Sitä kuulkaa on nyt siellä täällä. Saunan padassa porisee lumen ja sadeveden iloinen cocktail, ovella kävi solttupoika joka toi 9 litraa pullovettä ja vettä sitä on lasissakin irkulla. Tiedotus on edelleen mitä sattuu kaupungin sivujen osalta ja eniten päänvaivaa aiheuttaa epätietoisuus siitä, onko myös pyykkien konepesu tuolla vesijohtovedellä kielletty. Eli irkku pelaa varman päälle ja pesee Speden vaatteita saunavedellä. Muiden vaatteita ei onneksi vielä tarvitse pestä, niitä kun on reippaasti puhtaana kaapeissa mutta Spedelle vedin viimeisen vähänkään oikeamman kokoisen vaatekerran päälle aamulla.

Koska vedestä löytyi norovirus, tarkoittaa se käytännössä sitä, että mikäli oksennat noroviruksen aiheuttamassa taudissa vaikkapa matolle, elää virus siinä kohtaa mattoa kevyesti tuollaisen palttiarallaa 12 päivää. Näin ollen voisi kuvitella, että pöpö joka säilyy elinvoimaisena kylmässä vedessä useita viikkoja samoin kuin kuivassa matossa, elää ja leviää myös iloisesti pestyissä vaatteissa. Joku sanoi että päälle 90 asteisella vedellä pöpö kuolee mutta niin... Mikäs normaali vaate kestää tuollaista lämpöä kutistumatta.

Joten ei konepesua ennenkuin joku sanoo ihan oikeasti onko se järkevää. Tänään meillä syödään herroiksi, eli ranskalaisia perunoita ja lihapullia. Ei vettä siis tarpeen tuossa. Kertakäyttöastiat riittänevät ainakin ensi viikkoon, etenkin kun niitä säännöstellään tyyliin, muki per päivä. Tilannehan muuttuu totaalisesti jos meillä sairastutaan. Sitten on pakko ottaa uusi muki joka juonnille.

Ukko on heilunut villinä pitkin pihaa, kulkenut pesuvadit kainalossa milloin vieden täyttynyttä astiaa saunalle ja milloin kiikuttaessa tyhjää vatia takaisin räystään alle. Lumen suhteen kun luonto oli meitä kovin vastaan eli pihassa ei ollut kuin kaksi isoa lumipalloa jäänteenä eilisestä. Samapa tuo, samaa vettä se on sadevesikin kuin pakkaslumi. Tänään olisi tarkoitus myös saunoa, itse kullakin alkaa olla hieman tuota, paskainen olo. Myös Spede kiikutetaan löylyyn, siellähän tuo oli ekan kerran viime viikolla, ja piti kovasti. Löylyä nyt ei tietty uskalla heittää kunnolla, mutta saapa pojan räkänokan auki ja ihon puhtaaksi.

Eli touhua riittää. Nyt menen katsomaan joko ne vedet olisi kuumia että pääsisi nyrkkipyykkäämään. Se on siis moro taas!