Kuinka ollakaan tämän aamun ensimmäinen silmiin osunut juttu kertoo Nokian vedestä. Kiva. Nice etten sanoisi! Nyt odotankin mielenkiinnolla mitä tämän kertainen soppa tuo tullessaan ja tuleeko lisäohjeistusta asian tiimoilta tänään, huomenna vai kuukauden kuluttua. Erikoisen mielenkiintoiseksi koen sen ettei vessaa saisi vetää joka on, toki, tällä porukalla varsin mainio juttu. Tässä kun meistä jokainen käy kerran jos eräänkin vessassa, kuka isommilla ja kuka pienemmillä asioilla, niin eiköhän vessanpytty saada vielä tukkoon.

No, aikansa kutakin. Onneksi tänään on edessä TAKK eikä työmaa sillä oletan että mansessa saa vetää vessaa ihan luvan kanssa. Sen sijaan epäilen miten tämä "älä vedä vessaa"-ohjeistus saadaan hoidettua esim työmaalla jossa tenavia on likemmäs 350 ja henkilökuntaa likipitäen 50 henkeä. Lievästi jäin kyllä pohtimaan sitäkin että näinköhän se ongelma pysyy rajautuneena vain ja ainoastaan tuonne jätevesipuolelle vai onko edessä hetki jolloin aloitamme jälleen vesirallin. Argh!

Eilinen päivä meni ihan mahdottoman liukkaasti. Ihan lievää ärsyyntymistä oli aamusella ilmassa sillä mm kolmosen kässyjä vetävä opettaja ei ollut paikalla ja tätä sijaisti parikymppinen nuori mies. En nyt halua kuulostaa mitenkään ikävältä mutta oikeasti. Jos lapsilauman pitää virkata niin eikö se nyt olisi vähintäänkin hyvä että paikalla olisi opettaja joka osaa itsekin virkata? Nuorelle miehelle meni palkka tunneista jotka käytännössä minä ja toinen ohjaaja hoidimme.

Se toisen ohjaajankin hoitaminen oli vähän sitä ja tätä, hän kun totesi samantien ettei osaa kuin ketjusilmukan joten kiinteiden silmukoiden parissa pyöriminen jäi minun hommakseni. Todettakoon että sitä pelkkää ketjua ei virkannut kuin kaksi lapsista, muut työsti jo kiinteää. Argh! Lopputulema asiaan olikin se että me otamme toisen ohjaajan kanssa ne kaksi kässytuntia vapaina itsellemme sillä mehän siellä opettajina olimme. Parikymppinen istui ja ihmetteli ekan tunnin, tokalle tunnille hän ei edes ehtinyt sillä hänelle iski toisen opettajan sijaistus. Just.

Muilta osin työpäivä menikin vallan mukavasti. Oman luokan päästyä viimein kotiin me siirryimme kollegan kanssa kiikuttamaan kerholaisia välipalalle ja sen jälkeen ihmeteltiin kerholla tenavien touhuja. Koska lapsimäärässä tapahtui traaginen notkahdus heti kolmen jälkeen, ts aiempi liki parikymmentä tenavaa väheni viiteen, päädyin ottamaan puoli tuntia aamutunneista takaisin ja lähdin puoli neljältä kotiin.

Mitä järkeä ihan oikeasti on jos neljä akkaa istuu vahtimassa viittä tenavaa? Ei mitään. Ja näitä iltapäiviä jolloin kerholla on toisinaan jopa kuusi akkaa ja kolme lasta on sitä useammin mitä lähempänä kesää olemme ja hyvä niin, nämä kerholaisethan joutuu paria lukuunottamatta suoriutumaan ensi syksynä ihan omin päin suoraan kotiin koulun päätyttyä joten sitä taitoa olisi hyvä harjoitella nyt keväällä enemmissäkin määrin.

Kotimatkalla kiepsahdin kaupan kautta ja hain lapsille pikana pizzat ruoaksi, kotona kun ei ollut valmiina yhtään mitään. Samalla innostuin ostamaan hedelmäsalaattiaineet joten heti speden haettuani ja kotiin suoriuduttuani ryhdyin hedelmäsalaatin tekoon. Viitisen litraa salaattia riittänee vielä tämänkin päivän, luulen mä. Onneksi tämä koulupäivä on lyhyen lyhyt, kotiin kun suunnataan jo puolilta päivin. Harmi että ukko meni omalla autolla töihin, minä kun ehdin jo suunnitella käyväni kaupoilla heti kotiuduttuani.

Tämän viikonlopun aion pyhittää lukemiselle ja jos tarkkoja ollaan niin sen kässärin lukemiselle. Tämä viikko on ollut niin jotenkin hektinen etten ole ehtinyt kässäriä edes kaivaa käteeni ja lukemista on vielä. Muilta osin viikonloppu mennee kotitöiden ja näyttösuunnitelman parissa, sitä kun voi vähitellen alkaa tehdä. Ja nyt siirryn ihmettelemään muuta uutisantia eli se on moro ja viettäkää kivakivaperjantai ja viikonloppu, jos nyt en sitten satu viikonloppuna bloggaamaan.