Kyllä kuulkaa mikään ei ole inhottavampaa, kuin huomata ymmärtävänsä äitiään siinä vaiheessa kun oma tytär tekee saman minkä itse on aikoinaan tehnyt. Sillä seurauksella luonnollisestikin, että silloin teininä olin minä ja minun äitini huusi, raivosi ja keuhkosi niin että itsekin, silloin kaikkitietävänä teininä, tuli paiskottua ovia ja huudettua takaisin että "sä et kyllä tajuu mitään!" Tottahan se äidin keuhkoaminen silloin tuntui nipotukselta, turhalta ja kerta kaikkiaan typerältä kun teininä sitä tosiaan "tiedetään, tiedetään" oli paras ja omasta mielestä rehellisin vastaus kaikkeen mitä vanhemmat keksi kritisoida.

Juu. Nyt olisi se hetki kun olisi pakko sanoa äidille, äiti, ymmärrän. Ymmärrän, miksi huusit kuin raivopää kun keksin käyttää hyväkseni puhelimen jatkojohtoa ja istua vaatehuoneessa puhuen puhelimessa puolet yöstä. Ymmärrän, miksi hankit lopulta lukollisen puhelimen. Ymmärrän, että hermoja varmasti kiristi usein teini-iän puheripulissa riutuva tytär, joka keksi käyttää 7v nuoremman siskonsa ehdotonta miellyttämisen halua hyväkseen ja puhuttaa tämän seuraavalla kertaa katsomaan mihin äiti sen avaimen piilottaa kotoa lähtiessään.

Ymmärrän, että mielesi teki usein riuhtoa hiukset päästä, joko itseltäsi tai minulta, kun puhelinlasku tuli. Ymmärrän, että et voinut todellakaan ymmärtää, mitä h-tin asiaa ja kenelle minulla oli kello kaksitoista yöllä, niin että sitä asiaa piti selvittää tuhannen-puolentoista tuhannen markan edestä kuukausittain. Ymmärrän. Sillä juuri nyt minäkään EN ymmärrä, mitä h-ttiä teini on puhelimensa kanssa touhunnut viimeisen puoli vuotta. Rehellisyyden nimissä, en kyllä ymmärrä sitäkään, miten ELISA laskuttaa vasta nyt heinäkuun puheluita... Lokakuussa?!

En sen paremmin ymmärrä ukkoakaan, tuota toisinaan pää jossain ihme sumupilvessä kulkevaa kerubia, joka menee hankkimaan teini-ikäiselle tytölle kytkyliittymän, johon EI saa saldorajaa. EN YMMÄRRÄ! Siis TEINILLE?! Epäilen, että elän idioottilandiassa, idioottimaisesti käyttäytyvän miehen kanssa, sättien idioottimaisen laskun tehnyttä teiniä, jonka paras puolustus on "emmä tiä", "älä ole kiukkuinen" ja "mä oon tyhmä". Just. Aivan. Näinhän se sitten on se lasku hoidettu pois päiviltä. Toteamalla että "olen tyhmä" ja soittamalla kaverille, että äiti ottaa multa puhelimen pois varmaan...

Täten totean, että a) jatkossa EN hae postia, b) jos haenkin, en avaa mitään mikä näyttää hiemankaan laskulta ja c) .... Siis c)... voi p-le, en keksi ceehen mitään muuta kuin että OSTAN RUOSKAN jos ei ala järki luistamaan vähän siellä ja tuolla ja täällä. Okei, siis kaikkihan alkoi tänään hyvin, edes vuodatuksen vinoilu ei saanut hyvää mieltäni horjutettua. Olin vakaasti päättänyt olla kaikkien kotiäitien rakastava muoto, hemmottelevani lapsiani itseleivotuilla uunituoreilla sämpylöillä kun nämä palaavat koulusta ja tekeväni sitä ja tätä ja tuota päivän mittaan.

No, kaikki näytti hyvältä, mitä nyt tuo paljon puhuttu naamala sai hieman hidastettua liikkeelle lähtöäni, kas kun sisko sinne sai viimein viime viikolla irkun houkutettua ja niinhän siinä kävi, että nyt irkku on koukussa ja pahasti, tai siis koukkuuntui eilen kun alkoi niitä ryhmiä tutkia. (irkku kuuluu nyt jo neljään ryhmään, joista tosin kaksi on irkun itseperustamia) Oli miten oli, kaikki näytti siis hyvältä ja ruusuiselta, Spede oli kiltti pieni piltti kun palattiin viemästä junnua kerhoon ja äiree nautti vielä hetken naamalan penkomisen riemusta siinä ennen kuin säntäisi taikinan tekoon ja junnua hakemaan ja Spedeä ruokkimaan ja niitä sämpylöitä pellille pyörittelemään ja ja ja ja...

Siinä naamalaa aikani pengottua mistä lie sitten päähän paukahti, en tiedä, että haenpa postin. VIRHE! ISO ISO VIRHE!!! Väärä vastaus kerrassaan. Kuulkaa ei ole sämpylöitä leivottu. Ei ole ei. Ei ole muutenkaan rakastavaa kotiäitiä näkynyt enää tuon väärän valinnan jälkeen. Kärttyinen akka kyllä löytyisi, tosi tosi kiukkuinen jonka koko päivän sotki tuo samperin lasku ja siitä seurannut valtava V-tutuskäyrän nousu pilviin. Siis hyvää päivää, mitä niin h-tin tärkeää asiaa teinillä on ollut poikaystävälleen heinäkuussa, että on pitänyt puhua ja puhua ja puhua kännykän välityksellä? Siis haloo! Nehän tapaavatkin lähes joka päivä koulun jälkeen.

Irkku EI ymmärrä. Ei sitten niin millään. Paitsi äitiään. Juuh.

Ps. kiitti ihan v-tusti sisko rakas, mähän sanoin että EI naamalaa mulle, koukkuunnun kuitenkin. Nih!