Eikä suinkaan eilisen kiireen aiheuttaja ollut essee, ehei. Tälle iski totaali blackout esseiden suhteen ja päätinkin simppelisti että siisti kämppä, parempi kirjoitusmotivaatio. Sitä siisti-kämppä oireyhtymää hoitelin ensisijaisesti yläkerrassa. Just. Että mitä vaan ettei tarvitse lakipykäliä lukea. Niin se on. Mutta toisaalta, yläkerta oli syytäkin saada kuntoon. Taas. Vaikka se sitten verottikin ensimmäiset kolme tuntia aamupäivästä ja onko ihme? Lähtötilanne kun oli suorastaan katastrofaalinen vaikka joku 9v väittikin siivonneensa sen edellisenä iltana. Ja sitä edellisenä. Ja sitä edellisenä. 

1322626017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jokainen meistä huomannee 9veen paneutumisen siivoustoimiin? Tämä leluläjä kun oli tuotosta siitä kun vedin suihkuliipalla, aka lattiakuivaimella, jokaisen nurkan, pöydän ja hyllyn alustan keskelle lattiaa. Voin kertoa että tästä läjästä sain kevyesti karsittua pari pussillista roinaa roskiin. Suurin työ tosin oli legoissa joita läjä sisälsi enemmän kuin laki sallii. Joulupukille tiedoksi; ei legoja enää yhtään tähän taloon! Niitä on jo kolme isoa lelukopallista!

Yläkerrassa reippailtuani huomasin riepottavani sinne imuria. Tyhjentäväni pyykkitelineiltä kuivia kaappeihin. Käynnisteleväni pyykkikonetta uuteen lauluun. Imuroivani yläkerran rappuja. Järjestäväni prinsessan vaatekaapistaan tyhjentämiä vaatteita kahteen pinoon, toinen pino UFFille ja toinen serkkutytöille. Kotvan kuluttua huomasinkin tyhjentäväni kenkätelinettä. Järjestäväni tavaroita paikoilleen olkkarissa. Makkarissa. Eteisessä.

Imuroivani alakerrassa. Siirteleväni sänkyä. Tyhjääväni pyykkikonetta ja lataavani sitä uudemman kerran. Pyöriväni kuin väkkärä ikään apinan raivolla. Liekö se apinanraivo sitten saanut ukkoonkin liikettä, toisin kuin normaalisti, tämä ei treeninsä jälkeen mennytkään sänkyyn vaan hinkkasi keittiöä. Piipahti kaupalla. Valmisti ruokaa perheelle. Availi vessan lavuaarin ja puhdisti sen. Kun viimein olin mielestäni valmis olin valmis myös suihkuun. Johon en kuitenkaan malttanut siinä välissä itseäni tuupata, kas kun se spede. 

Kipikapi ja ripirapi speden noutoon, kahvi tulille, pyykkiä kuivumaan, suihkuun, kupponen kuumaa kahvia nokan alle, vadillinen kuumaa vettä koipien alle ja jalkakylpy. Ah! Siinä jalkakylvyn lomassa tuijotin pari hömppäohjelmaa LIViltä (Hulluna häämekkoihin ja Pikakurssi kodinostoon) ja hoitelin jalkani oivaan kuntoon. Pukeuduttuani ruokin tenavat, siivosin ruokailun jäljet keittiöstä ja totesin päivän olevan enemmän kuin hyvällä mallilla.

Loppupäivän vietinkin sitten enemmän ja vähemmän istuallani olkkarissa. Oikeastaan vähemmän. Kaunareiden ajan istuin kyllä kuin tatti, mitä nyt välillä piipahtelin ihmettelemässä intopiukeana Wiitä purkavan ukon touhuja, mutta sen jälkeen säntäsinkin jälleen yläkertaan laittelemaan junnun sänkyyn puhtaita lakanoita. Siinä samalla tuli vaihdettua lakanat pojalle 15v ja todettua että jes. Hommahan on enemmän kuin hanskassa.

Vain yhtä tämä minun siivoukseni oli vailla. Peräkärryä johon nakkoa kaikki kaattikselle passeli kama. Peräkärry, tai vaikka pakettiauto, omassa pihassa olisi kyllä ihan in ja pop. Nythän niitä kaattiskamoja lojuu kuistilla. Saunan eteisessä. Saunakamarissa. Saunalla. Enempää niitä ei viitsi edes koota kun ei ole enää oikein paikkoja mihin niitä lykkiä. Niin paitsi sitten huomenna kun teinin sohvan pitäisi kadota saunakamarilta.

Joka on tosin työn ja tuskan takana sekin. Kävipä näet niin että me maksoimme teinin takuuvuokran maanantaina. Teini soitti eilen vuokranantajalle ja tiedusteli koska sen asunnon avaimen voisi sitten hakea kun takuukin on maksettuna. Vuokranantaja totesi ykskantaan että heti kun ensimmäinen vuokrakin on maksettu. Aha. Mutta eikös vuokranmaksupäivä ole neljäs? Ja eikös sitä varten pitäisi olla maksulaputkin, ei kai sitä maksuosoitetta voi hatustaan arpoa.

Tämän päivän kuvioita tulee siis osaltaan sotkemaan tämä teinin asuntoasia. Minun on näet ikäänkuin pakko lähteä selvittämään tätä asiaa teinin kanssa ja kaiken lisäksi juuri tällä hetkellä minulla ei ole antaa teinille ekan kuun vuokrarahoja, kas kun se takuu tuli jo maksettua ja omakin asuntolaina menee näillä näppäimin. Voi rähmä. Ja niinkun me olimme teinin kanssa laskeneet että tämä saa ekan vuokran maksettua täysin omista rahoistaan, kas kun tälle tulee rahaa maanantaina.

Olenkin nyt päätynyt siihen että nakkaan speden tarhaan heti kasin kanttiin, avaan verkkokoulun, luen kotvan lakipykäliä, kirjoitan kenties muutaman rivin ja lähden sen jälkeen teinin kanssa asiaa setvimään ennen kuin tämän pitää lähteä töihin. Samalla käymme kelassa paitsi viemässä minun palkkanauhani myös täyttämässä teinin asuntotukihakemuksen. Jos, siis JOS, hyvin käy, saamme avaimen vielä tänään näppeihimme, kehotin näet teiniä kysymään josko isä voisi lainata sen ekan kuun vuokran ihan vain siihen maanantaihin asti.

Jos hommat sujuu jouhevasti niin ehdin kirjoittaa ja lukea vaikka milläs ja mitalla vielä sen keikankin jälkeen. Jos ei niin onhan minulla sitten vielä torstai ja perjantai aikaa, onneksi se toinen essee on lähettämistä vaille valmis. Huh. Myönnän toki että torstaina osa ajasta pitäisi mennä sitä muuttoa tehden. Perjantaina ei onneksi olekaan ohjelmaa sen kummemmin.

Lauantaihan minulla menee ristiäiskakkuja leipoen, sunnuntai taas ristiäisiä viettäen ja kas, siinähän se tämä vapaaviikko sitten onkin käytetty. No, eipä ainakaan tule tylsää, se on varma se! Ja nyt luulenkin että siirryn ihan kotvaksi tutkailemaan ALn uutisotsikot. Josko sen jälkeen ryhtyisi herättelypuuhiin sekä ylä- että alakerrassa. Saadaan tämäkin päivä iloisesti käyntiin. Se on siis moro ja viettäkää kivakivakeskiviikko!