Siis huomisaamun seiskaan nukkumista ajatellen. Tämä aamurytmi on kummallinen juttu, aamu aamulta herään vähän aikaisemmin ja ihan turha edes kuvitella että se uni tulisi uudelleen sen jälkeen kun on ylittänyt tietyn ajattelutason sängynpohjalla. Hyvällä säkällä sitä ehtii päätyä vain ajatukseen "voi rähmä, käännyn mahalleni jos uni vielä vaikka tulisi" ja kas, sieltä se uni tulee kunhan EI ehdi ajatella mitään muuta. Mutta annas olla jos ehtii hetkenkin ajatella esim. vessahätää, aamuteetä, työmatkaa tai vaikka sitten speden vaatteita niin sen jälkeen on aivan sama mihin asentoon itseään tuuppaa, uni ei vaan tule vaan päässä alkaa kuumeinen ajatussessiointi. Voi rähmä!

Tänään taidankin pyrkiä pysyttelemään hereillä ainakin siihen kymmeneen. Siis olkkarin puolella. Ja sängyssäkin vielä ainakin puoli tuntia. Eilen missasin Housen loppuosan eli apua, minulla ei ole hajuakaan mikä sairastuneella tytöllä sen enempää kuin pikkupojallakaan oli. Housen jaksoja ei taida nähdä edes katsomon kautta joten paikkaamaankaan en tilannetta pääse. Ei ole kivvaa tämä ei!

Vaan niin, jos kohta eilen aamulla ihmettelinkin kuudelta alakertaan kahvinkeittoon hiippailevaa poikaa 16v niin samaa ei tarvitse tehdä tänä aamuna. Siinä ihmettelyn lomassa kun hoksasin että sehän on pentele valvonut koko yön. Ilmanko ulko-ovi kävi jo hieman kuuden jälkeen ja suolsi sisätiloihin molemmat varapojat jotka olivat myös käyttäneet yönsä valvoen. Helketti soikoon sanon mä! Ja jos siinä ei ollut vielä tarpeeksi niin ei aikaakaan kun prinsessakin liittyi kahviseurueeseen, ei tosin nautiskelemaan kahvista vaan naureskelemaan poikien jutuille ja tuijottelemaan kännyään.

Prinsessan kamu kun oli puolestaan luvannut tulla puoli seitsemältä meille, kas kun he lähtisivät sitten yhtä matkaa kouluun. Terotin lapsen muistia todeten että haloo, koulu alkaa KASILTA, ei SEISKALTA joten riivattuako sinne puolitoista tuntia aiemmin lähtee. Niin, tosiaan. Jos he sitten hetken hengaavatkin ensin meillä, totesi prinsessa ja kas, ei aikaakaan kun kamukin jo ilmestyi paikalle ja neidit siirtyi yläkerran puolelle. Ihme sakkia!

Liekö nämä aamuiset omituisuudet sotkeneet sitten minun kuvioni, minä ryhdyin speden valmistelutoimiin ja kaahotin autoon lapsen kanssa ja kas, vasta koulun kohdalla hoksasin että mehän olemme pirulauta sentään ainakin kymmenen minuuttia etuajassa. No, ehdinpä jäähdyttelemään aamuteeni työmaalla kunnolla. Mutta on tämä nyt sitten kanssa kuulkaa, mitä järkeä on notkua työmaalla jo vartin yli seiska? Eihän siellä ole vielä ketään siihen aikaan! Paitsi siivoajat mutta hekin touhuavat kärryineen pitkin käytävää joten itsekseen istuskeluksi se ensalkuun menee.

Tänään koetan olla tarkempi mutta toteanpa tässä samassa että koska heräsin "puolestayöstä" kuten ukolla on tapana tällaiset kellonajat ilmaista, niin todennäköisesti siirryn jatkamaan aamuteehetkeäni työmaalle hyvissä ajoin sillä hiivattiako täällä kotonakaan aamutuimaan tekee kun ei oikein kehtaa ryhtyä rymistelemäänkään. Eihän minulla ole edes speden kuositusta saati kiikutusta ohjelmassa tänään joten mitä täällä seiskan aikaan enää tekee. Kaikkea sitä kans...

Vaan kuulkaa, eilinen työpäivä oli mahdottoman kivakiva. Omassa luokassahan se pääosin meni, vain viimeiselle tunnille hyökkäsin naapuriluokkaan ja ennen kuin ehdin kunnolla kissaa sanoa olikin kellon viisarit jo kolmessa ja minun aika lähteä speden noutoon. Kotonakin kaikki oli kumman kivalla mallilla, mitä nyt poika 16v palasi koulusta muistuttaen zombieta, ja prinsessa puolestaan suuttui pojalle 14v joka "ei ikinä anna lainata konettaan paitsi junnun".

Zombieveli istui sopivasti vieressä ja kas, prinsessahan kaivautui tämän kainaloon itkemään maailman kurjuutta minun puhuttaessa veljeä 14v joka totesi että no saa se lainata sitä. Kumman nopeasti rauha laskeutui torppaan, johtuen osin siitä että junnu säntäsi mummulle, poika 14v lähti kavereilleen ja prinsessa puolestaan maastoutui isoveljen koneen ääreen yläkertaan. Spede siirtyi katsomaan lastenohjelmia makkariin ja me pojan 16v kanssa istahdimme sohvalle kaunareiden seuraan.

Tai niin, ei poika 16v niitä katsellut, tämä alkoi torkkua samantien. Ei aikaakaan kun aloin häätää tätä yöunille yläkertaan ja kas, tämä sai itsensä hilattua sinne hieman ennen kuutta varapoikien piipahdettua ensin selvittämässä jotain mitälie juttua. Aivan näillä näppäimin poika on kiskonut kellon ympäri unta ja syytä onkin, logistiikkapuolella ei yliväsymystä suvaita. Ainakaan tämän äidin mukaan.

Junnu kotiutui mummulta juuri sopivasti samoihin aikoihin kun minä ryhdyin laittamaan spedeä yöunille ja jos kohta meillä on välillä niitä tapahtumarikkaita päiviä niin eilistä ei voi millään muotoa sanoa sellaiseksi. Tai jaa, olihan siinä se yksi tapahtumasarja, se tosin oli jo ennen speden maatemenoa. Teini kaahotti makkariin tuli persiin alla kun minä siivoilin keittiöä ja juorusin ukon siskon kanssa puhelimessa siinä siivoilun lomassa ja kas, ilmiriitahan tällä oli ollut poikaystävänsä kanssa.

Jostain helketin DVD-leffoista se oli kaiketi lähtenyt, kahden simpsonin perään kun teini kyseli kun hiippailin makkariin tutkimaan mikä tätä riivasi. Levyt löytyi joten rauhakin kaiketi palasi maahan ja minä sain istahtaa emmentaalin ääreen hetkeksi. Illalla kysäsin vielä uudemman kerran teiniltä riidasta mutta eipä tämä tahtonut sitä sen kummemmin valottaa joten kaipa se oli sovittu sitten.

Niin tosiaan, teini ja teinin poikaystävä. Pari kuukautta sitten poikaystävälle pitämäni puhuttelu on kaiketi toiminut, minä näet sanoin tuolloin tälle ettei tämän parane puuttua teinin ja tämän veljen välisiin riitoihin. Keskustelimme muutenkin heidän suhteestaan tuolloin ja jotenkin tuntuu että poikaystävä ei takerru enää ihan samanlailla teiniin kuin ennemmin. Näinköhän tämä on sitten pysyvä tila, toivottavasti ainakin. Lisäksi he sopivat että pitävät vähintään yhden päivän viikossa tapaamisväliä, tosin ne tapaamisvälit on nyt asettuneet ihan omia aikojaan niin että he ovat joka toisen viikonlopun erossa toisistaan ja sen lisäksi viikolla aina yhden päivän. Hyvä juttu, kumpikin on ehtinyt olla omien kavereidensa kanssa aivan toisin kuin ennen.

Teini aikoo kaiketi sittenkin hakea sitä asuntoa ihan yksin, sehän on se vaihtoehto jonka puolesta minä olen kaiken aikaa liputtanut. Poikaystävä tulee kaiketi majailemaan siellä aika paljon sitten jos ja kun teini sen asunnon saa mutta tuskin tuo sinne tavaroitaan sentään, ainakaan kaikkia kantaa. Ihan hyvällä mallilla siis tämä juttu, niin paitsi että poikaystävän äiti nyt on jäänyt himpan vaivaamaan minua.

Ilmeisesti meidän näkemyksemme ei oikein kohtaa, siis siltä osin miten teinien kanssa pitäisi toimia. Minähän olen kuunnellut loputtomiin tämän mutinaa poikaystävän ajeluista ja bensan tuhlaamisesta ja elämäntavoista ja teinikaksikon rahankäytöstä ja vaikkas mistä. Itse ilmoitin tuolloin että teiniltä on rahahanat laitettu kiinni juuri siksi että siinä rahankäytössä ei ole mitään tolkkua ja muutenkin olen antanut erinäisiä sääntöjä minkä mukaan pitää toimia.

Ilmeisestikin antamani ruokailusääntö on sitten se joka puristaa kivenä kengässä. Minä kun ilmoitin jo aikaa sitten että minä en pysty ruokkimaan poikaystävää kun torpassa on ennestäänkin kasvavia poikia ja ruokaa saa kantaa selkä väärällään taloon. Muutama viikko sitten poikaystävän äiti oli ilmoittanut ykskantaan teinin viettäessä heillä viikonloppua että teini ei sitten syö heillä koska poikaystäväkään ei saa syödä meillä.

Okei, minusta ihan jees sääntö toisaalta ja toisaalta taas ei. Kyllä minä sen poikaystävän olen meillä viikonloppuisin ruokkinut mutta viikolla en siihen ole suostunut, johtuen juuri siitä että minusta ne arkiruokailut on syytä kummankin hoitaa omassa kodissaan. Sanoinkin teinille että voisi olla ihan fiksua että tämä veisi ruoka-aineita mennessään tai ainakin antaisi ruokarahaa siellä toisessa päässä, niinhän parivaljakko meilläkin syödessään toimii eli hakevat itse poikaystävälle milloin mitäkin kokattavaa.

Kaiken kruunaa se ettei poikaystävän äiti ole ollut enää hetkeen minuun missään yhteydessä ja lisäksi tämä on aika-ajoin heitellyt tätä ruokailujuttua parivaljakolle heidän siellä ollessaan. Ei nyt pahalla mutta helketti soikoon! Samalla tämä oli ilmoittanut teineille että teinin on syytä maksaa osa poikaystävän bensoista, siihen kun kuluu rahaa runsaanpuoleisesti. Siis mitä?! Kustantaako poikaystävä teinin pillereitä? Tai katumuspillereitä joita tämä on joutunut pariin otteeseen ottamaan koska pillerirahat onkin mennyt poikaystävän auton tankkiin.

Ja hei, poikaystävä asuu meihin nähden PERIFERIAssa, me taas asumme tämän koulun vieressä joten mitä riivattua. Että teinin pitäisi kustantaa osa tämän koulu-kotimatkoista. Ei voi ymmärtää. Teinille en ole tästä viitsinyt sen kummemmin jauhaa, minä kun en ole koskaan pitänyt siitä että puhutaan asioista muiden välityksellä. Toisaalta en viitsi ottaa poikaystävän äitiinkään mitään yhteyttä, laiha sopu on parempi kuin lihava riita tässä kohtaa. Mutta sanon mä että voi klähmä!

Ja nyt, siirryn kuulkaa muutaman vakiblogini pariin ja juon toisen teekupposen tyhjäksi. Sen jälkeen voisikin sitten katsella spedelle vaatteet valmiiksi, he kun ovat ukon kanssa lähdössä kaupoille jahka tokenevat yöuniltaan. Se on moro ja viettäkää kivakivaperjantai!