Viimeinen näyttö tämän tutkinnon osalta. Onneksi sain viimein kunnon vastauksia kouluttajalta sillä lievää ihmetystä on ollut ilmassa ja selvästikin kouluttaja on vastaillut eri kysymyksiin kuin itse olen kysynyt. No, samapa tuo, nyt on hommat kuosissa ja tämä akka totta tosiaan valmistuu parin viikon kuluttua jos nyt ei mitään ihmeellistä tule. Mukavaa! Ja samalla ei, kuten olen jo aiemminkin todennut. Huoli toimeentulosta paukuttaa suunnilleen nonstoppina takaraivossa.

Omat koukeronsa on myös siinä että huomenna pitäisi viedä tulotiedot päivähoitomaksua varten. Miten minä ne merkkailen? Nollatulot häämöttää ihan tuolla nurkan takana, sijaisuuksista saa toki palkkaa jos niitä saa mutta miten sellaisen arvioit? Jaa-a. On se mukavaa. Toisaalta tosiasia on sekin että jos en saa sijaisuuksia ei meillä ole kohta varaa pitää spedeäkään tarhassa ja jos spedeä ei ole varaa pitää tarhassa niin ei voi ottaa sijaisuuksiakaan vastaan. Voi rähmä etten paremmin tule ja sano.

No, piruako tätä nyt taas märehtimään, eipä se märehtimällä auta. Onneksi luvassa on kaiketi jälleen hektinen päivä, niitähän työmaalla on riittänyt. Samoin on riittänyt sitä pahaa silmää, tosin se alkuperäinen pahan silmän tarjoaja on jäänyt saikulle mutta tämän paras työkaveri on onneksi jatkanut samalla linjalla. "Kun opiskelija ei tee riittämiin töitä", on ollut kuulemma heidän mantransa johon oma opekin oli eilen päättänyt ottaa kantaa. 

Tämä riittävästi töitä tekeminen perustuu nyt vain ja ainoastaan ulkovalvontoihin ja sai eilen uutta pontta kun otin ja hoitelin tämän kaverin ulkovalvonnan aamupäivällä. Ulkovalvontaan kysyttäessä oma ope sattui olemaan juuri puhumassa minulle ja hämmentyi myös niin kovin että ei osannut sanoa mitään, totesi vaan että kai sinä sitten menet kun itse siinä totesin että mikäs siinä, voin minä tämän välkän tehdä. Kyllä voi olla pienestä kiinni välillä toisten elämä, niin se on.

Minä siis tein välkkävalvonnan, mikäs siinä on yksi vartti ulkona taaperrellessa mutta jaa-a, nyt ne taitaa olla täysin ohi minun kohdaltani. Oma ope oli näet jäänyt siinä määrin manailemaan asiaa omassa mielessään että pari tuntia myöhemmin tämä tuli toteamaan ettet muuten tee sitten enää yhtäkään. Opiskelijaa EI saa laittaa ulkovalvontoja tekemään sillä opiskelija EI ole vastuullinen. Tämän hän ilmoittaa myös näille ulkovalvonnoista märehtijöille. Jahas.

Iltapäivällä kiitolaukkailin kotiin työpäivän päälle, satoi ja oli suorastaan kuuma köpötellä ja totta tosiaan, ennen päiväkotia olin saada jo lämpöhalvauksen jota vilvoittelin sulkemalla sateenvarjon. Kotiin suoriuduin kolmeksi, työmatkaan kun menee väkisinkin kolme varttia kävellen ja tarhan kautta kiertäen, ja ryhdyin samantien touhaamaan pizzapohjia. Olipa hyvä että raastoin juuston valmiiksi edellisenä iltana.

Syötyämme siivosin keittiön ja höpöttelin poikasen 16v kanssa, himpan myöhemmin höpöttelinkin sitten poikasen 18v kanssa ja olo oli jokseenkin uuvahtanut. Kaipa se hölköttely kylän toiselle puolelle ja takaisin vie omaa veroaan, en minä muutakaan selitystä tälle totaalipuutumukselle iltaisin keksi. Sänkyyn siirryinkin sitten jo hieman ennen ysiä ja yöunille kumahdin heti muuttajat-sarjan perään. Ilmanko heräilin hieman ennen viittä.

Tänään pitäisi tosiaan selvitellä se tulopuolen merkintäsysteemi. Samalla elän toivossa että poikanen 18v saisi ostettua edes jonkinlaisen kärrynrimpulan myymänsä tilalle sillä oikeasti, tänäkin aamuna poikanen suuntasi linja-autolle viiden aikaan. Omalla autolla riittäisi kun lähtisi liki tunti myöhemmin mutta bussilla. Hmmm. No, ymmärrän silti varsin hyvin miksi poikanen auton myi pois. Pohja oli ollut mätä, vakuutusmaksu kokolailla kallein mahdollinen ja bensasyöppökin se oli.

Saadut rahat on onneksi jemmassa uutta kärryä varten joten ei hätiä mitiä, nyt tyttiksen isoveli kyttäilee sopivan kärryn ilmestymistä maisemiin. Todnäk poikanen joutuu joka tapauksessa luopumaan uudestakin kärrystä kun astuu armeijan harmaisiin ensikesän loppupuolella. On se, aikamoista nuoren ihmisen elämä. Samaan aikaan minä mietin ja pähkäilen kärryä mutta ei, en kyllä raaski sitä hankkia tähän väliin.

Jaa-a. Luulenpa että ryhdyn nyt entraamaan itseäni työmaata varten, tien päälle kun on pakko päästä jo seiskan kanttiin. On tämä aikamoista juoksua, sano. Toisaalta aamuisin tehty reipas lenkki työmaalle on ihan kiva silloin kun ei vaan sada mutta toisaalta... Aikaa se vie, ei sille mitään voi. Se on siis moro ja viettäkää kivakivatorstai!