Jopa kesti pitkään päästä kojelaudalle mutta pääsin sentään! Kovin harmaana se valkeni tämä aamu, satanutkin olisi. Harmillista, ukko kun on siellä mökillä ja piippua laitellessa olisi kaiketi ihan toivottavaa ettei sataisi. Toisaalta taas eihän tämän sateen siellä asti tarvitse olla, aika usein on käynyt niin että mökkimaisemissa on ollut hyvä ilma vaikka matkalla on satanut aina Jämsään asti. Harmillista silti, prinsessa ja junnu on näet mummun mökillä ja koska he menivät sinne eilen ukon siskon ja serkkutiimin kanssa ajatuksella "käymään" niin eihän heillä ole kumisaappaita mukana.

Ei tietenkään, ei edes takkeja, he kun lähtivät iltapäivällä serkuille touhuamaan. Tunnin päästä soi puhelin ja ukon sisko ilmoitteli että hän lähtee äidin kanssa mökille muutamaksi tunniksi ja ottaa koko lapsikatraan mukaansa, palauttelee sitten iltasella. Kasin kanttiin soittelin ukon siskolle että joko sieltä kohta ollaan tulossa niin ei, he kun ajattelivat että josko he jäisivät yöksi. Saunakin laitettiin vasta lämpiämään. Hmmmm. Lapsille mukavaa vaihtelua, en väitä, mutta itse olin suunnitellut viettäväni pienempien kanssa kimppa-aikaa kun ukkokaan ei ollut kotosalla. Toisella kertaa sitten.

Olipa ainakin rauhallista. Aina siihen puoli yhteentoista jolloin poika 14 ja poika 16 kotiutui riennoistaan. Poika 16v oli alunperin aikeissa lähteä isälleen, sama suunnitelma oli teinillä poikaystävineen mutta kuinkas kävikään. Isä ilmoitti heille että sinne ei voi nyt tulla. He kaipaavat kaksinkeskeistä aikaa naisystävän kanssa. Eikä sovi ensi viikonloppunakaan sitten, hän on lähdössä firman kautta johonkin tehtaalle tutustumaan torstaina ja palaa lauantaina.

Minua ei haittaa vaikka tenavat olisi vallan kotopäässä mutta tenavia haittasi. Etenkin teini piti aikamoisen russutuksen siitä kuinka typerää on se että iskälle ei voi mennä halutessaan, etenkään nyt kun heistä kukaan ei ole aikoihin siellä ollut. Niin, eipä ole tainneet olla ei, muistelisin itse että viimeksi siellä on yövytty kolme-neljä viikkoa sitten. Poika 16v taisi olla yhden yön viikko takaperin. Olemme me aikuiset omituisia ja silti, mikäli olen mitään ymmärtänyt tenavalauman puheista niin on hyväkin että eksä tajuaa viettää aikaa ihan kaksin naisystävänsä kanssa välillä.

Naisystävän tyttäret kun on käsittääkseni aika hiivatinmoisia riiviöitä ja lellittyjä kuin mitkä, joten eksäkin on välillä lievästi korpeentunut siihen menoon mikä torpassa vallitsee viikonloppuina joilloin naisystävällä on tenavat mukanaan. Poika 14v ei isälle edes mene kun tyttäret on siellä. Hän ei jaksa sitä mätkimistä, niskaan hyppimistä, jatkuvaa riitelyä siitä kenen vuoro on päästä koneelle ja kuka siinä on ollut jo vartin ja kuka ei. Ymmärrän. Sitä en tosin ymmärrä että miten sitä mätkimistä ei ole saatu loppumaan? Mätkijä kun kuitenkin on jo lähempänä 10 vuotta ellei peräti kymmenen.

Eksästä takaisin kotosalle. Eilinen aamu oli, kuten sanoinkin jo, takkuisen puoleinen. Puolilta päivin koin viimein totaalisen piristymisen ja kas, kahden kanttiin olin touhannut molemmat uupuneet hyydykekakut ystävälle. Tänään pitäisi väkerrellä koristeita mutta saapa nähdä mitä siitä tulee. Minulla on vihreää sokerimassaa lehtiä varten ja lehtimuottikin löytyy joten niitä ajattelin tehdä läjäpäin kaappiin odottelemaan käyttöä. Josko MMF-massan pyöräyttäisi ja kokeilisi saada jonkinlaisia ruusuja aikaan? Voi huoh!

Iltapäivästä appiukko tuli hakemaan ukkoa ja me jäimme speden kanssa kahden. Mitään ihmeellistä ei tullut enää touhuiltua, aika meni lähinnä istuessa telkkarin ja netin ääressä ja touhatessa hetkittäin speden kanssa. Varsin mukavan rauhallinen ilta etten sanoisi. Jopa niin rauhallinen että torkuin nojatuolissa poikia odottellessani.

Ja nyt, luulenpa että siirryn tyhjentämään tiskaria että pääsen täyttelemään sitä. Pyykkiäkin pitäisi himppanen hoidella ja imurin heiluttelukin olisi kertakaikkisen suotavaa. Se on moro ja viettäkää mukava lauantai!