Takana on perin merkillinen yö. Nukuin hyvin, eli ei mitään ravia ympäri taloa tms, mutta kuulkaapa. Neljältä havahduin siihen, että prinsessa seisoi sängyn vieressä. Kun ei saanut enää unta. Irkku vaihtoi muutaman sanan neidin kanssa ja uni lienee tullut uudestaan kun viideltä noustessa täällä ei näkynyt ketään neiti-ihmistä notkumassa missään sohvan nurkassa tai vastaavassa. Spedekin halusi sitten osansa, tai oikeastaan ei, mutta irkku huomasi siinä samalla että kappas, poika on tehnyt täyden ympyrän sängyssään ja nukkuu pää jalkopäässä. Irkku käänsi lapsen siis oikein päin kun tämä siinä unen keskellä jotain mölisi.

Ja siinä se kuulkaa ensimmäinen perkemaan oikeuttava asia kävikin ilmi. Selkään repäisi inhottavasti. Juuri sillä useamman päivän rampautumista ennakoivalla tavalla. Kumman kauan tuo onkin ollut kuosissa, josko se nyt sitten aikoo pimahtaa taas useammaksi päiväksi. Onneksi irkku on oppinut elämään kyseisen vaivan kanssa eli selkä kuntoutuu muutamassa päivässä entisen parin kolmen viikon sijaan. Oikeaa liikettä ja oikeita troppeja oikeaan aikaan. Mitään varsinaista vikaahan siellä ei ole, tai siis on, mutta kun en muista miksi sitä nimittivät. Siinä samalla kun eivät ottaneet uskoakseen että ei, irkku ei ole harrastanut lapsena sen enempää kuin nuorenakaan aktiivisesti jäätanssia, saati taitoluistelua saati edes sitä balettia. Ei, irkku ei ole myöskään aktiivisesti pyrkinyt ammattilaiseksi missään näissä lajeissa. Tämä väite aiheutti hieman epäuskoisuutta fysioterapeutissa joka totesi, ettei tällaista selkää ole kuin kyseisen lajin ammattilaisilla uran loppupuolella. Että joku siellä siis on, mutta en muista mikä.

Vaan tämä nyt ei ollut edes se varsinainen perkema, jota piti huutamani. Ehei, se varsinainen perkema liittyy tuonne keittiöön. Tarkemmin siihen aamutoimintojen peruspilariin. Siihen jo aiemmin kiroamaani kummaan kapineeseen, jota moni hehkuttaa kahvinkeiton mersuksi. Se saamarin mersu, sen tippalukko oli jäänyt kiinni asentoon aamutuimaan. Ja koska se on vuotovikainen mersu, se tiputteli silti sitä kahvia läpi vauhdilla tippa-tippa ja tippa. Siinä vaiheessa kun irkku saa normaalisti kupillisen kahvia, oli mersu päästänyt läpi no juu, sen kupillisen, mutta kun yleensä siinä vaiheessa sitä kahvia on pannullinen valmiina.

Irkku riepotti ahterinsa siis pois mersun lähistöltä avattuaan tippalukon. Ja todeten, ettei se tippa-tippa-tippa-nopeus siitä tippalukon avaamisesta muuttunut miksikään. Joka selittyy varmasti sillä, että siellä tippalukossa oli jo siinä vaiheessa kahvinporojakin. Vaan kuulkaa! Mitä teki mersu siinä vaiheessa kun se pannullinen kahvia oli valunut alas? Kuka arvaa? Viisi pistettä jaossa...

Irkku painoi tippalukon takaisin kiinni-asentoon. Pitäen sitä sormella pohjassa, koska toisinaan tällä keinolla onnistuu ihan oikeasti katkaisemaan sen kahvin valahtelun. Nappasi pannun ja kaatoi kuppiin aamueliksiiriä. Mersu riehaantui siitä täysin. Hetkessä oli kahvia kuulkaa ja paljon siinä pitkin levyä. Ja eikun kamalaa kyytiä hakemaan paperia jolla sitä valtavaa levyllä keikkunutta eliksiiriä siivoamaan jotta saa pannun paikalleen. Perkema sanon mä!

Okei, joku viisas voisi nyt kysyä, että miksi irkku ei aloittanut koko keittelyprojektia alusta siinä vaiheessa kun huomasi että a. tippalukko on alhaalla ja b. siellä on poroja. Siis kahvinporoja. Vaikea kysymys, samaa irkku kysyi itseltään siinä pannun, paperin ja kupin kanssa heiluessa. Tosin, propsit kahvin maulle. On kuulkaa ytyä kamaa nyt kun on liki puoli tuntia lepäillyt siellä porojen seassa imien aromeja itseensä. Perkema niin.

Ja sitten asiasta sammakkoon. Tänään irkku suuntaa Speden kanssa astmapolille. Aika tuli siis pikana. Prinsessa suuntaa luokkaretkelle. Junnu kerhoon. Teini luokan kanssa manseen. Ukko iltavuoroon töihin. Ja sammakkolinjaa jatkaen, eilen irkulla oli vieraita. Jotka osaltaan taisivat olla laukaisevia tekijöitä tähän tippalukon ihmeelliseen maailmaankin. Kippokutsut siis. Toiset ja tälle vuodelle luultavasti viimeiset. Ja kyllä, irkku tilasi vielä vähän jotain. Sellaisia siis jotka ovat tarpeen.

Mutta ei mulla nyt muuta. Irkku juo lisää kahvia ja valmistautuu herättämään joukot koulutielle ja silleen. Se on moro!