Eilinen kuistin siivous paljasti hyllyn taakse jääneen valkoisen kohdan muuten vaaleanvihreäksi maalatussa seinässä. No, ilta siinä meni manatessa, että mahtaako sitä maalia olla enää missään, vai näinkö kaikki on tullut käytettyä... Vintissä saattaa olla jos on, mutta vintti on täynnä kuin tykillä ammuttu eli se pitää siivota ennenkuin sieltä mitään löytää.

No, tänään sitten siivosin sen vintin. Sikäli ihan hyvä keikka että sieltä löytyi yksi vauvanvaatekassi jonka olinpaikka oli minulle ollut arvoitus. Ja niinpä, löytyi maaliakin, jee! Ei hätää siis, ei tarvitse maalata koko seinää kuten jo pelkäsin. Ja koska kyseessä on lumipalloefekti, niin kuinkas sitten kävikään. Tietysti piti alkaa etsimään maalisutia jostain. Laatikko missä oletin niitä olevan tarjosi ei oota. Okei, ei hätä tämän näköinen, eilenhän ne miehen työkalupakit vietiin puuvajaan ja niissä on kyllä suteja ollut.

Siis puuvajaan pakkeja kaivamaan. Tulos, tapettiliisterisuti. Ei minkään valtakunnan maalisutia. Voi hevonkukku! Mies vinkkasi, että vintillä on yksi muovikassi jossa on suteja ollut. Ja eikun vinttiin uudestaan, muovikassia kaivamaan. Kassi oli nyt jo sitten helposti ulottuvilla kun juuri olin vintin siivonnut, vaan oliko siellä sutia? No olihan siellä, toinen tapettiliisterisuti. Plus pari tapettilastaa ja maalinpoistoskraba. Että just.

Nyt irkku löi rukkaset naulaan tältä päivältä, joku raja tähänkin on vedettävä. Ja huomenna tutkin vielä sen yhden mahdollisen paikan missä maalisuteja saattaa olla. Tänään en enää tikkua ristiin laita. Junnun lelut jäi huomiseen mutta jääköön. Ei jaksa ei, ei enää tänään.

Ja olon perusteella viisainta olisi olla jaksamatta huomennakin, muuta kuin ne lelut. Eli, jos minulle iskee uusien sohvien tulon alla kohtaus, joka pakottaa minut siivoamaan olohuoneen, pesemään lattiat ja ikkunan, vaihtamaan verhot ja jynssäämään katon, toivon hartaasti, että joku tulee ja köyttää minut kiinni tuoliin. Sillä itseni tuntien, kuvatunlainen kohtaus on enemmän kuin mahdollinen, ja en todellakaan usko että se tähän oloon on kovin hyvä lääke.

Olen puhunut, poistun sotimaan.