Ei se mennyt ihan niin kuin Stromsössä ei. Toisin kuin suunnittelin niin en todellakaan saanut aikaan alkuunkaan niin hurjissa määrin hommia, en todellakaan. Toisaalta, keittiön "ongelmapesäkkeet" tuli kyllä hoidettua ja siinä lomassa pestyä pari koneellista pyykkiä ja touhattua erinäinen määrä ruokaa että ei se nyt ihan persiilleenkään mennyt, ei. Silti.

No, onpa selvät kuviot tälle päivälle, teinin pitäisi tulla täräyttää itsensä paikalle hyvissä ajoin, pyöräytämme yhdessä speden tarhaan ja suuntaamme kaupoille. Ostoslistalla on mm voileipäkakkuemmeet, hyydykekakkuemmeet ja erinäinen määrä muuta juhliin tarvittavaa kapinetta, kuten nyt kertakäyttölautaset, haarukat jne jne. Samalla kurkkaan löytäisinkö prinsessalle vaatetta juhliin sillä prinsessahan on himppasen hankalahko näissä jutuissa.

Ihan vain tiedoksi; hän ei sitten mitään hiivatin mekkoa päälleen laita. Ah. Toisaalta, eipä niissä mekoissa yleensä olekaan ollut hänelle passeleja vaihtoehtoja, ei ainakaan ihan tuosta vaan löydettäviksi. Suuri osa eilisestä meni suunnitelmien hiomisessa. Nyt on tiedossa sekin että spede, junnu ja prinsessa ei lähde kirkkoon. Jes! Ehdin jo kauhulla miettiä mitä siitäkin tulee. Teini kun ilmoitti eilen ettei hän oikein välittäisi sinne kirkkoon lähteä joten mikäs siinä.

Helpottaa kummasti kuvioa kun tietää että teini ja adoptiolapsi laittelee tarjoilupöydät kuntoon ja vahtii tenavat sillä aikaa kun me istumme kirkossa. Siinä samalla mietimme tahtijärjestyksen valmiselujen suhteen, aika helppoa niitäkin tehdä kun hommat on jaettu päiväkohtaisesti tehtäviksi. Poika 17vkin pyörähteli kotona siinä suunnittelujen lomassa ja nakkasipa tuo siinä samalla muovikassillisen pyykkiäkin äitinsä kätösiin.

Niin, en tainnutkaan muistaa kertoa siitä kuinka minulle, toki, laulettiin äitienpäivänä ja onnittelujakin satoi mukavasti mutta esitettiinpä minulle siinä onnittelujen jälkeen tiukkasanainen kysymyskin; etkö sä siis enää OLLENKAAN pese pyykkiä täällä kun hän ei löydä yksiäkään boksereita mistään. Aha. Pyykkikopat on kylläkin kokolailla tyhjinä että josko nyt ei lähdettäisi äidille moisesta mutisemaan. No sitten poika 15v taatusti käyttää hänen boksereitaan ja vielä useampia kerralla kun niitä ei ole missään.

Päivällä kun pojan 17v tyttis isosiskonsa miehen kanssa tuli noutamaan poikaa laittoi tämä samantien myös pojan ruotuun. Että kun sinä nyt hukkaat niitä vaatteitas aina mihin sattuu. Ja onhan se nyt niin että sinä lähdet HETI ruokailun jälkeen etsimään niitä vaatteitas kun niitä on takuulla pitkin kyliä. Ilmanko poika pyysi eilen kauniisti anteeksi samalla kun sen pyykkikassinsa toi, vaatteet kun oli löytynyt iskän pyykkikorista ja seisseet siellä vaikka kuinka ja kauan. Niin, niiden pyykkien seassa oli, hups, yhdeksät bokserit.

Poika pyörähti siinä kotona käydessään myös armeijan terveystarkastuksessa, hänelle kun tuli kutsuntalaput nyt keväällä. Samalla kävi selväksi sekin että näkö on huonontunut niin paljon että edessä on silmälasien hankinta. Voi sanonko mikä. Poika luuli että niihin saa alennusta kunhan hakee ne ennen kuin täyttää 18v ja voin kertoa että pojan ilme oli näkemisen arvoinen kun tälle selvisi ettei niihin mitään alennuksia saa, oli sitten 18v tai 6v.

Tajusipa tuo siinä samalla laskea yhteen yksi plus yksikin; ilmanko äiti ei uusi omia lasiaan oikeastaan ollenkaan, sillä junnun lasejahan uusitaan suht taajaan. Tänään poika suuntaakin sitten optikolle näöntarkastukseen ja se on sitten myötä selvää pässinlihaa se rillitouhu. Samalla lienee sanomattakin selvää että äiti siirtää jälleen vuodella omien lasiensa uusintaa sillä syksyllä on edessä junnunkin lasien uusiminen. Huoh.

Vaan niin. Muilta osin eiliseltä ei olekaan paljon kerrottavaa. Tai jaa, toteanpa että istahdin teinin kanssa Kelan tuoliin kello 14:15 ja totesin että ei voi olla totta. Spede saa olla tarhalla neljään asti jos jono liikkuu tätä tahtia, meitä ennen kun paikalla oli jo odottajia 6 ja kellonviisarien käännyttyä 14:40 aikaan vain yksi edellämme olleista oli päässyt sisään. Just. Tähän kohtaan osuukin sitten se hatunnosto; jostain takahuoneesta porhalsi joku rouvaskainen joka kysyi onko kenelläkään VAIN kopiontitarvetta.

Minullahan oli, sitä palkkanauhaa kun olin tuomassa ja kas, pari minuuttia ja pääsimme ovista pihalle. Siinä odotellessa ehdin laittaa teinin kännykän nettiyhteydenkin kuntoon, tämä kun vaihtoi itselleen liittymän jossa on rajaton netti mutta kas, netti ei toiminutkaan. Voi teini teini. Asetusviesteillä on ihan oma syynsä miksi ne tulee... Huoh.

Ja nyt. Siirrynpä kuosittamaan itseäni sillä seiskan pintaan alkaa tenavien herättely ja kasin kanttiin pitäisi olla jo tiukasti kiikuttamassa spedeä tarhan suuntaan. Se on siis moro ja viettäkää kivakivakeskiviikko, minä tulen totta tosiaan pyrkimään samaan.