Ainakin tältä erää, seuraavat on onneksi vasta marraskuulla junnun täyttäessä 7 vuotta. Vaan tässäpä nyt pari kuvaa speden tarjoiluista joita ei juurikaan ollut, eli lähinnä kaksi erilaista kakkua ja lisäksi kipollinen vaahtokarkkeja. Hyvin teki kauppansa kaikki ja juhlakalu käyttäytyi mallikkaasti vaikka ottikin vieraat vastaan miehekkäästi "mun maat, mun munat"-periaatteella eli Ilveksen paita päällä pippeli paljaana. Kesämies siis parhaasta päästä vaikka äidin lempparijoukkue onkin Tappara.

1250179749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaakakku joka sai alkunsa kekkereiltä jonne piti pikana tehdä joku kakku. Pikakakku sikäli, että irkku tutki tuolloin kaappejaan ja mietti mitä hittoa tekisi kaapeista löytyvien aineiden puitteissa ja koska kaapeista ei kamalasti mitään löytynyt niin lopputuloksena oli suklaakääretorttupohjan jakaminen kahteen osaan ja täytteeksi nakkasin tuolloin kermarahkaa sekä mandariinilohkoja.

Tämä oli siis toinen kerta kun tein tätä kakkua, lähinnä siksikin että ukon keskimmäinen sisko rakastui tähän aivan sikana ja tilasi omiin juhliinsa minulta tällaisen, sain siis harjoitusta samalla koska tuolloin kerroksia tarvitaan kakkuun enemmän. Tässä kakussa on kolme kerrosta ja jokaista varten paistettu yksi kääretorttupohja. Kermaa meni 6 desiä, rahkaa 4 ja mandariinilohkoja 3 purkkia, tilattuun kakkuun lisään mandariinimäärää ainakin purkilla. Ja huomatkaa kuinka irkun pursotuskäsikin on saanut treeniä, nyt olin jo lähes tyytyväinen pursotuksiin.

1250179723_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä taas puolestaan mustikkahyydykekakku, ohje on otettu Hellapoliisilta ja päällisen jätin pois. Nam molemmille, hyviä oli, nyt irkulla on edessä lisää pursotusharjoituksia sekä muutakin pientä treeniä ukon siskon juhliin liittyen mutta niistä kertoilen tuonnempana.

Ukko kävi lääkärissä tänään, viipyi siellä hyvän aikaa ja tulos, ei hajuakaan mikä kivut aiheuttaa. Edessä on liikeratatutkimukset ensi viikolla, siihen asti nappia naamaan vaan. Tällä kertaa lääkäri oli määrännyt miehelle rauhoittavia, kas kun magneettikuvaukseen otettu rauhoittava hukkasi ne kivutkin useammaksi tunniksi. Hetki sitten ukko nappasi tabletin naamaansa, touhusi hetken ja alkoi sitten hoippua joten irkku passitti miehen makuulleen.

Huomenna saatamme tai sitten emme lähteä mökille. Kaikki on vielä jokseenkin kysymysmerkin takana, ukko väitti kyllä jollain keinoa istuvansa sen liki kahden tunnin automatkan mutta irkkua hirvittää silti. Pidennetty viikonloppukin on kysymysmerkin takana, saa nähdä mitä tässä päädytään tekemään. Oman ongelmansa kun tuottaa teini jota ei voi pitää missään nimessä pois koulusta edes paria päivää, kakkosvuosi on kovin vaativa tuolla linjalla ja päivääkään ei parane missata ilman todella painavaa syytä. Ehkä, kenties, mahdollisesti teini jää kotopäähän majoittuen irkun siskolle tai ukon siskolle, jos siis lähdemme.

Lisähuolta irkulle aiheuttaa teini muiltakin osiltaan, nuoruus kun on hullua ja villiä aikaa ja vaara kiehtoo. Taisin keväällä kertoillakin teinin poikaystävästä joka veti pillereitä, kaljaa ja röökiä ja jonka elämä oli täysin sekaisin. Lisäksihän poika järkkäsi teininkin poliisikuulusteluihin todistajan ominaisuudessa varastettuaan pillereitä jostain käyttöönsä. Tuolloin teini laittoi välit poikki ja kesä onkin mennyt ihanasti teinin kanssa etenkin kun poikakin muutti reilun 100 kilometrin päähän kunnes nyt.

Eilen poika oli tullut kavereita moikkaamaan tänne meidän nurkille ja tietysti soittanut teinillekin, jonka tunteet heppua kohtaan ei ole edelleenkään täysin kuolleet. Poika 15v oli törmännyt teiniin ja tähän huppupääkostajaan kylillä juuri kun nämä olivat olleet menossa linja-autoon haettuaan sitä ennen pari pulloa viinaa alkosta. Keskustelu oli ollut lienee hiemasti negatiivissävytteinen koska poika 15v oli todettu tuossa yhteydessä nössöksi (koska tämän huppupään tarjoama huikka ei ollut kelvannut) ja teinin osalta taas todettu että olisi parasta pitää suunsa kiinni äidin aikana tästä kohtaamisesta.

Poika 15v tuli ravilaukkaa, noin kuvainnollisesti siis, kotiin sanoen ensimmäiseksi että teini saa kyllä siepit tästä mutta... Sieltähän se koko käyty bussipysäkkikeskustelukin tuli yhtenä litaniania ja irkku ei voinut kuin todeta kuinka hiton fiksu poika 15v oli kun uskalsi uhmata siskonsa tahtoa ongelmienkin uhalla vain suojellakseen tätä. Irkku siitä paikasta soittamaan teinille ja eihän tuo tietenkään ensin myöntänyt mitään vaikka ässät pikkuisen suhahtelikin, eikä etenkään sitä että olisi muka kielletyssä seurassa saati alueella.

Ei ennenkuin irkku totesi valehtelun olevan turhaa ja aikaa kotiutumiseen olisi tasan puoli tuntia jos sitten ei halua että se on herra poliisi joka tulee noutamaan kotia kohti. Matkaa kielletyn seuran luota on kuitenkin sen verran että jopa irkku tiesi että alle 45 minuutin sieltä ei kotiin ehdi ja teini kolisikin kotiin vajaa tunti soiton jälkeen kiukkuisena, pikkuisen hönössä ja kuumissaan.

Ne, joilla teinejä on ja ennenkaikkea ongelmia teinien kanssa tietää mitä irkku tarkoittaa kun totean että iltaisessa keskustelussa käytettiin mm sanoja "et ole koskaan rakastanut mua", "lähden yöllä salaa menemään" ja irkun osalta "jos veljeltä katkeaa edes pikkurillin kynsi niin tiedät mitä teen". Käytettiin siinä toki muitakin sanoja, mutta pääasiallinen sanoma oli se, että vaihtoehdot on simppelit. Joko teini asuu kotona ja pysyy kaukana huppupäästä tai teini muuttaa isälleen. Aikaa miettiä vuorokausi.

Tänään päivällä teiniltä tuli koulusta viesti jossa tämä totesi tajuavansa itsekin että suojellaksemme me häntä kiellämme emmekä piruuksissamme ja hän haluaa pysyä kotona mutta lopettaa nämä touhut tähän. Kamala sanoa, mutta miten siihenkin nyt sitten pystyy täysin luottamaan kun näyttöjä ei ole kuin päinvastaisesta toiminnasta.

Vaan tämä näistä, nyt irkun on suorastaan pakko siirtyä iltapalattelun pariin, junnu ja prinsessa lähti onneksi mummun mukana vielä hänellä käymään, kas kun irkku oli niin fiksu että lykkäsi prinsessan liian pitkät farkut mummun kainaloon ja totesi että lyhennäppäs kun irkun ompelukone on rikki. Damn, am I good or what?

Ja nyt, iltapalatus, nukutus ja hetki omaa aikaa ennen nukkumatin treffejä. Se on moro!