Olen tosiaan pelmannut ahkerasti karppaus.infon sivuja tänään pitkin päivää ja todennut että kovin on monta uskontokuntaa karppaajissakin. Ei hajuakaan mihin kastiin minut pitäisi lukea, ketokarppaajiin ei ainakaan enkä oikein miellä itseäni hyväkarppaajaksikaan. Ehkä hiilarivälttelijä olisi paras nimitys vaikka sitä ei karppaussivuilla olekaan mainittu? Ainakin hiilarit on saaneet tänään kyytiä ja hyvin.

Olen juonut suht runsaasti vettä, jota tosin saisi juoda vielä paljon paljon enemmän, ja vihreää teetä joka alkaa vähitellen maistua suht hyvältä. Vihreä tee on näemmä oiva nesteenpoistoaine, herramunjee että on saanut juosta vessassa! Nälkä ei ole ainakaan päässyt yllättämään ja mitä nyt olen päivän mittaan tutustunut karppauksen saloihin niin ilmeisesti päivän proteiiniannos alkaa olla suunnilleen täynnä mutta rasvoja saisi tulla vielä lisää.

Proteiineissa tuntuu olevan suositus 1-2 kertaa karppaajan painokilo, itselläni tämä tarkoittaisi näin ollen 50-100 grammaa per päivä. Määrä elää sen mukaan kuinka paljon on tapana liikkua ja luulenpa että pyrin lähinnä katsomaan että proteiinit jää alle tuon sadan. Päivän proteiinimäärä onkin tänään jo lähellä täyttä eli 86 grammaa olisi plakkarissa. Sen sijaan kalorimäärä on lähestulkoon samoissa lukemissa kuin perusaineenvaihduntakalorimäärä eli 1337 kaloria olisi vetäistynä napaan.

Rasvoissa taas ohje kuuluu monilla olevan se että niitä syödään sen verran että nälkä pysyy loitolla, päälle 100 gramman saa mennä ihan huoletta. Rasvan laatu onkin sitten se määräävämpi tekijä ja tässä kohtaa olen vielä ihan kuunteluoppilaana. Oma tämän päivän rasvamäärä on 98 grammaa yhteensä. Todennäköisesti en tule kovin tarkkaan tuijottamaan lukemia jatkossa mutta ainakin tällä hetkellä on mielenkiintoista laskea ravintoarvoja.

Niin ja se hiilarimäärä. Sehän on muuten ollut tänään 25 grammaa eli todella vähän. Saman määrän hiilareita kun saa puolikkaasta siivusta vaaleaa paahtoleipää tai kolmesta keskikokoisesta kuorineen keitetystä perunasta! Järkyttävää. Siis näin yhtäkkiä laskettuna ja ajateltuna. Uskalla edes kurkata montako palaa suklaata tekee tuon määrän hiilareita, sokerissahan tuo tulee jo viidestä teelusikallisesta.

Ja nyt. Siirryn tutkailemaan kuinka poika 14v, joka muuten on vuorostaan kotiarestissa, alkaa touhaamaan iltapalaksi lapsille pannaria. Se on moro!