Tauti ei kun kiihtyy vaan, jokohan tämä sakki olisi pääsiäisenä kunnossa? Spede herätti irkun kahden aikaan. Tosin irkun nukkuminen oli niin ja näin, hampaat löi loukkua ja uni ei tahtonut tulla millään kun jokaisessa asennossa sattui lonkkiin, selkään, kylkiin, hartioihin tai jalkoihin. Hyvin tosin sai kivun yhdestä kohtaa pois kääntämällä kylkeä, mutta vain siirtääkseen sen toiseen kohtaan. Mittari rempaisi lukemiksi 39 kun vessassa kävin puolilta öin. Vessakeikan jälkeen nukahdin ihan oikeasti mutta tosiaan, se Spede.

Kolmen kanttiin irkku siirsi Speden jo viereensä. Silitteli selkää, piti kädestä kiinni. Spede nukkui, havahtui yskän päälle huutamaan, nukkui, havahtui. Puoli viisi irkku luovutti ihan suosilla kun alkoi epäillä josko siinä pelissä kohta junnukin herää, kun ei itkusta tahtonut tulla enää loppua. Ja ei kun sohvalle jälleen pojan kanssa. Paitsi että itseä pakotti. Selästä. Lonkista. Hartioista. Irkku käänsi, Spede väänsi, irkku hyssytti, taputteli ja nousi hakemaan lopulta itselleen särkylääkkeen.

Ja kuulkaa, hyvä oli pilleri, irkku sammui kuin saunalyhty viideltä, saatuaan Spedenkin sammumaan kunnolla. Jiihaa! Herätäkseen puoli kuusi makuuhuoneesta kuuluvaan junnun itkuun. Ja mikäpä junnulla hätänä? Päähän koski ihan sikana. Kuumaltakin tuntui. Irkku lykkäsi junnun toiselle sohvalle, antoi pronaxenia ja totesi, että koetetaan vielä nukkua. Ja nukuttiinhan me, aina kuuteen. Jolloin irkku havahtui siihen, että kylpi itse hiessä. Taisi troppi tiputtaa kuumeenkin kun niin hien pintaan pukkasi...

Ja niinpä kuulkaa, kello on puoli seiska aamulla, junnu istuu sohvalla peiton alla ja katselee lastenohjelmia, Spede nukkuu ja irkku juo kahvia silmät ristissä ja pää hellänä. Kumma särkylääke kun vei pakotukset ja kuumeen, mutta toi pääkivun. Sitä kun irkulla ei ole ollut kuumeen aikana. Spede puolestaan tuntuu kuumalta, eli josko se kuume sitten sillä vähitellen. Virallisesti, puolet porukasta on nyt taudin kourissa, poika 13v selvästi jo kuitenkin voiton puolella, koska tänäänhän tällä on kuumepäivä numero 4, mikäli nyt sitten kuumetta siis vielä on.

Irkku on sen sijaan heikoilla, mikäli kyseessä se 5-päivän kuumetauti jota paljon on liikkeellä, kuumepäivä 2 vasta aluillaan. Spede ja junnu, mikäli junnu siis tosiaan sen kuumeen tänään saa, kuumepäivä 1. Tämä koko alkuvuosi on ollut sellaista tautirumbaa, että irkku on tosissaan alkanut miettiä pitäisikö sitä ihan suosilla muuttaa jollekin autiolle saarelle. Kyllästyttää. Ensin vesirokottiin, sitten norottiin, ja nyt sitten kuumeillaan joukolla. Hohhoijaa.

Kuten huomaatte, tämä postaus on luokkaa sekalainen. Pimahtanut. Epälooginen. Niinkuin kirjoittajansakin, joka toteaa nyt että se on moro, menen vessan kautta vielä hetkeksi tuohon sohvalle maate. Voikaa hyvin!