Jup. Eletään edelleen. Talo ei ole lahonnut, kukaan ei ole edelleenkään heittänyt oksu-poksua saati ipuli-ripulia. Vettä könöttää kuistilla 50 litraa, kaksi viiden litran ja kaksi kahdenkymmenen litran kanisteria. Lunta on kannettu saunalle saavit täyteen, samoin pata, välillä tiivistetty se mahdollisimman hyvin ja kannettu lisää. Silmissä siintää toive perjantaisaunasta, josko siihen mennessä astiat olisi täynnä. Luonnon olosuhteet vaan alkaa kanittaa vastaan eli plussalle pamautti mittarin ja vesi-räntää vihmoo. Elämme silti toivossa että aamulla on vielä saaveihin kannettavaa pihassa.

Likaisia astioita täynnä ollut astianpesukone on tyhjänä, vettä haettiin siis saunalta ja lunta pihasta ja keitettiin, käsipelillä tiskattiin kaikki pois. Speden pullot on menossa keitettäviksi, kanisterivedellä luonnollisestikin. Radio Tampere on kaikunut taustalla koko päivän. Tiedotustilaisuus joka sieltä tuli suorana ei antanut kauhean paljon uutta tietoa, mutta vähän jotain. Osa hyvää, osa huonoa. Hyvänä pidettäköön sitä, että kukaan sairastuneista ei ole ollut vielä tähän mennessä hengenvaarassa. Ehkäpä myös kaupunginherrojen anteeksipyyntö pitää lukea hyviin uutisiin. Ainakin se, että vedenjakopisteitä lisätään, pitää lukea hyväksi uutiseksi.

Ja sitten niihin huonoihin. Vedestä on löytynyt noro-virusta. Joka siis on se inhottavin ja yksi pahimpia vaihtoehtoja, näin olen ymmärtänyt kun mediaa olen seurannut. Ja tässäpä on syy miksi. Salmonella elää vedessä vain jonkin aikaa, kambylobakteeri ehkä hieman pidempään mutta se noro. Se kuulkaa säilyy hengissä viikkotolkulla kylmässä vedessä. Lisäksi toisin kuin kaksi muuta, norovirus leviää myös pisaratartuntana. Eli varovaisuus on todellakin IN ja POP nyt.

Isommat lähtee siis tänään vielä isälleen, me leikimme olevamme mökillä. Toisin sanoen, vettä otetaan kanisterista, syödään kertakäyttöastioista, pestään ne keittoastiat käsin ja aivan kuten mökilläkin, kirotaan vettä jolla ei voi vaatteita pestä. Kukaan kun ei ole vielä sanonut KUNNOLLA voiko vai ei. Astioiden pesu on keitetyllä vedellä kielletty, miksi se siis olisi sallittua vaatteiden kohdalla?

Joka tapauksessa, hengissä ollaan. Ja toistaiseksi ainakin terveinä. Naapurin kanssa soitellaan tiiviisti, aina kun jompi kumpi saa uutta tietoa se tiedotetaan aidan toiselle puolelle. Ja niin riskaabelilta ja hullulta kun tämä kuulostaakin, Spede on menossa perjantaina naapuriin yöksi. Olemme evakoituneet kimpassa tonteillemme, sekä me että naapuri. Ainoat ulkopuoliset kontaktit olemme me keskenämme. Nyt irkku odottelee exää, ja tämä jos mikä on harvinaista, siis se että irkku oikein odottaa tätä. Exä kun on putkimies, ja irkku kaipaa muutamaa tietoa putkiin liittyen. Sitä paitsi, nyt enemmän kuin koskaan, exä on osoittanut jotenkin liikuttavaa huolta paitsi omista lapsistaan myös noista kolmesta ei-omista lapsista. Hyvä ettei kutsunut meitä kaikkia luokseen evakkoon.

Irkku poistuu siis tuonne, eli se on moro! Ja lisää tietoa kun sitä tulee irkun korviin...