Minä en ymmärrä alkuunkaan miten kännykamera kiskoo nyt ihan mahdottoman epäselviä ja kamalia kuvia joten kunnon kuvaa sapuskasta ei ole laitella. Hittolainen!!! Alapuolella siis se vähiten karmaiseva kuva, kärsivällisyys ei riittänyt enempiin otoksiin kun nälkä kurni jo suolissa.

1286789053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaan asiaan, karppisivujen pelmauksen innoittamana päätin tehdä vähähiilarista sapuskaa ja pyrin nyt ainakin tämän viikon kiskaisemaan täysin pelkillä vähähiilarisilla. Tässä annoksessa on broitushässäkän osalta hiilareita n. 7 grammaa, proteiinia löytyy 27 grammaa ja rasvaa 35 grammaa. Kilokaloreita on 450 eli rutkasti. Tosin tutkailtuani sivuja pitkään ja hartaasti olettaisin että 2000-3000 kcal on se minun ok arvoni niissä, pelkkä peruskalorikulutushan on 1300 kcal vuorokaudessa ja se menee ihan pelkästään elintoimintoihin.

Broitsuhässäkkä valmistui tällä ohjeella:

3 hunajamarinoitua kananpojan fileepihviä

400 g välimeren ratatouillea (Findus)

0,5 dl emmental-mozzarella juustoraastetta

1,5 dl vähälaktoosista Valio kuohukermaa

Vihannekset uunivuoan pohjalle, päälle kananpojan fileepihvit. Fileepihveille ripotellaan juustoraastetta ja kaadetaan kerma koko komeuden ylle. Vuoan päälle folioa ja uuniin 200 asteeseen n. tunniksi eli kunnes kana on kypsää. Nam! Ensi kerralla taidan silti kokeilla niin että ruskistan kanat ensin pannussa jolloin uuniaika lyhenee ja kasvikset jää, toivottavasti, rapsakoimmaksi, nyt ne oli todella pehmeitä mutta silti ah niin taivaallisen makuisia!

Huomenna tulen lisäämään annokseen kukkakaalimuusin (!) joka olisi ollut oiva lisä tänäänkin.

Kyytipoikana salaattia eli jäävuorisalaattia, tomaattia ja fetaa. Salaatin ravintoarvot arviolta hiilareiden osalta 3,5 g, proteiinia 3,8 g ja rasvaa 4 g. Kokonaiskilokalorit salaatille 70 kcal. Laskennassa toimii apuna hyvin paitsi silmämääräinen arvio myös talousvaaka sekä Finelin sivuilta löytyvä ruokakori johon tuotteet saa syötettyä.

Jatkan seikkailujani karppisivuilla, kokonaisproteiini- ja rasvamäärät kun on vielä haun alla.