Hittolainen, ei ole ihan nyt tämän akan päivä ei! En sitten muistanut että käytin eilen viimeiset ruisjauhot eli maalaisleivän ohje meni, jos mahdollista, vieläkin mukaellummaksi. Eli näin:

3 dl vehnäjauhoja

2 dl ruishiutaleita

7 dl hiivaleipäjauhoja

2 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 rkl sokeria

6 dl kättä lämpimämpää vettä

4 rkl oliiviöljyä

Muilta osin mentiin samoin kuin siinä alkuperäisessäkin ohjeessa eli sekoittelin kuivat aineet keskenään, lisäsin veden, sekautus ja joko margariini tai öljy joukkoon ja loppualustus hiivajauhoilla. Nousemaan liinan alle parinkertaiseksi ja jako taikinan neljään osaan joita himppusen pyörittelin jauhotetulla pöydällä. Palat palloiksi, litistys sentin-puolentoista vahvuisiksi pyöreiksi kiekoiksi.

Reiän saa näppärästi tuttipullon korkilla, haarukalla pistely ja liina päällä nostatus sen aikaa kun uuni kuumenee. Uuninlämpö 200 astetta, 25 minuuttia suunnilleen paistoaika ja liinan alle jäähtymään kun leivät on kypsiä. Leivän kypsyyden kuulee hyvin pohjaa kopauttamalla, ääni on ontto ja kumea kun leipä on kypsää. Ja toimii tämäkin versio, nam!