1290518214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Että näillä jälkiruokailee meillä tenavalauma joka taas johtuu siitä että a. äiti päätti sulattaa pakastimen ja nappasi samalla kertaa pari muffinsipussia sieltä sulamaan lapsosille ja b. koska äiti tunsi yhtäkkiä pistämätöntä halua olla kivakiva. Alunperin taisin nakata nämä pakkaseen pari-kolme (?) viikkoa takaperin penskojen syötyä tuolloin noin puolet 50 muffinista mitä tuplaamastani Herkkukirpun sivuilta kokeilun alle kaivamastani taikinasatsista tuli. Ja se ohjehan on siis tämä:

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
50g sulaa margariinia (suosittelen pullomargariinia, irkku tuuppasi normimargariinia sulatettuna)
Vaahtokarkkeja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Lisää samalla kermaa ja löysää margariinia vähitellen. Annostele taikina muffinipellille tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Paina jokaiseen keskelle vaahtokarkki (puolikas vaahtokarkkikin jo riittää, kunhan sen painaa sitten syvemmälle). Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n.15min. (riippuu uunista).