Moni blogiani pidempään seuranneista muistanee viime syksyn ja talven ongelmoinnit YYA-tahon kanssa. No, kupla on puhjennut. Totaalisesti. Niin minä kyllä olen jo kotvan epäillytkin käyvän sillä aiemmin lähes päivittäin jossain päin lähiseutua näkynyt YYA-taho kun on kadonnut täysin näköpiiristä.
 
Aiemmin tämän sentään yhytti useamman kerran päivässä naamiksesta mutta ei, viimeisen parin-kolmen kuukauden aikana on ollut ihan säkää että olet sattunut olemaan paikalla kun tämä on tehnyt pikapiipahduksen tililleen. Tämän oma seinäkin on hiljentynyt kummasti, vain muutama hassu, selvästikin ihmettelevä piikittelymuotoinen teksti sinne on ilmestynyt ja nämä siis muiden kuin minun toimesta.
 
Minulla kun on tässä kohtaa eturistiriita. Satun tuntemaan tämän isomman lapsen suht hyvin ja tapaankin tätä aika-ajoin, onhan lapsi edelleen yksi pojan 15v kamuista. Pienemmän lapsen kanssa taas olen tehnyt koulumaailmassa töitä kerran jos eräänkin eli niin. Eturistiriita totta tosiaan.
 
Muutama viikko sitten satuin YYA-tahon yhyttämään naamiksesta, puheluihinhan tämä ei vastaa eikä tämä aukaise oveaankaan satunnaisille ovikellonsoittajille. Kysyin onko raha-asiat viimein kunnossa, niitä korkojahan täällä ei ole näkynyt ja jos rehellisiä ollaan niin enpä usko niitä enää koskaan näkyvänkään. Samalla kysyin onko maa niellyt tämän vai miksi tästä ei enää kuule mitään tai edes näe tätä missään.
 
YYA-taho selitti heidän mökkeilleen siellä täällä, tehneen sitä ja tätä ja suunnittelevan ihan uusia tuulia, rahaa kun on kuin roskaa. Ahas. En viitsinyt kysyä pitääkö paikkansa tieto jonka olen saanut luotettavalta taholta että heidän asuntonsa on menossa taloyhtiön lunastukseen maksamattomien yhtiövastikkeiden takia.
 
Mieskin oli jäänyt keväällä eläkkeelle joten heillä oli nyt mahdollisuus tehdä suunnilleen mitä tahtovat ja miten tahtovat. Ahas. Mikälie pirulainen minuun sitten iski kun päätin kysyä tältä että niin ne korot. Onko aikeissa tuoda. Kovin oli hiljaista keskustelussa. Kysyinpä perään että kuinka montaa ihmistä hän on mahtanut kusettaa ja pistää kuseen lainailemalla rahaa.
 
Johan heräsi. Aikamoiset sättimiset sain niskaani siitä että hän on velkansa minulle maksanut ja tuo korkoja jos viitsii tai sitten ei ja kuka hiivatti minulle on puhunut pskaa hänen toimistaan. Kyllä hän tietää mitä juttuja kylillä liikkuu kateellisten suusta kuten nyt että hän on muka lainannut isomman lapsensa isältä tonnikaupalla rahaa ja saanut tämänkin liriin touhuillaan. PANETTELUA on ne KAIKKI jutut!
 
Minuakin jo risoi ihan tosissaan siinä kohtaa ja totesin tälle että kiittää onneaan siitä että hänellä on niitä lapsia. Jos niitä ei olisi niin minä tiedottaisin kaikille tuntemilleni ihmisille millainen kusettaja hän on mutta niiden lasten takia olen ennemmin hiljaa sillä lapsille en tahdo pahaa oloa.
 
Siihen se keskustelu sitten kokolailla päättyikin ja sen jälkeen olen bongannut YYA-tahon pari kertaa naamiksesta pikapiipahdukselta ja siinä se. No, eilen se kupla puhkesi ihan tosissaan. Minua näet lähestyi itselleni outo ihminen naamiksessa ja kysyi olenko mahtanut lainata rahaa tälle YYA-taholle ja voisinko soittaa.
 
Se oli kuulkaa puolen tunnin paljon valottava puhelu. Tämä lähestyjä kun olikin YYA-tahon serkku joka kertoi asuvansa keski-Suomessa mutta tulevansa seuraavalla viikolla näille meidän tanhuville jututtamaan lakimiestä jonka kanssa YYA-taho on muka jutellut miljoonia kertoja viime syksynä.
 
Samalla hän kertoi kartoittavansa kenelle kaikille YYA-taho olikaan velkaa, tähän asti hän oli kaivanut tietoonsa noin 100 000 eken arvosta rahojaan menettäneitä. Itse hän ja hänen perheensä oli lainannut YYA-taholle huomattavan suuren summan rahaa, viisinumeroisen, ja samaan jamaan oli itsensä ajanut muutama muukin sukulainen.
 
Siinä puhelun aikana selvisi sekin että ei se YYA-tahon mies ollut eläkkeelle jäänyt vaan saanut potkut kun oli juovuspäissään työmaalla toikkaroinut. Näistä YYA-tahon ottamista lainoista tämä ei tiennyt mitään, ei siitäkään isohkosta summasta jonka YYA-taho oli lainannut miehen työnantajalta.
 
Asunto oli tosiaan lähtenyt alta ja YYA-taho oli muuttamassa isälleen. Lapsista isompi siirtyi omalle isälleen ja kukaan ei oikein tiedä mikä on nuoremman lapsen kohtalo, YYA-tahon mies kun lähti kävelemään potkut saatuaan ja totuuden selvittyä eikä tälläkään ole asuntoa saati tuloja muutamaan kuukauteen, kiitos niiden potkujen.
 
Se, mikä tässä kaikessa todella kouraisi sydäntä oli lasten kohtalo. Isompi lapsista oli saanut tietää alkuviikosta ettei mitään rahaa olekaan tulossa ja vielä pahempaa, miten äiti oli kavaltanut lapsen luokan leirikoulurahat ja lapsen rippilahjarahat siinä samalla. Jokainen voinee kuvitella sen järkytyksen, pettymyksen ja itkun mikä lapselta oli päässyt.
 
Niin. Mihin ne rahat sitten on mennyt? Sitä YYA-tahon serkku kysyi. Että tiedänkö minä, hän kun ei tiedä mutta he epäilevät että peleihin. Samaa epäilin minäkin sillä YYA-tahohan pyörähti päivittäin jättämässä milloin mitäkin veikkauslappua lähikiskalla. En oikein edes tiedä ollako tässä surullinen YYA-tahon elämän sotkeentumisen vuoksi vai keskittyisikö vain olemaan niin htin kiukkuinen.
 
Tiedänpäs. Olen ihan järjettömän surullinen lasten puolesta. Tämän miehen puolesta. Kaikkien heidän puolesta jotka sitä rahaa on lainanneet ja joutuneet liriin rahaa lainattuaan. Ja ihan htin vihainen siitä että tämä ihminen on saanut niin monelle ihmiselle kylvettyä pahaa. Voi tsiisus! Laittanut jopa oman äitinsä liriin tässä sivussa puhumattakaan sukulaisistaan. 
 
No, rikosilmoituksia on tehty jo pari kappaletta ja ensi viikolla niitä ropisee useampikin YYA-tahon tilille. Sitä en vain ymmärrä että mikä YYA-tahon on oikein tullut? Serkkunsa mukaan hän on aina ollut epätasapainoinen narsisti, maailman paras manipuloija, kuten varmaan onkin kun itsekin niitä rahasähläyksiä ja tuhansia selityksiä miettii, mutta siis silti.
 
Monta vuottahan YYA-taho eli ihan normaalia perhe-elämää joten mikä? Ei voi ymmärtää. No, pääasia lienee että kupla on tosiaan puhjennut. Toivonpa tosiaan että tämä ei saa enää uusia tuttuja jotka tälle vippaavat vaan tämä olisi nyt tässä. Epäilen tosin.