Kyllä viikonloput menee nopeasti. Ja viikotkin, tuntuu että mitä lähemmäksi koulujen alkua mennään niin sitä nopeampi on tahti päivissä. Voi plääh. Tämä tahtoisi kesän jatkuvan vielä ainakin kuukauden tai ehkä jopa pari! Minkäs teet kun et pysty kalenteria rukkaamaan, jos pystyisikin niin kuulkaapa nyt, se olisi heinäkuu aluillaan just nyt!

Viikonloppu meni mukavissa merkeissä. Lauantaina sain ukon houkuteltua ostoksille, en minun kanssani vaan ukon siskon eksän kera. Lapsilauma jäi minun kontolleni siksi aikaa kun parivaljakko kävi metsästämässä tuuletinvalaisinta olkkariin ja se se kuulkaa olikin metsästystä. Kolme kauppaa, joissa kussakin lamppuja on aina ollut, myi tuuletinvalaisimien osalta ei oota. Parivaljakko oli jo aikeissa luovuttaa kun hoksasivat että lähistöllähän on Bauhaus jonka kautta voi kurvata kotiutuessa ja kas, siellähän niitä oli.

Olkkarissa on paljon mukavampi oleilla nyt, tämän totesin mm eilen kun kelasin kanavia läpi päivällä ja nautin ilmavirrasta joka piti hikoilun tiessään. Yllättäen serkkulauma vietti meillä koko lauantain ja iltapäivällä parivaljakon saatua valaisimen toimintaan me pakkasimme serkkulauman autoon ja käytimme koko porukkaa uimassa. Illansuussa poika 17v piipahti kotona vaatteiden vaihdossa, tämä meni tyttöystävälleen yöksi koska heillä oli ohjelmassa ristiäiset sunnuntaina.

Toki siinä illansuussa serkkulauma keksi kysellä josko pääsisivät yökylään jollakin ristipistotyyleistä joita olemme heidän kanssaan paljon käyttäneet eli prinsessa ja serkkulikka 1 olisi yöpyneet meillä ja junnu ja serkkulikka 2 puolestaan serkuilla. Koska tällä kertaa ideaa ei kannatettu päätti serkkulauma että ehkä kannattavampi on sitten kysyä josko sekä prinsessa että junnu pääsisi yökyläilemään serkuille. Ei saanut kannatusta sekään ajatus.

Ilmanko eilen aamupäivällä meiltä singahti kaksi lasta valonnopeudella serkkulikoilleen eikä mennyt aikaakaan kun serkkulikat ja ne meidän kaksi tenavaamme polki pyörillä meille odottamaan ruokatarjoilua. Eilinen päivä meni näin ollen täysin tenavalauman touhuja seuraten ja arvaahan sen, illansuussa kun lapsilauman olisi pitänyt kotiutua lähipuistosta sainkin puhelun jossa tiedusteltiin onnistuisiko millään yöpyminen serkuilla JOS ukon sisko vaan antaa luvan.

Meillä on ollut näin ollen hyvin kevyt miehitys kotosalla viime yön, eli tasan tarkkaan spede ja vanhemmat, teini kun vietti koko viikonlopun poikaystävällään, poika 17v on edelleen tyttöystävällään ja poika 14v sai luvan mennä kaverilleen yökylään. Hiljaista ja rauhallista siis ja mikä parasta, itse pääsi nukkumaan juuri silloin kun tahtoi kun ei tarvinnut vahtia yhdenkään teini-ikään ehtineen kotiutumisia. Tästä onkin hyvä siirtyä kotihommien pariin, ukko kun teippasi imurin putken kasaan ja eilinen lapsilauman edestakainen liike ulko-ovissa on saanut eteisen ja keittiön näyttämään joissain määrin hiekkalaatikoilta.

Tänään aion tosiaan siivoilla ja kokkailla ja yllätys yllätys, pestä pyykkiä. Minä epäilen suunnattomasti että pyykkikopassamme on joku vuoto vai miksi ihmeessä se täyttyy aina itsestään lähes heti kun saan sen tyhjäksi? Iltapäivällä saattaa olla ohjelmassa pikainen lasten uittamiskeikka tai sitten ei, niin pitkälle en ole vielä ehtinyt mietintöjä tekemään. Ja nyt, tiskikoneen tyhjennykseen siirryn mä eli viettäkää oikein kivakivamaanantai ja se on moro!