Meillä on todellakin toivottu taudista. Ihanaa, ei tarvitse lähteä pelko persiissä teatteriin vaan voi ottaa ihan rennosti. Jes! Ja koska tässä on niitä rikkonaisia öitä harjoitettu rutkasti niin järjestipä ukko lisäyllätyksen. Kyllä, irkku nukkui yhdeksään. Ukko oli noussut speden kanssa seiskan kanttiin ja tuupannut makkarin oven kiinni perässään ajatuksenaan että saisin nukkua rauhassa pidempään. Enpä muista ihan hetkeen nukkuneenikaan näin sikeästi kun nyt tein, en herännyt kuin kerran yöllä junnun lähtiessä vessaan.

Illalla on ne pirskeetkin, luulenpa että me kotiudumme sieltä lasten nukkumaanmenoaikoihin. Vaan tällä kertaa en tee mitään valmiita suunnitelmia vaan annan kerrankin mennä omalla painollaan. Sen sijaan olen tehnyt muita suunnitelmia, kiitos yhden ystävän. Luin näet eilen tupakalla ollessani torstaina ilmestynyttä Kummit-lehteä jossa oli jälleen listaa siitä, mitä mikäkin lastenklinikoiden osasto kaipaa lahjoituksina.

Speden keskosvaatteethan on kärrätty keskolaan ja eilen osui silmääni lehdestä läppäreiden tarve lastenosasto kutosella. Ystäväni saa niitä aika-ajoin poistettavaksi firmasta jossa on töissä ja tokihan tuota kohdetta heti hänelle ehdotin. Ensi viikolla selvinnee saako hän niitä sieltä, koneita kun uusitaan kuulemma taajaan tuolla joten mahdollisuudet on enemmän kuin hyvät. Yhden koneenhan hänen kauttaan vein junnun eskariin, mutta se oli pöytäkone ja niille ei taida lastenosastolla olla oikein tarvetta saati tilaa.

Pitäkää peukkuja, olisi niin hyvä juttu lastenklinikan nuorille potilaille. Tosin lehdessä luki että lelujen pitäisi olla käyttämättömiä infektioriskin vuoksi mutta päteeköhän tuo läppäreihinkin? Läppärihän on toisaalta hieman eri kuin lelut mutta toisaalta taas, kyllähän sitäkin on moni pidellyt. En tiedä, ajattelin maanantaina soittaa ja kysyä tuostakin. Luulisin että näin viikonloppuna paikalla ei ole ihmistä joka tuosta tietäisi.

Jahas, josko tässä vähitellen alkaisi tosissaan valmistautumaan siihen parin tunnin päästä tapahtuvaan lähtöön. Suihkussa on jo käyty, aamukahvia juotu hartaudella ja muutenkin hommat on suht hyvin kuosissa. Se on moro ja viettäkää mukava lauantai!