Paitsi ettei tämä kätevä emäntä muista oliko se lääkärin soittoaika tänään, huomenna vai kenties vasta ylihuomenna, on tämä kätevä emäntä onnistunut myös hukkaamaan Aamulehden laatikkoon tiputtaman joulukalenterin. Se kun on ainoa aikuisten kalenteri tässä firmassa ja vaikka voittomahdollisuudet on tämän kätevän emännän tuurilla luokkaa -100 niin pitäisihän emännän päästä silti sitä aukomaan. Nih.

Muutenkin kätevä emäntä kunnostautuu aika-ajoin hukkaamisissa. Hukassa on mm 4 rullaa leivinpaperia. Ne on todennäköisesti samassa paikassa kuin kätevän emännän varmaan talteen laittama muovikippo ja kakkumuotti, eli todella varmassa tallessa. Siellä samassa tallessa saattaa olla junnun yksi talvitakki koska kaapeista sitä ei löytynyt. Tai sitten ei, talvitakki on ollut näet varmassa tallessa vähemmän aikaa, leivinpaperit sentään jo pojan 16v rippijuhlista asti. Ehkä joku vieraista onkin vienyt ne? Ja siksi en löydä niitä mistään? *reps*

Meillähän saattaisi muuten olla ensi vuonnakin rippijuhlat mutta ei ole. Poika 14v kun aloitti koulutaipaleensa aikoinaan starttiluokalla ja on näin ollen rippikouluoikeutettu jo vuodenvaihteen jälkeen toisin kuin luokkakaverinsa. Äidin vieno toive on ollut että poika menisi riparille vasta luokkakavereidensa kanssa ja varattu Unkarin matka on antanut äidin toiveille enemmän painoarvoa. Eksä tosin oli edelleen sitä mieltä että poika voisi SILTI käydä riparin jo ensi kesänä. Millä rahalla kysyn mä? Meidän kaikki latimme menee siihen reissuun.

Se samainen reissu sai äidin ehdottamaan pojalle seteleiden lisäämistä joululahjatoivelistaansa. Poika näet haluaisi tulenpalavasti lähteä entiselle luokkakaverilleen Oulun seutuville muutamaksi päiväksi mutta äiti totesi että juna- ja linja-autoliput maksaa niin julmetusti että juuri nyt äidillä ei olisi varaa irrottaa niihin rahaan. Ehkä jos poika säästäisi esim puolet reissun vaatimasta satasesta ja äiti sponssaisi sitten toisella puolikkaalla? Samalla äiti tosin potkii tekopyhyyssädekehäänsä, äiti itse on lähdössä hummailemaan viikonloppuna ukon kanssa.

Toisaalta, poika oli juuri kuukausi-pari sitten viikon Madeiralla ja käyttelee rahaa surutta silloin kun tällä sitä on joten ehkä on ihan oikeinkin laittaa poika säästämään kyseiseen reissuun? Todettakoon että pojan 14v rahankäyttötyyli ei ole silti mitään verrattuna pojan 16 tai teinin tapaan polttaa rahaa. Etenkin teinin tyyli saa minut ajoittain raastamaan hiuksia päästään, tämä kun ei saa mitään aikaiseksi mitä olisi pitänyt.

Eksä laittoi tälle rahat bussikortin lataamiseen; teini kävi niillä rahoilla kahdesti, ehkä jopa kolmesti työssäoppimassa ja humps, rahat oli mennyt. Teini ja tämän poikaystävä sai  viime viikolla rahaa poikaystävän isältä lahjaksi ja niillä rahoilla oli tarkoitus ladata sitä bussikorttia, humps, eilen he olivat jääkiekkomatsissa ja rahaa ei juurikaan enää ole. Kas kun siinä sivussa on piipahdeltu hesessä, seppälässä ja kaupassa.

Oma ongelmansa on poikaystävän ja teinin ruokailut. Minä olen kieltäytynyt syöttämästä poikaystävää meillä ja saman on tehnyt poikaystävän äiti heidän päässään teinin suhteen ja pam, osa tämän parivaljakon rahoista menee ruokakauppaan. He tekevät itse yhdessä ruoat meillä joka sekin on minusta jotenkin väärin. Minun mielestäni kun minun kuuluu ruokkia teini, ei tämän itsensä ja lisäksi olen vielä sitä mieltä että jos teen ruoan kotona niin teinin kuuluu syödä sitä samaa eikä suinkaan niin että annan tälle rahaa ja tämä käy ostamassa pyttipannua ja broilernuijia poikaystävän kanssa niillä rahoilla.

Tätä voisi sanoa jonkinlaiseksi kierteeksi; teinille annetaan rahaa linja-autolippuun, tämä käyttää saamastaan summasta yhden kolmanneksen kyseiseen toimintoon ja loput ruokaan ja jälkkärivanukkaisiin ja kas, taas teinille pitää antaa rahaa linja-autolippuun. Jokin tässä yhtälössä ei minusta toimi, niin se on. Minä teen omalle sakille viikon ruoat 150 eurolla ja lisäksi tuuppaan teinille rahaa omiin ruokiin. Ja ne ruoat maksaa muuten enemmän kuin meidän ruoat, ihan jo siksikin että ne on nimenomaan puolivalmisteita. Huoh.

Jokainen siis arvaa miten teini suhtautui ilkeään ja inhottavaan äitiinsä joka totesi että nyt tulossa olevilla opintotuilla (liki satanen) teinin ON ladattava se bussikorttinsa. Millä hän nyt sitten ostaa joululahjoja? Häh? Jos kerran siihen pitää se raha laittaa? Niin, isähän antoi jo kerran siihen rahan ja menikö se siihen? Takuuvuokrastakin on ollut puhetta kerran jos erään, minä kun ilmoitin ykskantaan että minulla ei ole varaa sitä summaa heille antaa jos ja kun saavat asunnon. Sossustakaan sitä ei automaattisesti saa joten ehkä olisi syytä hieman elää säästeliäämmin. Murinaahan siitäkin tuli, kuinkas muuten.

Vaan kuulkaa hups, kello on ihan justaansa kahdeksan eli siirryn herättelytoimiin. Kasiin menijät läks jo! Se on moro ja viettäkää kiva keskiviikko!