1286091329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oikeammaksi nimeksi sopisi "epäonnen kakku" sillä sitä epäonnea tämän kakun kanssa riitti. Ihan ensin, mikä hitto on kun minulla on alkanut järjestäen MMF-massa kakun päällä hikoamaan? Siis ei voi ymmärtää! Mitähän hittoa minä teen toisin kuin ennen...

Vaan se suurin epäonni kakun kanssa. No, se liittyy pursotuksiin. Tälläkin kertaa vispien sekaan osui yksi tölkki joka oli valmiiksi todella paksua kamaa. Hyvin ne vispit silti vispaantui ja sekaan pujahti jälleen vaniljakreemijauhetta jämäkkyyttä antamaan sokerin ja vaniljasokerin lisäksi. Vaan kuinkas sitten kävikään. Onneksi päätin pursotella ensin sen tilauskakun, siinä vaiheessa kun pääsin kotiin jätettävään kakkuun alkoi vaahto olla ihan plurinaa. Prkl!

Kuten kuvastakin näkyy, kukkien takana olevassa kermassa ei ole enää alkuunkaan kunnon kuviopintaa. Tuo on tosin vielä pientä verrattuna siihen kakkuun jonka tein kotijoukoille, siinä jälki oli vielä karmeampaa. Muutenkin pursotusjäljessä on nyt paljon toivomisen varaa, jotenkin me emme tulleet tyllan kanssa alkuunkaan juttuun perjantaina. Höh.

Maku oli onneksi loistava ja kakusta oli pidetty ristiäisissä jopa siinä määrin että koko kakku oli huvennut vauhdilla vieraiden suihin, vain pieni noko oli jäänyt tähteelle. Kakku on siis jälleen kerran tehty mandariinitäytekakuksi ja tällä kertaa tämän tilauskakun pohja poikkesi normaalisti käyttämästäni ohjeesta joissain määrin ollen seuraavanlainen:

Tumma kakkupohja 15-20 hengelle

8 munaa

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada 24 senttiseen voideltuun ja jauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan ja paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa n.30-35 min.