Eilen tuli Hobby Hallin kanta-asiakaskuvasto ja irkku kiinnitti erityisesti huomioa tähän jääkaappiin joka sivuilla oli. Ei siksi, että irkku tarvitsisi uutta jääkaappia vaan siksi, että jääkaapin sisällä olevat elintarvikkeet saivat mietteliääksi. Makkaroita, säilykkeitä ja aitoa voita. Hedelmiä ja vihanneksia kaapissa lienee oikeissa määrin, mutta entä juomat? Tölkki maitoa, piimää ja ilmeisesti mehukeittoa sekä terveysjuotavaa. Muut pullovettä, valkkaria, olutta ja limuja.

Onkohan kuvaan koottu ne ruoka-aineet jotka ovat eniten nostaneet myyntiään muutaman vuoden sisällä? Olisi tainnut olla kovin erinäköinen jääkaappia mainostava kuva vielä kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten. Joka taas johtaakin seuraavaan lopputulemaan mietteissäni jääkaapin osalta:

Tämän päivän trendiä oletan. Kunhan muistat ottaa päivittäiset pillerit joissa on hivenaineet, raudat, kalsiumit ja muut, huuhdella ne alas gefilusjuomalla niin riittää kun syöt hedelmiä ja juot lasin valkkaria tai limua. Jokin tuossa jääkaapissa sotii kovasti irkun näkemystä vastaan, siitäkin huolimatta että irkun on pakko myöntää että kaapin aineksista loihtisi monenlaisia herkkuaterioita jos olisi kokeilunhaluinen kokkaaja.

Myös pakastinosan tuotteet sai miettimään. Pakastepizzoja, paneroituja kalapuikkoja ja ?pihvejä sekä marjoja. Jäätelöä, oletan. Missä on lihat? Missä leivät? Pakastinosan oven taakse jäävässä osassa kenties? Vai onko nykymaailma pääsääntöisesti niin kiireinen, että ruokaa ei juurikaan ehditä tehdä vaan aterioidaan valmisruokia? Tätä jäin ihan oikeasti miettimään. Vai onko kyseessä vain herkkukaappi, jollaista harvassa kodissa automaattisesti nähdään? Toivottavasti.

Ainakaan kyseinen jääkaappi ei ole hammaslääkärin. Limsoja juodaan aivan liikaa tässä maassa, miksi niistä ei pidetä samanlaista älämölöä kuin esim megakokoisista hampurilaisaterioista tai isontuneista karkkipusseista? Veikkaan että limsojen kulutus hyppäsi taivaisiin kun tähän maahan ilmestyi LIDL kahden litran puoli-ilmaisine limsapulloineen. Samaa tahtia vaikeutuu aivan varmasti terveydenhuollon toimivuus ainakin hammaslääkärien osalta.

Ei kannata silti ymmärtää väärin, kyllä irkullakin limsaa juodaan. Irkku ei tosin juo kuin äärimmäisen harvoin, mutta tenavat saa saunajuomaksi aina limua. Muulloin sitä ei tarjolla olekaan kuin ukolle, joka kuuluu nimenomaan limonadin suurkuluttajiin. Limsalasi sängynpäässä on jokailtainen seuralainen josta ukko ei luovu. Ja irkku on liian laiska viitsiäkseen yhdestä limulasista mäkättää.

Niin, eihän asia toki minulle kuulu, mutta laittoi kummasti silti miettimään tuon kuvan paikkansa pitävyys. Kai suurin osa ihmisistä tekee ruokaa? Perheellisistä ainakin? Ja juo kuitenkin pääsääntöisesti vettä tai maitoa.

Poistun jälleen. Se on moro, viettäkää mukava keskiviikko!