Siis mikä ihme irkkua vaivaa? Irkku säntäsi ämpäri ojossa pihalle jo ennen yhdeksää, kas kun se foreca väitti että iltapäivällä saattaisi tipahdella jopa vettä taivaalta. Viisi litraa punaherukkaa, kymmenen karviaisia ja nämä pikana. Sitä ennen olin jo ehtinyt tyhjentämään tiskikoneen, täyttämään pyykkikoneen, järjestelemään eteisen ja pesemään mehumaijan siinä ukon ja pojan 15v touhutessa lähtöä. Hittolainen, kohta syyttävät varmasti jo dopingista.

Tähän väliin tunnen myös tarpeelliseksi kehua itseäni, näin itsesyytösten keskellä. Olen näet trendien edelläkävijä, niin se on! Monet ihmiset seuraavat irkun viitoittamaa tietä, niin ainakin radiossa eilen sanottiin. Että repikää siitä sano! Kas kun irkku kuunteli eilen radiohaastattelua jossa oli haastateltavana tämä Sillä siisti-ohjelman toinen aisapari ja onko tuo sitten vielä Kotilieden päätoimittajakin (?).

Haastattelija haastateltavineen oli mustikkametsässä ja puheenaiheena oli uusi trendi joka leviää kulovalkean tapaan kaikkien muotitietoisten ja trendikkäiden ihmisten keskuudessa eli homing. Aatelkaas! Mikä ihana sanakin tuo jo on, homing! Irkku suomentaisi sen kotiudeksi, kotiloinniksi tai ehkä jopa kodinhoidoksi, mutta tylsähän tuo olisi jos sitä sellaiseksi kutsuttaisiin. Eihän siinä olisi minkäänlaista hohtoa eikä no trendikkyyttä.

Ja tosiasiahan on että irkku on harjoittanut tätä homingia jo vuosikaudet, voisi jopa sanoa likemmäs pari vuosikymmentä. Homing on ilmeisesti aika vaativa laji, sen verran reippaasti haastattelija ja haastateltava sitä kehuivat. Siihen kuuluu olennaisesti mm ruoanlaitto, leivonta ja marjojen poiminta puhumattakaan kutomisesta, ompelusta ja jopa askaroinnista kotitöiden parissa. Uskomatonta!

Olenko muistanut mainita, että irkun kotilointiin, anteeksi korjaan, homingiin kuuluu kaikki nuo lajit lisättynä ekstraliikunnalla eli käsien ojentelulla suoraksi pään yläpuolelle. Sitä voisi kutsua jo liikuntalisälliseksi homingiksi. Ja sanon senkin että kauhulla odotan sitä päivää kun minusta tulee vanha ja kankea, no se vanhuus nyt vielä menettelee mutta se kankeus. Siinä saattaa kahvinhimo räjäyttää tajunnan ajoittain vanhoilla päivillä jos kankeus iskee, kas kun irkkuahan ei ole pilattu liialla varrella.

Ehei, irkku on toisinaan jopa epäillyt onko osa irkun lapsuudesta mennyt pöydän alla kasvaessa, pituutta kun ei ole siunaantunut kuin se 156 senttiä ja siitäkin on kadonnut sentti johonkin aikuisiällä. Toivottavasti ei kovin montaa senttiä enää katoa, muuten irkku ei ylety katsomaan autosta ulos. Vaan niin, se jumppa. Siihen liittyy myös varpailla seisominen. Tarkkaavaisimmat osasivat varmasti jo päätellä vinkeistä että kyseessä on kahvipaketin kaapin päältä noukkiminen.

Toki minulla on myös lisälaitteita käytössä eli paistolasta. Tarkkuutta siinä vaaditaan, toisinaan jopa tuuria, että sillä paistolastalla saa sen kahvipaketin kuroteltua kaapin päältä, kas kun se saattaa huonolla onnella mennä vain vinompaan asentoon jolloin tökkiminen hankaloituu huomattavasti. Lisäksi pitää olla kopparin vikaa, muuten saattaa kahvipaketti kopsahtaa otsaan ja se nyt ainakaan ei ole mukavaa.

Vaan nyt, siirryn takaisin trendinluonnin pariin eli menen nyt homingia harjoittamaan. Edessä olisi näet ruoanlaittoa, aidossa homingissahan ruoka laitetaan itse eikä suinkaan lämmitetä eineksiä. Menen siis rapsuttamaan perunat kattilaan ja pyöräytän niiden seuraksi pienimuotoisen nakkikastikkeen. Nyt se on moro, muistakaa seurata trendejä. Ehkä keksin uuden ihan tässä lähivuosina.