Sellaiseksi sen melkein voisi luonnehtia, speden oksupoksutaudin. Kävi näet niin, että eilen aamulla eväät pysyi jo sisällä ja sama linja on pysynyt. Tosin kaverille nousi julmettu kuume aamusta, ysin aikaan tämä torkahti meidän sänkyymme yön valvomisesta puutuneena ja kas, havahtui hereille yhdentoista kanttiin tulikuumana kuin kekäle konsanaan. Ilmeisesti päähän koski aika rutkasti, niin tuskaista oli pojan liikkuminen kunnes puoli kahden aikaan tämä nousi kunnolla ylös sängystä ja lähti leikkimään viileänä kuin syystuuli. Merkillistä.

Viideltä poika nakkoi julmetun lautasellisen ruokaa suuhunsa, kuumeesta tai sen uudesta tulemisesta ei ollut edelleenkään tietoa ja puoli kahdeksan kanttiin tämä kantoi minulle puuhapete-vaipan kouraan ja totesi "nukkuun". Johan oli tauti ja johan oli paraneminen. Muut ovat ainakin vielä tautivapaita mutta sehän nyt ei vielä takaa mitään. Jään siis odottavalle linjalle ja pidän peukkuja ettei muut onnistu kyseistä tautia saamaan, ei sittenkään että se lupsahti noin nopeasti spedeltä ohi.

Sain muuten eilen hauskan puhelun aamusella. Minulle soitettiin Tampereen kaupungilta ja soittaja tiedusteli olenko kenties laittanut kolmekymppiä väärälle tilille, heillä kun näkyy kyseinen summa kirjanpidossa mutta hän ei kaikista mietinnöistään huolimatta ole keksinyt missä päin kaupunkia myytäisiin kaupungin lukuun polkupyöriä. Naurussa oli piteleminen ja kas, rahat palautuu tililleni aivan näinä päivinä. Heti tuon puhelun perään soittelin omaan pankkiin ja pyysin ilmoittamaan sinne Sampo-pankin suuntaan että homma on hoidossa.

Eilinen päivä meni yllättäin täysin harakoille, minä en jaksanut oikein mitään. Kunhan olin ja ihmettelin, iltapäivällä touhusin ruoan pikana ja illansuussa pullotin siman. Että osasi olla puutunut olo koko päivän, olisin voinut vallan hyvin nukkua puolet päivästä. Tänään täytyykin sitten touhuta eilisenkin edestä eli pyykkiä, siivoilua ja kokkailua on luvassa. Ukko lähtee käymään kaupassa ennen töihin siirtymistään, tänään hän menee epänormaaliin aikaan työmaalle eli kahdeksitoista joten eipä tätä ehdi juuri aamupäivästä näkemään. Mielenkiinnolla odotan mitä tämä sieltä kaupasta tuo, nythän on vuorostaan menossa se työsulku joka tosin päättyy oletettua aiemmin eli jo tänä iltana.

Vaan nyt, siirryn ihan suosilla herättelemään kasiin menijöitä, teini säntää jo seiskaan joten tämä on hereillä. Kas kun piti ehtiä kampausta kohentamaan, tämä kävi näet eilen kampaajalla ja leikkautti itselleen otsatukan eli näyttää lievästi oudolta jopa äitinsä silmiin. Se on moro ja viettäkää mukava tiistai!