Olipa kyllä hyvät yöunet! En hetkeen muistakaan nukkuneeni yhtä hyvin kuin viime yönä. Ihanaa! Ja nyt on virtaa kuin pienessä kylässä. Tänään tullaan siis touhuamaan apinanraivolla pitkin taloa, sitähän se ennakoi.

Eilinen ilta menikin lievästi käteen. Poika 12v oli valvonut lähes kokonaan edellisen yön juosten vessassa, maha niin pirun kipeä ja jatkuvasti teki huonoa mutta mitään ei tullut ylös saati alas. Päivällä sai syötyä hieman jogurttia ja omenan, muun ajan tuo nukkui tukevasti sohvalla. Aina hereille havahduttuaan koetti nousta ylös mutta joutui palaamaan makuuasentoon kun mahaan sattui niin vietävästi pystyssä ollessa.

Ruokaakin tuo koetti syödä iltapäivällä, pari lusikallista soppaa ja maha oli kuin tulessa sen jälkeen. Irkun oli pakko soittaa lääkäriin ja ensiapureissuhan siitä tuli. Mahakipu kun oli tiukasti koko mahan alueella ja edelleenkään mitään ei tullut ylös, kerran reppana oli käynyt vessassa niin että peräpäästä sentään irtosi tavaraa.

Ensiavussa se ilta sitten vierähtikin. Kolmisen tuntia meni rennonletkeästi istuen ja jalkapallomatsia tuijottaen. Lääkäri epäili kyseessä olevan joko todella omalaatuisen mahataudin joka ilmenee pelkkänä kipuna tai alkavan umpisuolentulehduksen. Serppi näytti alle kahdeksaa, joten akuuttia hätää ei ollut ilmassa. Tämä kyseinen lääkäri on ollut joskus aiemminkin vuorossa kun olen junnua siellä aikanaan juoksuttanut ja vaikka lääkäri on kovin mauttoman ja hajuttoman oloinen, on tämä silti irkun lääkäriasteikolla likellä kymppiä. Kuuluu niihin lääkäreihin jotka ei nojaa vain ja ainoastaan kirjatietoon, vaan käyttää maalaisjärkeä diagnooseissaan ja hoito-ohjeissaan.

Niinpä lääkäri neuvoi irkulle miten pojan maha painellaan ja kuinka toisinaan tärähdyskipu saattaa kertoa umpparin olevan kyseessä. Kotiin seurailuun ja jos kipu alkaa selvästi kulminoitumaan oikealle niin heti uudestaan lääkäriin, alkava umpisuolentulehdus kun voi kuulemma usein alkaa juuri koko mahan alueen kipuna. Poika 12v viettää siis ainakin vielä tämän päivän irkun seurana, sen verran kalpea ja kipeä tuo oli illalla kun lääkäristä palattiin.

Nyt on pakko hilppaista herättämään koululaisia, palailen asiaan myöhemmin päivällä. Tiikerikakun ohje kun piti jo eilen laitella tänne, mutta eihän siitä sitten mitään tullut kun siellä lekurissa sitä aikaa vietin. Se on moro ny!