Niin on sitten tosi hauskaa. Tänä aamuna meillä leikittiin leikkiä "kuka-vei-yöllä-käytetyn-rintakumin", leikittiin niin innokkaasti että avuksi otettiin jo kännykkäkin hoitamaan valaisimen tehtävää. Kas kun valoja ei viitsi pamauttaa päälle aamulla makkarissa, on vallan mukavaa kun saa nousta ylös ihan kaksin Speden kanssa. Etsittiin ja etsittiin, lopulta julistettiin sänky voittajaksi, patja lie sitten nielaissut koko kapineen uumeniinsa kun ei se ottanut löytyäkseen.

Huomautettakoon, että oikea voittaja löytyi hetki sitten. Vauvan kopasta. Äkisevä ja nälkäinen Spede oli liimannut kyseisen muoviläpyskän poskeensa. Just. On niissä kumeissa hyvätkin puolensa siis, niiden avulla saa tuulahduksen lapsuudesta piiloleikkien muodossa. Se on tuo Spede vähän sellainen, kumijemmarin alku. Tai ehkä vika onkin siinä, että äiti nostaa pojan viereen yöllä ja lykkää tissin suuhun ja sitten nukutaan. Ensin tosin imutteluäänen tahdissa, ja sitten jo navat vastakkain ilman hajuakaan kuljeskelevista kumeista.

Josta taas tulikin mieleeni. Mahdanko nyt sitten alusta asti opettaa pienen ihmisen nukkumaan äidin vieressä? En kai? Ottaen huomioon, että Spede nukkuu kuitenkin alkuyön omassa kopassaan, ja vieruspaikka avautuu vasta syöntiaikaan? Eihän noin pieni vielä sellaisille tavoille opi? Sanokaa nyt joku jotain? Haloo!!!

Spede on osoittanut mielenkiintoisen piirteen itsessään, tosin varmistusta kaipaan vielä sille onko tosiaan näin vai ei. Vaikkakin vierailut on todella rajoitettuja, olemme suoneet vierailuoikeudet mummulle, papalle ja kahdelle tädille sekä tulevalle kummisedälle. Sillä edellytyksellä tietty, että nenut ei saa vuotaa, kutista saati punoittaa "vinkvink" eikä kurkut saa olla karheina tai mahassa kiertää mikään. Oikeuden saaneet ovat luonnollisestikin käyttäneet oikeuksiaan hyväkseen ja katso miten on käynyt kaikilla kolmella kerralla... Siis se yksi kerta tosin oli terkkarin käynti, kahdesti ovat oikeuden saaneet käyneet.

Speden rytmi on mennyt sekaisin. Siis sillä tavalla sekaisin, että Spede ei ole osannut nukkua vieraiden aikana saati näiden lähdön jälkeen. Ei, vaikka Spedeä ei ole edes kierrätetty sylistä syliin. Ei, vaikka Spede on pääsääntöisesti viettänyt vierailuajan joko äidin tai isin sylissä tai omassa kopassaan unta hakien. Voiko vieraat äänet vaikuttaa? Voiko se liittyä siihen? En tiedä. Mutta sen tiedän että kaikilla kolmella kerralla Spede on saateltu vieraiden lähdettyä unten maille äidillä. Siis äiti on toimittanut tutin virkaa. Tutti-tuttihan ei Spedelle kelpaa.

Äiti-tutti on sitten joutunut tosin pysymään hajuetäisyydellä vielä nukahtamisen jälkeenkin likemmäs pari tuntia. Jos tuoksu (maidonkäry...) on kadonnut nenän edestä on lopputuloskin ollut selvä. Tuhinaa, ähinää, murinaa joka lopulta on yltynyt ininäksi ja siitä sitten heräämiseksi. En vielä oikein täysin usko siihen, että vieraat olisi syynä näihin kolmeen kertaan, mutta epäilys on herännyt. Ehkäpä seuraava kerta sitten jo kertoo totuuden...

Ja nyt. Irkun täytyy taas astua superäidin tennareihin eli herättää lapsia kouluun ja juoda kahvia, vettä, juotavaa jogurttia ja tietysti syödä banaania koska irkkuhan on joko a. apina tai b. apinantekijä, junnun kiipeilytaipumuksista päätellen. Ja tekeehän se banaani hyvää tissituotoksillekin. Nih.