Harjoittelu- ja näyttöpaikka on sitten plakkarissa, maanantaina pääsen aloittamaan. Jes! Jostain kumman syystä "pikatutustuminen" luokkaan venyi koko oppitunnin mittaiseksi ja kas, huomasin pyöriväni yhdellä satulatuolilla ekaluokkalaisten takana pitäen näitä työntouhussa pienin oppikirjan koputteluin ja olkapäähän taputteluin. Omituista. Miten siinä nyt niin kävi. Niin, enkä olisi tahtonut lähteä vielä sen ensimmäisen tunninkaan jälkeen mutta kun oli PAKKO!

Kiiruhdin pikaisesti kotiin, laitoin kahvin tippumaan ja kiidin tarhalle hakemaan speden. Kotiin uudelleen, kupponen kahvia, speden hampaidenpesu ja hammaslääkäriin. Puoli kahdeltatoista olinkin jo ehtinyt nakata speden takaisin kotiin ja seisoin apteekissa tutkailemassa täiaineita. Kotiin, imuri laulamaan, petivaatteet pois pedeistä, pyykkikone päälle, ukko lähti töihin, minä pyörähdin suihkussa ja lykkäsin täishampoon päähäni. Pyykkikoneen tyhjennys, uusi koneellinen pyörimään ja uudelleen suihkuun huuhtelemaan aineet pois. Tulos; 0 täitä ja tukoittain irronneita hiuksia. Kaljuusko tässä alkaa?

Prinsessa ja junnukin kotiutui passelisti tuossa kohtaa, komensin kumpaisenkin tekemään läksyt ja syömään välipalan sillä aikaa kun petailin puhtaita petivaatteita meidän sänkyymme. Pihalle ajelemaan speden hiukset jälleen iiiiihan lyhyiksi, nythän ne oli ehtinyt jo likipitäen puolentoistasentin mittaan ja eipä siellä tosiaan mitään elämää ollut paljaallakaan päällä. Prinsessa suihkuun, junnu siivoamaan yläkerran lattialta tavaransa paikalleen ja prinsessalle täishampoo päähän. Poika 16v kotiutui ja heti tämän perään poika 18v.

Minä pyörähdin ajelemassa junnun hiukset kuosiin, sentin irokeesi ja paljaat sivut ja ei, ei sielläkään sitä elämää näkynyt. Tuon jälkeen siirryinkin kampailemaan juuri hiuksensa huuhdelleen prinsessan päätä, tulos; 1 juurikuoriutunut täi. Jahas. Lakanat speden sänkyyn, pyykkikoneen tyhjennys ja uusi koneellinen pyörimään. Pikaisesti lapsille minihodareita ruoaksi, säntäys yläkertaan, puhtaat lakanat junnun ja prinsessan sänkyihin ja kurvailua imurilla. Kuivat pyykit kaappeihin ja märät tilalle. Kellokin kävi jo liki seiskaa kun viimein siirryin päällystämään junnun uutta enkun kirjaa.

Iltapala spedelle ja tämä nukkumaan, kotvan päästä iltapalat prinsessalle ja junnulle, poika 16v kun lähti siskolleni lapsenvahtitoimiin jälleen kerran ja iltakasilta sain viimein istahtaa rauhassa alas kun olin saanut iltapalajäljet siivottua. Että olipa sitten tosiaan menoa. Selkä huusi hoosiannaa kerran jos eräänkin siinä rehatessa mutta siihen on jo tottunut; Liettuan reissusta asti se on sitä hoosiannaansa huudellut, milloin enemmän milloin vähemmän ja eilen oli taas se enemmän. Illan päätin katsomalta LIVin leffan Tourettea sairastavasta miehestä ja kutoen samalla.

Tänä aamuna unta olisi riittänyt kotvan pidempään mutta eipä sitten riittänytkään, kiitos speden joka laitteli paraativalaistuksen alakertaan hieman ennen kuutta. Samapa tuo toisaalta, saanpa hetken oltua rauhassa ennen kuin täytyy herätellä junnu kouluun. Tänään aion pyörähtää LIDLissä ja ruokakaupassa ja todnäk pyrin siihen ettei muuta tule tehtyä. Tosin ikkunoiden pesu ja nurmikon leikkaus olisi odottamassa mutta olkoon. Ehkä houkuttelen teinin leikkaaman nurmikon? Se kun on ollut tänä kesänä tämän bravuuri.

Ja nyt, aamun uutisanti ja kohta speden aamupala ja tarha. Se on moro ja viettäkää kivakivakeskiviikko!