Yritin vastata Moninaisen ja Petran kommenttiin ja kah, erroria pukkasi ja ilmoitti ettei minulla ole oikeuksia kommentoida. Käski vielä ajella virusohjelmia ja mitä lie vakoilujuttuja koneen läpi ja yrittämään uusiksi mutta olkoon, vastaanpa tämän postauksen alkusanoina. Petralle kiitos tsempeistä ja Moninaiselle toteamus että ilman kalenteria olisin hukassa lasten pakollisten menojen kanssa. Isompien kohdalla etenkin tuppaa välillä lipsahtamaan korvien välistä samantien näiden sanomat menot, pienempien kohdalla tulee kuunneltua tarkemmin ja silti, toisinaan raavin päätäni lapsen jo lähdettyä rientoihinsa miettien että mitä hittoa se mahtoikaan sanoa.

Tänään meillä on välipäivä pesuhuonerempassa, samoin vielä huomenna ja se jos joku on mukavaa. Eilen kuljin imurin ja rätin kanssa illansuussa ympäri alakertaa, herramunjee että cyproc osaa pölytä. Ja kun ei ainoastaan edes se cyproc, betonilattiaakin kun jouduttiin piikkaamaan lattiakaivon ympäriltä ja tekemään lattialämmityksen anturille uoma. Jokainen mahdollinen ja mahdoton taso oli valkoisena pölystä joka kaikki oli ilmaan leijunut edellisenä päivänä. No, tulipa siivottua, sotkuiset hommat on nyt tehty ja edessä on enää laatoitusta joka ei niin sotke.

Keskiviikkona siis piikkailtiin ja ukko sai levytykset viimeistä pistettä myöten valmiiksi, illansuussa oli tarkoitus laitella vielä se lattialämmityskaapelikin paikoilleen mutta toisin kävi. Ukon serkun auto otti ja sanoi sopimuksensa irti kun tämä oli tyttärensä kanssa aikeissa lähteä kotiin viiden kanttiin. Tunti siinä meni iloisesti kun serkkukaksikko koetti saada autoa eloon, viimein he luovuttivat ja ukko lähti nakkaamaan serkkupoikaa kotiin.

Eilen aamulla tämä sitten haki serkkupojan ja tämän tyttären meille jatkamaan remppaa ja ajatuksena taisi olla autonkorjailukin kunhan pesuhuoneosio olisi kuosissa mutta jostain kumman syystä päädyimmekin uimarannalle ja sen jälkeen makuunin vuokraelokuvien pariin. Spede on onnistunut kehittämään itselleen megalomaanisen lenssun mutta ei minulla ainakaan ollut sydäntä kieltää tältä uintireissua.

Ja kyllä spede uikin, ei tätä ainakaan voi vesikammoiseksi sanoa. Junnun uintitaidotkin kehittyvät kohisten, tämä sukeltelee ja ui paria metriä mennen tullen mutta hieman turhan rohkea on tämäkin. Siinä saa tosissaan tuijotella tenavia kun tämä kaksikko on yhtä aikaa rannalla, spede näet kuvittelee käsivarsiensa olevan paljon pidemmät kuin nämä on käsipohjaillessaan ja junnulle taas saa jatkuvasti olla terottamassa sääntöä jonka mukaan sukeltelut ja uinnit suoritetaan rantaa kohti.

Illalla ukko nakkasi serkkupojan tyttärineen jälleen kotiinsa ja tänään hän hakee heidät jossain vaiheessa tänne. Ilmeisesti auto otetaan nyt korjauksen alle eli se siitä pelkästä lötköttelystä. Eipä silti, prinsessa ja pikkuserkku ovat kuin peppu ja paita joten rauhallisempaahan täällä on näiden hengaillessa meidän päässämme. Junnu sen sijaan on kuin orpo piru, tosin sitä tämä on muutenkin ollut viime aikoina. Ei hajuakaan mikä on kun poika ei keksi muka mitään tekemistä.

Nyt aamusta pitää pakkailla pojan 13v kassit, tämä lähtee tänään kaverilleen yöksi ja huomenaamulla he suuntaavat kohti Ahvenanmaata. Teini on vuorostaan lähdössä laivalle ensi viikolla eli ukon kanssa reissu siirtyy vasta sitä seuraavalle viikolle. Hyvä niin, spede pitää saada kuntoon ennen kuin itse uskaltautuu lähtemään mihinkään yöskentelemään.

Teini on asustanut tämän viikon naapurin puolella ja kuulkaa, liekö se sitten syynä siihen että radikaaleja päätöksiä on tehty. Eilen illansuussa tämä hilppasi poikaystävänsä kanssa piipahtamaan ja ilmeestä näki että jotain on keksitty. Jep jep, kihlathan he oli vaihtaneet. En voi sanoa että tuo olisi tullut yllätyksenä mutta olisin toivonut että olisivat odotelleet vielä. No, kaipa he itse tietävät mitä tekevät, oletan ainakin.

Muitakin rakkausrintamauutisia kuului eilen, sisko on palannut yhteen elämänsä rakkauden kanssa. En voi sanoa että sekään olisi tullut yllätyksenä, olen näet kerran jos toisenkin keskustellut tänä eroaikana siskon rakkauden kanssa ja suoraan sanottuna, jos joku on typerää niin olla erossa toisesta kun se ottaa järjettömän koville kummallakin. Toisaalta taas, ehkä he tarvitsivat tämän ajan selvittääkseen kuinka tärkeitä toisilleen ovatkaan.

Vaan nyt, pakko kai se on siirtyä jääkaappia tuijottelemaan, ukko on lähdössä ruokakaupalle ja ehkä minunkin kannattaa sanoa sana tai toinen siitä mitä pitää tuoda. Se on moro ja viettäkää mukava perjantai, niin ja varmuuden vuoksi viikonloppukin, meistä kun ei tiedä sanoa mitä keksimme nyt kun ei pesuhuoneessakaan tarvitse pyöriä.