Jauhaa selän takana telkkarissa. Kamala ohjelma. Aivan hirveä. Tyrkky tyrkky tyrkky!!! Seli seli seli, ja "kukas tänään voittaa, olisiko hienoa kun menis tilillä käymään ja näkis että katopa, voittopotti on tallettanut sinne 1600... Mä haluun antaa sulle mahdollisuuden nostaa potin kahteentonnin, hei siis nyt erikoiskello esiin"... Apua. Kuinka hienoa olisikaan katsoa lapsen kännykkälaskua ja huomata, että hei, se on osallistunut 1600 ekellä voittopotin tv-peliin. Ja mitä me tällä rahalla saadaan.

Siis tällä minkä maikkari, subbari, nelonen, ja taitaapa ylekin osallistua samaan, rahankeruuseen tämän tyylisellä ohjelmalla. Muuta kun sen 1600 euron puhelinlaskun... Ainakin uusintoja ja uusintoja maikkarilta. Yleltä klassista musiikkia ja taidetta. Maksullisia kanavia. Ukaasin hankkia digiboksit lähettimiimme. Miljoona metriä lisää johtoa televisioiden taakse, ja loven lompakkoon. Onpa upeaa. Hurraa tv-pelit ja niiden voittokulku.

Onneksi ainakin vielä toistaiseksi lapseni ovat tajunneet jättää osallistumatta tuohon ja sen rinnakkaisohjelmiin joita kanavat puskee päivisin ulos. Voin vain kuvitella niiden vanhempien reaktioita, joiden lapset ovat sitä laskua tehneet. Minusta nuo ohjelmat pitäisi kieltää. Kuka tai mikä niihin osallistuvien iät tarkistaa? Ainahan sitä voi ilmoittaa syntymävuoden väärin. Ja eikö lasten liittymätkin ole vanhempien nimissä. Toinen vaihtoehto jota mielelläni tarjoan ratkaisuksi on tyly, karu ja epäeettinen jokaisen kanavapomon mielestä: mikäli lasku on alaikäisen käytössä olevasta liittymästä, sen saa jättää maksamatta. Jep jep. Jos ei tullut selväksi, suunnilleen vihaan noita ohjelmia.