Koska viikonloppu, ja etenkin lauantai, oli todellakin varsin mukava niin liekö siinä osasyy sille että eilen olo oli jokseenkin uupunut. Uupunut sunnuntai taas johti pitkältikin siihen, että päivä tuli makoiltua telkkarin ääressä ja se taas lienee syynä siihen, että nyt on selkä jokseenkin jäykässä kuosissa. No, eiköhän se työmaalla herää taas, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on kaiketi luvassa runsain määrin. 

Onneksi saan tänään auton takapuoleni alle, tänään kun on lisäksi se ns "pitkä päivä", pääsen suikkimaan kotia kohti vasta puoli kolmen kanttiin. Eli pitkä ja pitkä, heh heh! Sikäli se on minusta parempi näin, että pääsen joutuisasti noutamaan speden tarhasta jolloin tarhapäivästä ei kehkeydy juurikaan normaalia pidempää. Josta muuten tulikin mieleeni tarhamaksut. Voi sanonko mä mikä? Pyhä yksinkertaisuus ja ärsyttävät systeemit, ne lienee passaisi kuvaamaan tuntojani moista kohtaan.

Minä näet täyttelin tuloselvitystä päivähoitomaksun tarkastamista varten ja tadaa, totesin että onpa nyt sitten taas. Joo joo, tulothan on VALTAVAT tällä hetkellä kun saan sen liki 900 ekkeä kuussa käteen työmarkkinatukena mutta sehän loppuu tarkalleen parin viikon päästä. Päätin siis soittaa laskutusta hoitavalle taholle ja kysyä miten minä tämän nyt merkkailen. No kirjaapa se ylös sinne ja toimitat sitten uuden tulotositteen kelalta kun se on päättynyt.

Mitä? Siis kirjoittaako kela minulle tulotositteen siitä etten saa rahaa? Vai miten tämä menee... Jaa niin, eihän se tosiaan taida sellaisia kirjoitella mutta etkö siis tosiaan aio hakea työmarkkinatukea valmistuttuasi. Voi pojat, hakisin vaikka mitä jos niikseen olisi mutta kun en ole oikeutettu yhtään mihinkään ja jos nyt satun niitä sijaisuuksia saamaan niin siinähän ne minun tuloni on. Toimitanko niistä siis lippua ja lappua aina sijaisuuksia tehtyäni? Ja jos niin toimitanko lappua jo parin päivän sijaisuuksista.

Ai katopa joo tosiaan... Eihän siinä kyllä oikein ole ideaa mutta josko vaikka sitten toimittaisit jos saisit esim parin kuukauden sijaisuuden. Ok, kuulostaa suht järkevältä. Mutta mitenkäs muuten tämä kohta mihin kirjataan saadut ja maksetut elarit? Kun minähän saan ruhtinaalliset 112 euroa pojasta 16v joka tosin kulkeutuu suoraa linjaa pojalle 18v jolle maksan kyseisen summan elatusmaksuina aina siihen asti kun tämä valmistuu.

Että tottahan tästä pojan 16v maksusta on tehty elatussopimus vuonna 1998 mutta eihän me nyt olla pojasta 18v tehty elatussopimusta tältä minun maksuosuudeltani sillä poikahan vasta muutti pois kotoa ja ihan jo vanhemman moraalillakin olen päättänyt moisen maksaa ilman että siihen lastenvalvojaa täytyy sotkea. Niin jaa, joo. Onpa tosiaan... Ei hän nyt oikein tiedä kun siis siltä osinhan se on plusmiinus nolla. Eikö?

No, nähtäväksi jää miten tässä käy. Ilmeisesti maksamme korkeampaa päivähoitomaksua nyt kotvan ja summaa muutetaan sitten parin viikon päästä jolloin tuloni tipahtaa tosiaan siihen sievään ja söpöön nollaekkeen. Huoh. Jotenkin tuntuu kovin turhauttavalta ajatella että summaa lasketaan kahdesti ja vain parin viikon takia, eikö nyt oikeasti olisi tähdellisempääkin tekemistä olemassa kaupungin päässä? Voi voi.

Muilta osin täällä ei ole tapahtunut ihmeitä. Ensi lauantaille suunnittelimme jo alustavasti leffareissua tenavien kanssa, saapa nähdä pyöriikö teatterissa joku raina jota myös spede pääsisi katsomaan vai käykö sittenkin niin että minä keksin jotain muuta tekemistä tälle ja itselleni. Yllättävän monissa lastenleffoissa on teatteri-ikäraja asetettu niin ettei 5vee pääse edes vanhempien kanssa niitä katsomaan.

Tämä viikko on siis se viimeinen näyttöviikko, ensi maanantaina minulla on haastis mansen sijaisrekisterissä ja kakkukahvitus TAKKilla. Opiskelu-ura vetelee siis todella viimeisiään. Pitäkää nyt kaikki niitä peukkuja että saisin himppasen jotain työntynkää kehitettyä heti valmistuttuani, muuten iskee pelko persiisiin ja se ei ole kiva ei. Toista autoa on ryhdytty nyt tosissaan kurkkimaan ja sen hankinta on kaiketikin edessä ihan lähiaikoina.

Ja nyt siirryn uutisotsikoiden kautta itseni entrailun pariin. Se on siis moro ja viettäkää kivakivamaanantai, minä pyrin takuulla samaan!