Näin ollen edessä olikin pikainen hölköttely lähikaupalle, totesin näet käyttäneeni viimeisenkin kananmunan jääkaapista siihen, toimineeseen, malliin. Ihan himppasen isonsin Mimman ohjetta suklaakakkupohjaa varten, ensimmäinen paistumassa ollut olikin vaalea pohja jonka toteutin täysin alla olevan ohjeen mukaan:
Täytekakkupohja
5 munaa
0,25 kg sokeria
0,175 kg vehnäjauhoja
0,075 kg perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa aluksi pelkästään huoneenlämpöisiä munia.
2. Lisää joukkoon sokeri.
3. Vatkaa kunnes vaahto on kuohkeaa ja paksua.
4. Lisää loput kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita vaikkapa puuhaarukalla.
5. Kaada kakkuvuokaan.
6. Paista uunissa 175´C n. 1 h (paistoin uunissa ensin 10 min. 175'C ja tämän jälkeen laskin lämmön 150'C ja paistoin kakun loppuun kypsäksi, ihan kuten Mimmakin.)
7. Kumoa vuoka heti paistamisen jälkeen.
Toisesta blogista otin sen verran vinkkiä että hups, enpä voidellutkaan kakkuvuokaa sen kummemmin, himppasen vain pyöräytin rasvasutia reunoilla ja pohjalle leikkasin leivinpaperista kiekon ja totta tosiaan, hyvin toimi!
Suklaakakkupohjaan kasvatin taikinaa himppasen eli menin näillä:
6 kananmunaa
300 gr sokeria
170 gr vehnäjauhoja
40 gr kaakaojauhetta (tummaa)
90 gr perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Toteutus täysin samalla kaavalla kuin siinä vaaleassakin. Kiitos Mimma ihan mahdottoman paljon todella toimivasta kakkupohjaohjeesta, tällä tulen jatkossakin tekemään joka ainoan kakkusen jonka joudun leipomaan. Ugh!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.