Siis lähtö. Enää lasketaan oikeastaan tunteja, ei päiviä. Paitsi spedelle jolle puhutaan edelleen "yhden yön päästä"-lähdöstä. Iiik tekisi jo mieli itsenikin sanoa! Tänään suoritan vielä yhden tarkistuskierroksen asiakirjaosastolle, kaiken tarpeellisen pitäisi olla käsimatkatavaralaukussa pakattuna mutta ei vara venettä kaada. On seitsemän passia, kaksi kansainvälistä matkustuslupa-asiakirjaa isommille pojille eksän allekirjoituksin varustettuna. On huvilan voucher, on vuokra-auton voucher. On Ebookersin tositteet lennoista Unkariin ja takaisin.

On karttaa lentokenttäparkkiin, karttaa Budapestista vuokrahuvilalle ja isompien poikien rahakuori. On reseptiä ja matkavakuutusdokumenttia. Tsiisus! Kaiken pitäisi siis olla kuosissa niiltä osin. On myös valtava matkalaukku jonka sopiminen auton takapenkin jalkatilaan, speden koipien eteen, on testattu. Matkalaukussa on muutama vaatekerta jokaiselle tenavalle ja vanhemmille. Kengät on vielä nakkomatta sekaan ja muutama prinsessan vaatekappale puuttuu. Niin ja pesuaineet. Ukon parranajovälineet.

Muistettavaa on aivan mieletön määrä, samaan aikaan kun pitää muistaa myös kotiin jäävän teinin asioita. Pitää kirjoittaa toimintaohjeita, opastaa kukkien kastelussa, asettaa hälytystä tämän kännykkään tietyille päiville. Sopia postien sijoituspaikasta ja neuvoa pyykkikoneen käyttö vaikka teini sen on aiemminkin opetellut. Käydä kaupassa ja ostaa teinille ruokaa jääkaappiin ja pakkaseen. Jättää tälle rahaa. Järjetön homma!

Ilmanko nukkumatti ei suostunut tänään viipymään luonani puoli seiskaa pidempään. Ajatus kun oli että nukun ainakin kahdeksaan mutta ei. No, ehkä saan illalla unen päästä kiinni muutamaksi tunniksi, kotoa kun lähdetään yön selkään kolmen-neljän aikaan aamuyöstä. Josta tulikin mieleen, eräs suht tärkeä osa matkakamoista on vielä pakkaamatta; bakuganit, Uno-kortit ja muutama kirja. Pitäisikö tänään piipahtaa kirjastossa samalla kun haen sen prepaidin? Iiiiik jälleen.

Kuten varmaankin huomaatte, ajatukseni on jo aika täysin matkassa. Onneksi täällä kotona on vielä kotihommia tehtävänä, ihan koko päivää ei voi siis vaan kiljua Iiiiiiiikkiä ja pyöriä höyrypäisenä ympyrää. Olen myös ajatellut leikkiä kivaa ja virkeää ihmistä ja kenties liikuttaa lihojani sen verran että pyörähdän ukon siskolla toivottamassa heille(kin) kivaa matkaa, he kun lähtevät huomenna lasten kanssa laivalle. Ehkä pyörähtelen myös kukkapenkeissä tutkimassa rikkaruohotasoa, josko ne saisi pysymään suht hyvässä kuosissa matkankin ajan kitkemällä mahdollisesti esiin putkahtaneet ruohot pois?

Ja nyt taidan siirtyä vispaamaan johonkin suuntaan pirttiä. Ei tämä kirjoittaminenkaan nyt oikein toimi, koko systeemi menee pelkäksi muistettavien luetteloinniksi ja sehän nyt ei ole alkuunkaan se juttu. Josta tulikin mieleeni, aion ottaa läppärin matkaan mukaan vaikka meillä ei nettiyhteyttä huvilalla olekaan. Villeimmissä suunnitelmissamme kun ajattelimme ukon kanssa rysäyttävämme karavaanimme silloin tällöin johonkin keskelle kaupunkia ja tutkivamme josko löytäisimme toimivan langattoman nettiyhteyden josta ryövätä piipahdus naamiksessa...

Poistun, se on moro ja viettäkää oikein kiva helteinen kesäviikko, niin ja myös ensi viikolle oikein kivaa ja hyvää ja hauskaa ja vaikkas mitä kaikille!