Olipa tosiaan pari päivää. Maanantai meni kokolailla tiiviisti pesuhuoneessa vasaran, sorkkaraudan ja taltan seurassa. Jumankekka että erikoiskova cyproc osaakin olla kovaa! Ei toivoakaan että siihen vain "kopauttaisi" reikää kuten normilevyyn, ehei! Siinä saa kuulkaa vasaralla paukuttaa tosissaan että saa levyn rikki. Kaiken lisäksi ne ryökäleet oli niin tiukasti kiinni että suurilta osin joutui levyn todella paukuttamaan palasiksi että sen irti sai.

Iltapäivällä viimeisenkin levynpalan irrottua seinältä pesuhuoneesta hoippui valkoinen nainen, kalpea kuin kalkkilaivan kapteeni. Enpä muistanutkaan kuinka ärsyttävästi cyprocin pöly tunkee ihan joka puolelle, tuntui että nenässä on tonni pölyä. Ukko jäi mittailemaan seiniä ja minä säntäsin lämmittämään saunaa, pesuhuonerempan ehdottomasti huonoin puoli on se ettei pesuhuoneessa voi peseytyä. Toisaalta, hellepäivänä paras viilentäjä on sauna, kunnon löylyttelyn jälkeen ei hellekään tunnu pahalta.

Eilen pesuhuone saatiin levytettyä lähes kokonaan, tälle päivälle jäi vielä yksi seinä jonka suhteen joudumme odottelemaan iltapäivään. Kas kun lattialämmityskaapeli tulee vasta tänään ja ennen kuin levyä pääsee laittamaan on pakko saada sähkökaapelit paikalleen koolausten väliin. Alunperin haaveilemani valmistumisaikakin meni päin hanuria, huomasin näet alkaa tutkia lattiaan tulevan massan kuivumisaikaa ja samalla kertaa tutkailin vesieristeiden sekä laattalaastien kuivumisaikoja. Ollaanpa sitä oltu optimistia, sanon mä!

Ehkä, jos oikein onni lykästää, laattoja pääsee nakkailemaan seiniin ensi viikon alussa. Siis ehkä. Pöh. Samapa tuo toisaalta, tässä urakassa tulee olemaan aika reippaasti näitä "odottelupäiviä" kuten nyt tämä päivä. Seuraava odottelupäivä onkin sitten perjantai, olettaisin, niin ja lauantai koska lattialämmityksen vaatima massa tarvitsee kuivumiseen ainakin pari päivää. Oikeastaan minulla ei remontissa ole enää juurikaan tekoa edes, lähinnä juoksutyttönä pääsen osallistumaan ja se on kyllä tylsää se. Pitäisikö alkaa purkaa vessaa?

Eilen ehtoolla kun ukko sai tosiaan pesuhuonetouhut loppuun piipahti appiukkokin käymään. Tämä oli ostanut uuden laattarileikkurin ja toi sen koekäyttöön meille. Hieman appiukon lähdön jälkeen huristelikin paikalle ukon serkkupoika joka toi samalla peräkärryn lainaan, me ladoimme purkujätteet kyytiin lasten kanssa sillä aikaa kun serkkupoika lähti vielä käymään kotonaan uikkareita hakemassa. Tänään pitää vielä katsella muut kaattiskamat kasaan niin saadaan kärry tyhjäksi ja serkkupoika voi palauttaa sen työpaikalleen.

Illansuussa ukko piipahti sitten junnun ja prinsessan sekä serkkupojan ja tämän tyttären kanssa uimassa, minä pesin speden lavuaarissa. On se kyllä kumma juttu kuinka musta tuo tenava on joka ilta. Osasyy lienee jäätelö josta osa valuu aina rinnuksille ja hiekka joka tarraa jäätelöön kiinni kuin takiainen. Ehkä lapsi olisi himpan puhtaampi jos tällä käyttäisi vaatteita mutta kun nämä ilmat. Jos kehtaisin niin juoksisin itsekin ilkialastomana pitkin poikin.

Tänään serkkupoika tulee sitten tyttärensä kanssa meille heti aamupäivästä, tälläkin alkoi loma ja tietäähän sen, parivaljakko aikoo yhdessä nikkaroida. Ruokapuolta pitää miettiä näin ollen tosissaan, poika 13vkin kun on kotiutumassa. Tämän suhteen taas täytyy alkaa tutkailla vaatekaappia, poika kun on lähdössä lomareissuun Ahvenanmaalle kaverinsa perheen kanssa lauantaina. Teini puolestaan asustaa sunnuntaihin asti aidan takana naapurissa koiravahtina ja poika 16v kotiutunee perjantaina isältään.

Minun pitäisi ryhtyä tutkailemaan hyydykekakkuohjeita, sain elämäni ensimmäisen kakkutilauksen naapurista. Tai oikeastaan toisen, siskon tenavan synttäreillehän minun tuli leivottua täytekakku. Nyt pitäisi tehdä neljä hyydykekakkua ensi viikon loppupuolella rippijuhliin, alunperin minulta kysyttiin täytekakkujakin mutta kun naapurin anoppi oli vaatinut että saa ne kakut ehdottomasti tehdä. Höh. Minä olisin niin mielelläni vääntänyt niitä.

Siirryn nyt suosilla täyttämään tiskarin niin voin sitten alkaa sitä ruokapuolta tuumimaan, josko tästä vielä kauppaankin joutuu hilpasemaan. Se on moro ja viettäkää oikein mukava keskiviikko!