Nyt kun on tuo kurjuus purettu voinkin toivottaa hyvää aprillipäivää kaikille! Pitäisi huijata ukkoa kunhan keksisi jonkin hauskan pilan. Tyhjää raksuttaa vielä toistaiseksi.

Eilen oli kovin tapahtumarikas päivä eli pesin pyykkiä, imuroin, ukko kävi ruokakaupoilla ja siivoili keittiön. Siinä vaiheessa kun isoimmat kotihommat saatiin pois jaloista, lähdettiin appiukolla käymään. Kuinka ollakaan exä soitti juuri siihen väliin kun koitin kerätä kamoja mukaani, siis veskaa, lompsaa ja muuta vastaavaa, oli teinin kanssa skootterikaupassa ja kyseli tekeekö kaupat jostain tietystä skootterista johon teini oli tykästynyt.

Siis pälä-pälä ja höröplöö, keskustelu kävi kiivaana puhelimessa, väliin kysyin ukonkin mielipiteen, juu, kaupat vaan, no hyvä selvä juu, hän tekee ne, tulee sitten maanantaina maksamaan kun ei nyt ole tarpeeksi tilillä rahaa. No paljonko uupuu, jos laitan sen oman puolikkaani hinnasta niin onnistuuko maksu sitten, juu, onnistuu, selvä, hän hoitaa kaupat ja hakee skootterin sitten maanantaina.

Ajatuksethan siinä meni sekaisin, eli lompakko jäi kassista, onneksi sentään avaimet tuli mukaan. Appiukko ei ollutkaan vielä kotona, eli siirryimme sujuvasti tallille jossa oli vaihtamassa kesärenkaita autoon. Samoihin rytinöihin exä soitti uudestaan, puolet puhelusta meni täysin ohi, jotain selitti rekisteröinnistä ja autokoulusta, mopokortista ja mistä kaikesta.

Eli pähkinänkuoressa, teinille on nyt hankittu rippilahjaskootteri, kypärä ja skootteriin laukku. Maanantaina on edessä ajokorttiluvan haku ja mopokorttiin lukeminen jotta pääsee sen suorittamaan. Ennen sitä, siis mopokortin saamista, skootteria ei kuulemma voi rekisteröidä tytön nimiin eikä näin ollen sitä saa hakea liikkestäkään aiemmin. Hullua...

Oli miten oli, appiukolla oli huoli päällä, saanko levätä tarpeeksi ja nukunhan riittävästi kun ukko on sanonut että olen niin väsynyt koko ajan. Juu, kiitos, kyllä. Kaivoipa tuo reippaana pappana vielä netistä mopokortistakin tietoa ja etsi sivuja joilla tyttö pääsee harjoittelemaan liikennesääntöjä korttia varten. Minä join teet, luin iltalehden ja mökkilehtiä sen aikaa kun mies ja appi suunnitteli kesämökin rakennuksen jatkoa kesälle.

Lompakon puuttumisen huomasin vasta kun lähdimme, ajoimme mäkin kautta hakemassa syötävää. Onneksi miehellä oli lompakko mukana, joten emme joutuneet suunnitelmaa muuttamaan. Otimme sapuskat kotiin mukaan ja saunan lämmitys jäi, en yksinkertaisesti jaksanut enää nähdä vaivaa tuon suhteen.

Irkku paineli siis neljältä makuulleen, katselin telkkaria ylhäällä aina seitsemään saakka. Miehen serkku kävi tyttönsä kanssa, joten oli pienemmilläkin seuraa. Teini tuli isältään, pelmasi hetken netissä, siivoili huonettaan ja säntäsi kaverilleen yöksi. Poika 12v pyöri kavereidensa kanssa pitkin kylää päivän ja illalla olivat sitten pelaamassa kentällä. Joten tapahtumaa riitti.

Ja yhdeksältä sitten sänkyyn, katselemaan telkkaria ja hups, osa jäi näkemättä, eli nukuttu on.