, jäähallikin näytti kartan mukaan olevan suht lähellä juna-asemaa. Köpötellään asemalta hakemaan ne liput matsiin ja siitä hotellille hetkeksi.

Voi voi. Ei nyt millään pahalla mutta oletkohan sinä muistanut että meillä on lapsia tupa täynnä. Ja teini lähdössä aamulla Virossa käymään poikaystävänsä ja appikokeelaansa kanssa. Että mistä sitä tähän nyt sitten lapsenlikan repäiset. Toki poika 16v varmasti hoitaa päivällä penskoja mutta yön yli, ehei, en tuota vielä yön yli vahtijaksi uskalla jättää. Että kuinkahan loppuun tämä nyt on ukon pikkukuukunassa sitten tuumittu.

Ukkokin siinä huokaisi syvään ja totesi että kato järkkäillään. Sillai ihan suitsaitsukkelaan. Itse en kyllä oikein uskonut suitsaitsukkelaan järkkäilyn auttavan, ukon nuorinta siskoa kun ei tehnyt mieli tenavilla vaivata koska tämäkin painaa aika reippaasti töitä ja oli vapaidensa kunniaksi hakenut iltapäivällä junnun yökylään luokseen. Olen tainnut aiemminkin mainita että ukon nuorin sisko on speden kummitäti ja kas vain, junnun ehdoton lemppari.

Tädin kanssa kun käydään aina milloin missäkin. Kaupassa, makuunissa tai Teboililla kaakaolla. Paitsi ei nyt enää siellä Teboililla kun täti on vanhentunut ja mennyt kihloihin ja kaikkea. Mutta aiemmin. Kaupalla ja makuunissa käydään edelleen. Ja tädin kavereilla. Ja tädin kanssa tuijotetaan iltaisin leffaa isolta seinän kokoiselta kankaalta nyt kun tämä asuu kihlattunsa kanssa. Ja syödään karkkia. Ja täti keittää AINA iltapalaksi nuudeleita jos lapsi niitä haluaa. Eikä tädillä ole ikinä kukaan muu yötä kuin junnu koska täti on junnun lempparitäti ja junnu tädin lempparijunnu!

Mutta takaisin siihen suitsaitsukkelaan. Saunan jälkeen ukko alkoi touhata sitä suitsaitsukkelaa. Ja kas vain, iltaseiskalta meillä oli lastenhoitokuviot kuosissa ja ukko intopiukeana, jos näin voisi sanoa. Että ei kun tutkimaan juna-aikatauluja ja varaamaan hotellihuonetta. Näin. Että Poriin sitten tästä suunnataan puoliltapäivin. Peli alkaa neljältä. Oikeastaan varsin hauskaa, sittenkin että tämä yhtäkkinen lähtöpäätös vei muutaman tunnin sisäistää.

Minulla on nyt sitten ohjelmassa sapuskan valmistusta näin aamutuimaan ja kaipa tätä pärstääkin pitää retusoida, ettei nyt tule sentään ihan ihmisiä peläyteltyä. Sen kummemmin en aio kamaa mukaani ottaa, tosin ukko väitti että yhdet vaihtovaatteet on PAKKO ottaa mukaan koska tänään sataa koko pirun päivän. Jahas jahas. Kaupallakin tarvitsee piipahtaa, ajattelin näet hemmotella tenavalaumaa mässyillä leffaillan yhteyteen. Leffailtaa kun vietetään kuulemma siinä vaiheessa kun spede on saatu kellahtamaan kumolleen.

Pidemmittä puheitta, siirryn suosilla touhaamaan kotihommeleita ettei tule sitten kiirus. Loppuun vielä kuva sukista jotka nyt on puikolla, kiinnittäkää huomio erityisesti kutojan kynsiin jotka on suorastaan räjähtäneet kasvuun tupakkalakkoilun myötä. Se on moro ja viettäkää mukava lauantai sekä sunnuntai!

1285391875_img-d41d8cd98f00b204e9800998e