417662.jpg


Päätin sitten pyöräyttää hätäisesti sämpylätaikinan johon käytin eilisen kaurapuuron loput. Muutenkin taikina tuppaa olemaan sävelletty versio mutta tältä pohjalta tällä kertaa.

n 2dl kaurapuuroa
n 3dl vettä
1pss kuivahiivaa
1dl vehnäleseitä
1tl suolaa
1rkl hunajaa
50g margariinia
vehnäjauhoja

Kuumensin kaurapuuron ja veden keskenään noin 40 asteiseksi ja lisäsin siihen hunajan. Kulhoon laitoin aluksi muutaman desin vehnäjauhoja ja niiden joukkoon kaikki kuiva-aineet. Sitten vaan perustaktiikalla taikinan tekoon. Jätän sämpylätaikinan aina löysäksi ja muovailen sen nousemaan pötköiksi, joista sitten leikkaan sopivia paloja sen kummemmin enää vaivaamatta. Palat likistän pellille nousemaan. Tässä siis nousemassa:
417657.jpg

Tässä pellillä:
417659.jpg

Voitelu vedellä ja paisto 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tästä taikinasta tulee muuten suunnilleen 25 sämpylää, normaalisti teen litrasen mutta tänään ajattelin tehdä vain tänään syötävän satsin.