Toisinaan sitä miettii kannattaisiko jättää elämästään ne uutisotsikot pois?

Eerika, 8v. Kuoli omassa kodissaan isänsä ja äitipuolensa pahoinpitelemänä. Eerika oli kiedottu lakanaan, teipattu paketiksi ja teipillä oli peitetty myös Eerikan suu ja nenä. Eerika kuoli tukehtumalla, kuolemaan meni 4-6 tuntia.


Tiedän, sinua oksettaa ja silti luet tätä edelleen.

Eerikasta oli tehty lukuisia lastensuojeluilmoituksia. Eerika oli ollut huostaanotettuna useita kuukausia. Eerika palautettiin Eerikan vastusteluista huolimatta isälleen. Eerikan äiti oli huomannut lapseltaan puuttuvan tupoittain hiuksia ennen kuolemaa ja tahtonut tehdä lastensuojeluilmoituksen.

Lastensuojeluviranomainen oli vastannut että odotetaan neljättä kertaa, tehdään sitten ilmoitus jos on tarpeen. Eerikan äiti sai siis tavata lastaan vain valvotuissa oloissa kaksi tuntia kerrallaan kahdesti kuussa. 

Lastensuojeluilmoituksia oli tehneet Eerikan äidin lisäksi naapurit. Koulun henkilökunta. Eerika kuoli äitienpäivänä. Eerika jätettiin yksin. Jos äiti olisi vienyt Eerikan väkisin tapaamisista olisi äiti saanut vankilatuomion.

Eerikan äiti ei, huolestuttavista merkeistä huolimatta, tiennyt kuinka kokonaisvaltaista Eerikan pahoinpitely kotona oli.

Jos nyt näet lapsen jonka elämä ei ole kunnossa, muista sulkea pois henkkoht tunteesi lapsen vanhempia kohtaan, niin teethän ilmoituksen. Nyt kusi järjestelmä mutta väkisinkin jäin miettimään; yksikin ilmoitus lisää, olisiko se ollut se jolla Eerika hymyilisi tänäkin päivänä samalla kun leikkisi ponileikkejä lastarin lattialla.

Älä ummista silmiäsi. Ilmoita jos näet. Ei enää yhtään Eerikaa. Enkeli-Eerikaa.