Kyllä päivät on mennyt varsinaista kiitolaukkaa tämän viikon. Nyt ollaan jo lauantaissa ja vastahan se oli lauantaiaamu ja vipattava menojalka akalla. Tämä se on kesän ehdottomasti huonoin puoli, aika tuntuu kiitävän ohi, hittolainen. Tai niin, kiitäähän se muutenkin, speden 3v synttäreihin ei ole enää kuin kuukausi ja vastahan minä juoksin edestakaisin keskolan ja kodin väliä. Kummallista.

Eilen aamusella ukko tosiaan säntäsi ruokaostoksille ja minä touhusin kotihommia. Ennen puoltapäivää ukon serkkupoika soitteli ja ukko lähti hakemaan tätä tyttärineen meille. Miehet aloittivat tyylikkäästi samantien auton nokkapellin alustan tutkimisen ja pari-kolme tuntia he siellä viettivätkin etsien vikaa ja kokeillen erilaisia mahdollisia ja mahdottomia vaihtoehtoja missä vika voisi piillä. Serkkupojan alunperin keskiviikkona heittämä epäily siitä että bensapumppu olisi levinnyt julistettiin siksi oikeaksi syyksi kun lähes kaikki muut mahdollisuudet oli suljettu pois.

Kolmen kanttiin ukot aloitti bensapumppujahdin. Soittoja sinne, tänne ja tuonne ja toteamuksia siitä kuinka jossain paikassa pyydettiin nelinkertainen hinta verrattuna toiseen paikkaan ja kuinka siellä ei ollut ja tuolla olisi ollut mutta tosiaan se hinta ja miten joku firma ei vastaa ollenkaan ja toisessa taas kaupataan suunnilleen hevosenperää kun ei tajuta mikä on pumppu. Viimein, lähes tunnin soittelun jälkeen tärppäsi ja kaksikko lähti vauhdilla manseen.

Ja kas, viideltä auto hyrähti kuin hyrähtikin käyntiin. Tuosta vain, uuden pumpun siivittämänä. Hyvä niin, minä kun olin laittelemassa saunaan valkeaa ja vaikka minä kuinka pidänkin ukon serkkupojasta ja siitä että ukko ja tämä touhaa saumattomasti yhteen ja kiikuttaa luppoajalla lapsiakin sinne tänne niin silti, nyt olisi serkkupoikavapaa päivä paikallaan. Tänään se serkkupoikavapaa ei tule olemaan, ukot näet sopivat siinä auton heräteltyään vievänsä tänään lapset rantaan kun eilen venyi niin myöhään sen auton kuosiin saaminen mutta ehkä jo huomenna?

Niin, tosiaan. Tänään on luvassa rantailua. Jonka suhteen olen vähän kahden vaiheilla että osallistunko vaiko en. Speden kanssa kun ei pääse uimaan oikeastaan yhtään itse ja minua se nyt ei niin haittaa mutta ukko haluaa pulikoida itsekin. Näin ollen ukko ei mielellään vie spedeä mukanaan jos minä en ole mukana, siinä kun ei tosiaan auta lähteä melomaan sinne järvelle itse vaan pitää keskittää tarmonsa lähinnä speden vieressä seisoskeluun.

Se taas miksi en oikein tiedä viitsinkö tänään mukaan lähteä johtuu siitä että rantsussa menee ihan turhan kauan aikaa spedeä ajatellen, ainakin jos nyt oikein ymmärsin tämän päivän rantsukeikan suunnittelusta. Tarkoitus kun olisi kaiketi todella olla rannalla mutta tosiaan spede. Tämä kun olisi siellä vedessä vaikka siihen kun jäät tulee, oletan, ja sitä mahdollisuutta että välillä istuttaisiin rannalla lämmittelemässä ei ole olemassakaan kun spede on maisemissa. Jotenkin ajatus siitä että lähden järveen seisomaan kolmeksi-neljäksi tunniksi ei nyt oikein nappaa. Höh.

Eilen illalla saunoimme ja kesken saunomisen pöllähti poika 16v käymään saunalla. Olivat olleet eksän kanssa pojan 13v seurana frisbeegolfia heittelemässä ja pojan kotiutuessa päättivät pyörähtää pikaisesti meidän kautta. Komensin pojan 13v saunaan meidän kanssa, tämä kun oli lähdössä myöhemmin illalla kaverilleen yöksi ja tänä aamuna viiden jäljestä he lähtivät kohti Ahvenanmaata. Poika 16v totesi kotiutuvansa tänään, oli kuulemma jo aikamoinen ikävä etenkin spedeä.

Teiniä ei eilen näkynyt, paitsi välillä vilauksina naapurin pihan puolella. Tänään pitänee soitella tälle ja komentaa näitä siivoamaan naapurin torppa katosta lattiaan, naapurit kun palailevat reissustaan huomenna. Minun pitää tuumia tarkkaan ruokalistaa tälle päivälle ja mielellään hieman suunnitella samalla mitä ensi viikolla kokkailisi. Jostain kumman syystä näillä keleillä ei tee mieli kököttää pahemmin keittiön puolella joten uuniruoat houkuttelee kovin.

Loppuun totean vielä että onpa kivaa, mukavaa ja ihanaa kun siskolla on kiva, mukava ja ihana olo. Yksi murhe vähemmän, hurraa! Ja nyt siirryn latailemaan tiskarin kuosiin, josko saisin sen päälle. Se on moro ja viettäkää oikein mukava viikonloppu!