1286888323_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva ei tee oikeutta tämän annoksen herkullisuudelle, ei alkuunkaan! Siis en voi lakata hihkumasta "oumaioumaioumai", niin saamarin hyvää tämä oli. Kukkakaalimuusi! Nam! Miten ihmeessä en ole aiemmin tajunnut että muusia voisi tehdä kukkiksestakin? Tsiisus! Varsinaisen ruoka-annoksen (broitsuhässäkkä + 1 annos muusia) kalorit on 770,5 kcal, hiilareita 12,5g, rasvaa 62,3g ja proteiinia 37,6g. Tsiisus! En voi lakata hihkumasta, tuo kukkismuusi on ihan sikahyvää! Nam! Nam! 

Liitetäänpä loppuun siis vielä kukkismuusin ohje ja ravintoainemäärätkin kyseiselle satsille, tämän satsin jaoin kahtia eli toinen puoli jäi jääkaappiin odottamaan huomista aamupäivää ja karitsanpaahtopaistia joka odottaa uuniutumista.

2 annosta

500 g kukkakaalia
Valkosipulia
Suolaa
50 g Voita
Juustoraastetta
(Kermaa)
(Valkopippuria)

Helppo tapa tehdä perunamuusille korvike (voit käyttää myös keräkaalia hyvää niinkin)
Keitä paloiteltu kukkakaali vedessä. Valuta vedet pois. Lisää mausteet, voi ja valkosipuli. Muusaa tehosekoittimella ja jatka tarvittaessa kermalla sopivan löysäksi. Lisää lopuksi vielä juustoraastetta. Nyt sinulla on loistavan makuinen korvike perunamuusille. Voit halutessasi vielä sotkea joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.

Itse en kermaa lisännyt kun muusi oli riittävän sössöä jo muutenkin, sen sijaan laittelin emmental-mozzarellaraastetta joka tukevoitti muusin koostumusta niin että se oli hieman napakampaa. Voina käytin suolatonta voita, sitä kun sattui vielä kaapista löytymään. Herkullista ja taivaallista, ei voi kuin todeta! Ja ne ravintoarvot tämän muusimäärän osalta; kcal 641,72  hiilarit 11,09g  rasva 54,71g ja proteiini 21,21g.