Neuvolareissu takana ja ihanaa, voimakkaat hyvät sydänäänet kuului. Oikein äityi terkka niitä kehumaan. Kysyin jatkosta, pitääkö joka kerta säikähtää jatkossakin. Pitää. Vaikka kuinka olisi niin että vuotoja tulee edelleen miten sattuu. Joka kerta sydänäänten kuuntelu ja mieluiten myös ultraan jos jatkuu. Kysyin myös tästä viikon-kahden rauhoittumisesta. Vastaus oli hyvä, vaikkakaan ei ihan se mitä toivoin.

Ei imuria, ei lumitöitä, ei kurkottelua, ei nostamista, ei kantamista, mieluiten ainoat työt ruoanlaitto ja esim kuivien pyykkien kaappeihin viikkailu. Voi hyvä isä sentään, voi olla työn takana että muistan. Syy yksinkertainen, koska takana kaksosraskauden toisen vauvan keskenmeno niin kohtu on nyt huomattavasti herkemmässä tilassa kuin muuten olisi tällä hetkellä. Eli odotellaan että kohtu tavallaan palautuu takaisin tasolle millä oli ennen keskenmenoa...

Niin ja hei, "onpa muuten hyvänkokoinen kohtu ja sydänäänet viikkoihin nähden". Apua. Voiko alun kaksosraskaus hämätä tämän toisen vauvan koossa? Tietääkö kukaan? Jos onkin jo sen viikon kaksi pidemmällä? Niinkuin lääkäri silloin epäili ekalla lääkärineuvolakäynnillä.
Kääk!