Tämä suunnistaa tosin töihin parin tunnin päästä ja intoa täynnä suunnistaakin. Väsymystä tosin on havaittavissa ja aika runsaalla kädellä, etten sanoisi. Liekö syynä lauantain kekkerit, niiden jatkot aamuyön tunteina ja eilinen nelosen leffa, Pretty Woman. Vaan kuulkaa, kekkerit oli todellakin tämän väsymyksen väärti. Kertakaikkisen ihanaa ja mahtavaa ja upeeta, näin se on pakko todeta!

Me lähdimme ukon kanssa liikkeelle jo viiden kanttiin suunnaten paikalliseen pizzeriaan ruokailemaan. Jo sitä ennen lauantai oli ollut täynnä liikettä, se kun aloitettiin ukon äidin miesystävän yllättämisellä. Tämä näet täytti vuosia ja me kuulimme pikkulinnuilta moisen tapahtuman osuvan juuri lauantaille. Anoppi oli laivailemassa, oli lähtenyt edellisenä iltana ja kappas, kun anoppi lähti ei mennytkään kuin tovi kun miesystävä soitteli perjantai-iltana junnun asiaa toimittaen.

Junnu kun oli mennyt karkkipäiväostosreissullaan "piipahtamaan" mummulassa ja arvaahan sen, miesten iltaa tämä oli jo suunnittelemassa kun kuuli mummunsa lähtevän laivalle. Ettei tarvitse sitten miesystävänkään olla ihan yksin kotona, kuului perustelu. Miesystävä oli mielellään ottamassa pojan yökylään, junnu tuntuu olevan kovin pidetty miesystävän toimesta.

Mutta niin, junnu oli tosiaan jo valmiiksi miesystävän luona kun mummulaan suuntasimme onnittelureissulle, juotiin kahvit, syötiin jäätelökakkua jonka olimme napanneet matkan varrelta ja että meillä oli kivaa. Hieman ennen kuin lähdimme kotiin ehti ukon siskokin tenavineen paikalle eikä aikaakaan kun sinne paukautti itsensä vielä se nuorinkin sisko. Siinä kohtaa me olimme jo liukenemassa joten ukon keskimmäinen sisko jäi näkemättä päiväsaikaan.

Arvatenkin sen synttäröinnin yhteydessä junnu ja miesystävä oli jo varmistaneet josko junnu voisi jäädä vielä toiseksi yöksi ja eihän sitä malttanut kieltääkään. Niinpä teinille ei jäänyt "hoidettaviksi" kuin spede ja prinsessa kun me suuntasimme sinne illanistujaisiin pizzerian kautta. Iskä olikin jo ehtinyt paikalle naisystävänsä kanssa ja aika pian paikalle ehti siskon miesystäväkin, tuleva lanko toivon mä. Istuimme, joimme, popsimme suolapähkinöitä ja nauroimme kuin heikkopäiset.

Iskän kanssa juttelimme äidistä ja lapsuusvuosistamme ja siitä meidän välirikostamme. Kertakaikkisen ihanaa! Hieman ennen puoltayötä suuntasimme läheiseen kuppilaan jossa istuimme hetken ja sen perään pyyhälsimme vielä iskälle saunomaan. Ukko ei tosin suoriutunut enää saunaan, tämä oikaisi hetkeksi iskän sohvalle ja kas, olikin temppu saada tämä taksiin puoli neljältä aamuyöstä kun päätin että nyt on oikea hetki lähteä kotiin.

Eilen oli ihan hieman kuollut olo kun puoli yhdeksältä nousin pystyyn speden kanssa. Koko aamupäivän oli lievästi kuollut olo. Iltapäivälläkin väsytti aivan sikana kun istuin virkkaamassa ponchoa nojatuolissa. Ja yllätys yllätys, kun yhdeksältä suuntasin sänkyyn ei enää pahemmin nukuttanutkaan. Voi huoh. Leffa tuli tuijotettua viimeistä viittä minuuttia lukuunottamatta ja että olisikin nukuttanut kun ukko minut herätteli kakskyt yli viis. Luulenpa että huomenaamulla koisaan siihen asti kun spede vain suostuu nukkumaan, minä päätin näet etten viekään tätä hoitoon tällä viikolla kuin tänään ja keskiviikkona.

Keskiviikkonakin viemisen perimmäinen syy on prinsessan ja junnun kanssa tehtävä mansereissu, lähdemme elokuviin ja syömään junalla. Todennäköisesti poika 14v liittyy seurueeseemme ja se on kiva se. Poika 16v suuntasikin lauantaina junalla Kuopioon josta tämän tyttöystävä vanhempineen haki tämän heille täksi viikoksi. Pojasta 16v riitti muuten paljon juttua ja naurua iskän kanssa, iskähän ei ole nähnyt lapsistani kuin kolme vanhinta ja heidätkin vain ihan pieninä.

Ensi viikolla pitäisi piipahtaa iskällä joku ehtoo pojan 16v kanssa. Iskä haluaa kyllä nähdä muutkin lapset mutta poika 16v on ensisijainen esiteltävä, iskällä kun olisi pientä työntynkää tälle ja poikahan on tunnetusti kova tekemään. Ja nyt, minun on ryhdyttävä hiusten kesytykseen. Huomaa että lauantaina tuli suunnattua sänkyyn saunan raikkaana hiukset märkinä ja eilen tuli liikuttua tasan kebab-paikkaan ja takaisin ja sekin pipo päässä.

Viettäkääpä siis kivakivamaanantai ja se on moro!